BK Aflossingen – Andenne 16-09-2018

Ondergetekende geniet eindelijk van zijn eerste dagen groot verlof als hij op zondag er eens de deelnemerslijsten bijneemt voor het Belgisch Kampioenschap aflossingen, oftewel “estafetten” zoals ze in de volksmond zeggen. Ziet 5 teams ingeschreven staan en aangezien niet alle (op papier) sterke teams ingeschreven zijn, moet er wel wat mogelijk zijn….denkt hij toch. En kreeg hij gelijk…

Op maandag blijkt wel dat de herenploeg 4x200m niet aan de start is verschenen, ik vis nog eens uit waarom, dus schieten er nog vier over. En wat voor vier.

Laat ik beginnen zoals het hoort, met de dames dus en dan waren alle ogen gericht op onze Belgische indoorkampioenen (4x200m), de dames op de 4x100m dus. Laures Bauwens, Sarah Rutjens, Imke Vervaet en Kiné Gaye zetten in de reeksen meteen de snelste chrono neer (46″94) maar ze wisten maar al te goed dat de finale nog sneller zou moeten tegen het geweld van CABW. Deden deze vier meiden ook knap door in die finale naar 46″35 te lopen maar ….. CABW was nog een tikkeltje sneller. Zilver dus en op diverse social media sprak de foto met een fiere coach “Pol” boekdelen. Proficiat dames!

Nog een damesploeg aan de start, weliswaar bij de cadetten en dan heb ik het over de 4x800m ploeg. Zou in principe te kort komen voor het podium, maar je weet natuurlijk nooit en het moet altijd gelopen worden. Iets wat Aagje Dooms, Nilay Capa, Bo Van Aerde en Femke D’Hauwers met verve deden. Kwamen niet op het podium, maar sleepten de meeste ondankbare plaats, de 4e dus, uit de Waalse brand. Mogen daar best tevreden mee zijn na een lang seizoen, hun chrono van deze dames bleef stil staan op 9’58″36.

Hun mannelijke collega’s dan, de cadetten heren dus op de 4x800m en hier gingen Luka Leroy, Tijs Verschuere, Seppe Verstraete en Rob Van Den Bogaert op zoek naar het hoogst mogelijke. Deden het ook al prima en het hoogst mogelijke bleek een 2e plaats te zijn. Nog een zilveren plakje erbij dus voor de Ratjes, dit viertal liet een tijd van 8’48″26 op de tabellen noteren.

Tot slot nog een 4x800m ploeg en dit bij de scholieren heren waar Sem Schockaert, Wieter Annaert, Lennert Dewulf en Arne Vergison de spikes aanbonden. Dan toch één keertje goud …. jammer genoeg niet want ook deze heren strandden op de …. zilveren plaats, waar ze uiteraard fier mogen op zijn. 8’16″64 was hun tijd, ook voor deze mannen een dikke proficiat.

UITSLAGENBORD