Cross Cup Mol – 04-11-2018

Met de Cross Cup manche aan het Zilvermeer in Mol is naar jaarlijkse gewoonte ook het individuele deel van de Cross Cup op gang geschoten. Beetje verre verplaatsing voor de meesten, maar toch trokken enkele Racingers richting Kempen.

Het – vrij onoverzichtelijk – uitslagenbord leert ons dat Bjarne Rasschaert het bij de juniores heren met een 14e pl best behoorlijk deed op een omloop die je toch moet onder de knie hebben. Bij de seniores dames vinden we Jolien Deschaepmeester terug op een 26e pl, met de buitenlandse dames eruit gelaten levert dat eveneens een 14e Belgische plaats op.

Jennen Mortier, bij de seniores heren, werd knap 11e, ik zeg knap want zover achter de top 8 was hij niet. Wie weet wat hier mogelijk is als hij straks in Roeselare een omloop vindt die hem – denk ik toch – beter op zijn lijf is geschreven. Een goed half minuutje na Jennen liep Arno De Feyter als 15e (Belg) over de streep in Mol, ook al behoorlijk.

Voor dé uitschieter in Mol zorgde Bo Van Aerde bij de cadetten dames waar de top drie binnen een handvol seconden eindigde. Onze Bo pakte er knap de bronzen plak mee, proficiat! Silke Vlaeminck (scholD) moest dan weer tevreden zijn met de meest ondankbare plaats, Silke werd 4e. Benieuwd naar wat deze meiden in hun mars hebben in Roeselare bij de volgende manche.

Bo Van Aerde haalde knap brons in Mol.

Links of rechts zal er nog wel eentje door het Molse zand gelopen hebben, alles kan nog eens nagekeken worden op deze uitslagenlink.

FOTO’S (J.C.)