Beker van Vlaanderen Masters : 10 juni – Herentals

Beker van Vlaanderen Masters 1ste afdeling te Herentals – Zondag 10 juni 2018

Het was met deze laatste Beker van Vlaanderen al even hectisch of nog erger om de ploegen samen gesteld te krijgen als met de voorgaande edities. Tot op de laatste dag diende ik nog te schuiven en dan voornamelijk bij de dames. Dank zij Vita Van Belleghem (dient vermeld) zijn we er in geslaagd om toch een volledig team bij elkaar te scharrelen en hebben we hier en daar toch nog een Chineesje gevonden die bereid was een nummertje op te voeren die hen wat minder of helemaal niet lag. Nog wat verschuiving de laatste dagen zowel bij de mannen als bij de vrouwen en weg waren we om te tonen wat we in onze mars hadden.

Ik moet er wel nog bij vermelden dat het ganse namiddag een spannende bedoening was en het slechts op het allerlaatste moment was dat er enige duidelijkheid kwam.

En bij de 4x100m dames heb ik iet mee gemaakt dat ik in mij lange carrière nog nooit heb gezien. Avlo liep zijn 4×100 in drie verschillende banen. Baann 6, baan 5 om te eindigen in baan 3. Nooit of te nimmer mee gemaakt. Na een ganse hoop gepalaver door de jury werd beslist om die reeks opnieuw te lopen. De vijf andere ploegen waren niet bereid om dit te doen zodat Avlo alleen zijn 4x100m nog eens netjes over deed. Du jamais vu.

Goed, over naar de prestaties en laat ik maar beginnen met de dames. Sylvie Desmet hield het wijselijk enkel bij de 100 en de 4×100, de 200 liet ze over aan Vita. Liet bij de 100m een zeer goede 13”91 optekenen wat beter was dan vorig jaar. Zoals gezegd liep Vita Van Belleghem de 200m. Liep in haar reeks naar winst in 30”32 tijd die ze mij enigszins had beloofd. Bij haar gebruikelijk nummer op de interclub, namelijk hoog, haalde ze 1m34 en daarmee nestelde zij zich netjes in de top drie.

Inge Van Vynckt nam de taak van Vita over bij ver, liet een degelijke 3m67 noteren maar daar was zij zelf niet al te blij mee. Had het beter gewild. Toch even vermelden dat deze competitie bij de dames van degelijk niveau was. Op de 800m liep Ilse Rotsaert naar een pr in 2’33”52. Annemie D’haeninck op de 1500m en Sofie De Wulf op de 3000m waren twee van die spleetoogjes die we hadden opgetrommeld. Annemie was goed voor 6’26”54 en Sofie zal zich haar 3000m nog lang herinneren. Ging ietsje te snel van start en dat diende ze naar het einde toe te bekopen. Tijd 13’33”52.

Kogel en discus waren voor Patricia Van Delsen en met haar ben je steeds zeker van enig puntengewin. Bij discus liet ze 28m79 optekenen maar bij kogel liep het toch wat anders. Met haar 7m98 was ze helemaal niet tevreden en dat liet ze dan ook duidelijk blijken.

Sylvie,  Vita, Ilse en Inge lieten er in de 4x100m geen gras over groeien en liepen gezwind naar eindwinst in de eerste reeks van de 4x100m om in 56”77 te eindigen met bijna een halve baanlengte voorsprong op de tweede.

De dames werden met 67 punten 8ste

 

De mannen dan. Stefan De Bock loopt zoals ieder altijd de 400m, nam er dit jaar de 100m bij op vraag van Wouter en liet zich in beide nummers niet onbetuigd ondanks het feit dat hij minder en minder aan trainen toekomt. Liet op de 100m 12”51 optekenen en op de 400m liep hij naar 55”64. Zeg nu zelf niet onaardig. Wouter Pappaert vorig jaar op de 100m en de 200m hield het dit jaar op eigen vraag bij de 200m en hoe.

Liep met reekswinst naar 24”97.

Maarten De Bock zag zijn 1500m eigenlijk maar voor 50% zitten zegde hij zelf maar zoals we hem kennen zette hij zich wel voor de volle 100% in. Eindigde in 4’20”14. Habitué op de 3000m Steve Van Damme liep lange tijd in het spoor van Heemskerk in naam op de lange afstand. Een drietal ronden diende hij de rol te lossen. Tijd 9’11”68.

Hij had op de Memorial Buyle voor de eerste keer geproefd van het pistewerk en nu mocht hij dit eens overdoen op de 5000m. Naam: Tomas Valcke. Hij had wel enige moeite omdat een paar Zoetemelks in zijn spoor bleven zitten maar hij loste dit op zijn eigen manier netjes op. Liep een zeer degelijke wedstrijd in 16’55”61.

Prille vijftiger Walter Verstraete kreeg het speer voor geschoteld net als de vorige paar jaren. Begon wat flauwtjes maar met zijn laatste poging liet hij toch 36m10 optekenen. Wim De Bois was diegene die bij hoog en ver de punten diende te sprokkelen. Deed dit zoals de vorige jaren zeer treffelijk. Haalde bij hoog 1m63 en bij ver 5m17. Buit binnen. En als je als 55-jarige of toch zoiets je moet meten met kleppers van 10 jaar en meer jonger dan weet je het wel. Wim Willerms ligt daar niet wakker en je kan maar je uiterste best doen. Was niet tevreden over zijn prestatie bij kogel – 8m25 – maar wel bij die van discus – 22m87. Je moet het maar doen met 7,260 kg en 2 kg. Niet evident op die ouderdom.

En dan zijn we rond zeker. Alleen nog vermelden dat Rembert Jans, Stefan, Maarten en Wouter de 4x400m afhaspelden in 3’46”03 en bij dit viertal Maarten zich misschien wel blesseerde en dat is een spijtige zaak met de Belgische kampioenschappen in het vooruitzicht komend weekend.

De mannen werden schitterend tweede met 86 punten in het totaal. Alles samen brengt ons dat op een puntentotaal van 153 waarmee we op de vijfde plaats eindigen op amper één punt van de vierde plaats en amper twee punten van de derde plaats. Er zit dus duidelijk wat meer in en daar gaan we komend jaar voor zorgen. Noteer dit alvast.  

Langs deze weg wil ik de dames en heren nog een heel erg bedanken voor de geleverde prestaties en het blije gezelschap. Ik heb van deze namiddag genoten. Hopelijk was het wederkerig. Je weet maar nooit. Spijtig dat ik niet bij iedereen kon aanwezig zijn maar op dergelijke namiddag zou ik wel eens God de Vader willen zijn voor een aantal uur dan zou ik toch alom tegenwoordig kunnen zijn.

Opgetekend door God de ………. Sorry door Chris

FOTOALBUM 1 (Jimmy C.)

FOTOALBUM 2 (Wim W.)

Volledige uitslag

Eindklassement