BK Masters Ninove 16-17 juni: 14 medailles ondanks 4 afzeggingen!

Met zijn 16 ingeschreven maar slechts 12 aan de start van deze competitie. Vier dienden af te haken om verschillende redenen maar allen met een kwetsuur. Maarten De Bock last van de hamstring na zijn schitterende interclub, Rembert Jans pas hersteld van ziekte, Rotsaert Ilse last van de kniegewrichten en ondergetekende die nog maar eens een opstoot had van zijn chronische ontsteking aan de achillespees.

Dan maar een woordje over diegene die er wel waren en laat ik maar beginnen met de resultaten van zaterdag waar er 7 medailles gesprokkeld werden, 5x zilver en 2x brons.

Vita Van Belleghem (W40) is één van die habitués bij de dames die met eremetaal gaat lopen. Op de 80m horden liet ze 15”86 optekenen waarmee ze tweede werd. Patricia Van Delsen (W45) was na de interclub vorige week zeker niet tevreden over haar kogel en dat ging ze op het Bk eens recht zetten. Of zij met haar 8m29 en een 2 de plaats nu wel tevreden was gaan we haar zelf moeten vragen. Tevredenheid bij discus zal er zeker niet geweest zijn want 23m15 (zilver) is ver onder haar kunnen en ik vraag mij af wat hiervan de oorzaak mag zijn. Kom ik wel aan de weet.
Kerverse vijftiger Walter Verstraete viel netjes naast het podium bij speer. Zijn 36m02 met de 700gr viel mij toch een beetje tegen. Ik had van hem toch wat meer verwacht maar aangezien ik er niet was zal hij wel een reden gehad hebben. Hij moet beter kunnen.
Frits De Baets en Kris Goossens waren de clubgenoten die voor de 1500m kozen. Frits pakte het brons bij de M55 in 4’46”73 en hiermee bleef hij Kris netjes voor die eindigde in 4’48”36. Bennie Van Belleghem heeft duidelijk weer de smaak te pakken. Op zaterdag veroverde hij met 58”58 op de 400m zilver bij de M45. Uitkijken wat op zondag de 800m gaat worden.


Stefan De Bock verkondigd al weken dat hij amper nog traint maar aankomen op de 400m in 54”28 en meteen zilver meegraaien roept bij mij toch enige vraagtekens op. Toch wel even mijn licht opsteken deze week want dit is niet meer normaal. Steve Van Damme ging naar Ninove voor het brons op de 5000m want aan Fincioen en Heemskerk mag hij niet ruiken. Brons werd het dus in 15’44”20.

Op naar zondag waar er bijna evenveel deelnames waren dan op zaterdag en weer waren ze weg met 7  medailles deze keer toch enige erbij van een ander kleurken of 4x goud, 1x zilver en 2x brons.
Na haar zilver op de 80m horden pikte Vita Van Belleghem er op zondag nog eentje mee maar deze keer was het de oppergaai en dit op de 400m horden. Goud in 76”15. Wat Vita kon dat deed ook Sabine Versluys bij de W45 en ook op de 400m horden. Goud in 97”42. En net zoals op zaterdag waren dit op zondag de enige clubgenotes.


De heren dan maar zeker. Wim Willems bij kogel en discus en Wim was zodanig ontgoocheld over zijn prestaties dat hij maar meteen forfait gaf voor komende week het Vlaams hamer. Spijtig want nu sta ik er alleen voor komende zondag, als de poot het toelaat. Wim haalde bij kogel 8m94, toch degelijk, en bij discus 27m06.
André Janssens (M70) was zijn concurrent van vorig seizoen kwijt en dat zal hem gelukkig gemaakt hebben. Won in 16”05 goud op de 100m en in 35”18 zilver op de 200m.

Frits De Baets dan, die deed zijn exploot van zaterdag op de 1500m netjes over op de 800m. Liet 2’26”46 optekenen wat goed was voor nog maar eensbrons. Voor Bennie Van Belleghem was het ietsje anders bij zijn 800m dan op zaterdag. Zijn 2’17”67 waren niet goed genoeg voor een podiumplaats maar het kan niet alle dagen feest zijn.
Tenslotte heb ik nog Wim De Bois bij hoog zoals gewoonlijk en met 1m69, 6cm hoger dan vorige week op de interclub, was meteen goed voor het hoogste schavotje. Liep ook nog de 3000m steeple als toetje waar hij 10’27”84 liet optekenen en dit was dan weer goed voor het Brons.

De twee dagen samengeteld kom ik aan 4x goud, 6x zilver en 4x brons of 14 stuks in het totaal. Tellen is mijn sterkste. Proficiat aan de medaillewinnaars maar ook aan de anderen voor hun inzet. Wees er maar zeker van dat ik er in september voor het Vlaams zal bij zijn.

Opgetekend door C.

Foto’s Jimmy  – zaterdag

Foto’s Jimmy – zondag

Uitslagen