Veldloop Halestra Aalter : 11-11-2018

De Jeugd (t.e.m. cadetten)

DE VELDSLAG VAN AALTER…

Zouden we het record van vorig jaar verbreken? Toen waren we veruit de grootste club in de velden van Maria-Aalter. Maar hoe zou het op deze 11e november zijn? Geen poppies te zien in of rond de voetbalterreinen, wel (eindelijk) een nieuwe kantine voor atletiekclub Halestra en veel Calipage-truitjes, héél veel, ook bij onze jeugd. Onze benjamins waren zelfs met het grootste aantal deelnemers in hun categorie, maar liefst 22. Ongezien! Een flinke kluif voor trainer Katrien want krijg zo’n wild-enthousiaste debutanten maar eens tijdig aan de start…  

De regen bleef uit in Aalter, de wind deed aardig zijn best en toen de miniemen eraan begonnen, kwam de zon zo af en toe door de afvallende bladeren piepen. Voor de eerstejaars de allereerste keer dat ze een grotere afstand mochten afleggen (op de oefencross na) en dat liet zich zo hier en daar voelen: sommigen kwamen onderweg zichzelf tegen, anderen lieten zich wat afzakken om dan een stevige remonte te plaatsen richting finish en nog anderen stonden met lood in de schoenen aan de start maar schoten als een pijl uit een boog en hielden stevig stand. Een samenvatting van de eerste veldslag van dit seizoen…

Bij de benjamin meisjes 2011 werd Lisa De Bois 11e  van de 18 deelnemers. Mylou Wybo verraste ons bij de benjamin meisjes 2010  door als 6e over de meet te lopen: ze legde de 740m in 2’53” af en eindigde op amper 3” van het brons. De eerste podiumplaats was er voor Daan Moerman bij de benjamin jongens 2011. Daan was goed op weg naar brons maar werd in de eindspurt brutaal opzij geduwd en haalde bijgevolg als 4e de finish. Dit onsportief gedrag ontsnapte gelukkig niet aan de argusogen van de jury en die stelde meteen een sterk gebaar: onsportief gedrag wordt bestraft en dus kreeg Daan wel de bronzen plak en niet de jongen die hem bijna in de bomen duwde. Daan eindigde trouwens op 3″ van de winnaar, dat belooft dus voor de volgende crossen. Onder de 52 eerstejaars-benjamins waren er zo maar eventjes 12 met een clubtruitje, chapeau! Zo zagen we in deze categorie ook het jonge broertje van Leke Bada, Eromidola. Bij de benjamin jongens 2010 was Matthis De Smet het sterkste Ratje, hij werd 28e op 41 atleten. Het eerste meisje met een clubtruitje bij de pupillen meisjes 2009 was Nora De Bois op plaats 18. Wordt het een sterk seizoen voor Eva Holsbeke? Zou wel eens kunnen want dit pupil meisje 2008 legde de 1095m af in 4’12” en werd mooi 6e.  Bij de pupillen jongens 2009 kon Abel Bonduelle de 9e stek veroveren in 4’17”. Kobe Moerman, broer van bronzen eerstejaars-benjamin Daan, liep met zijn mooie, grote passen naar een 13e plaats op 41 deelnemers onder de pupillen jongens 2008. Klein, frêle, vederlicht en razendsnel, een echt Ratje dus, zo zou je Jente De Wolf kunnen omschrijven. Dit miniem meisje 2007 deed 7’52” over de 1935m en werd knap 9e. Kort daarna, als 14e op 31 atleten, liep ook Jolien Clopterop over de eindmeet. Ook Raquel Bracke laat zich weer opmerken in het veld. Dit miniem meisje 2006 veroverde de 9e plaats door in 7’46” het uitgetekende parcours af te leggen. En onze miniemen jongens 2007 gaan nu nog altijd over de tongen in Aalter want met maar liefst 4 zijn ze in de top 10 beland! Emiel De Coster behaalde zilver in 7’02”, Jaron Van der Meiren werd 5e in 7’17”, Josse Martin 7e in 7’21” en Timon Houthooft 10e in 7’31”. Dat wordt een seizoen om vingers en duimen af te likken… Bij de miniemen jongens 2006 droegen 8 van de 31 atleten een clubtruitje, Arne Bruynooghe was de snelste van hen (15e). Bij de cadetten lopen eerste- en tweedejaars samen en bij de meisjes lijkt Femke D’hauwers goed op weg om onze ster van de winter te worden: ze behaalde al meteen een 2e plaats en kwam in 8’29” over de finish, nauwelijks 3″ later dan de winnares. Sien Dombrecht legde de 2320m af in 9’15” en werd mooi  10e. De cadetten jongens 2005-2004 kregen een nog steviger traject: 2675m en onze 11 jongens zijn rustig gestart. Misschien wel te rustig? Robbe Verstraete repte zich om 17e te worden in 9’50” en liep in dezelfde tijd over de finish als Viktor De Munter, op 1″ gevolgd door Ilian Van der Meiren. Pluimpje voor Mauro De Keyser die, na een lastig eerstejaar als cadet, nu als 36e op de 49 deelnemers over eindstreep kwam.

We behaalden bij de jeugd uiteindelijk 12 top 10-plaatsen en 2 medailes. En op het eind van de dag bleek dat RCG het record van 2017 geëvenaard heeft: we waren alweer de club met het grootste aantal deelnemers in Maria-Aalter. Laat dit de start zijn van een ferm winterseizoen met massaal veel enthousiaste lopers… Op naar de Brielmeersen in Deinze! 

De hogere reeksen…

Met deze reeksen starten we dan logischer wijze bij de scholieren en hier namen bij de dames in deze categorie vier 1e jaars de start. Deden het verre van slecht op toch niet de meest gemakkelijke omloop van het circuit. Nilay Capa liep naar een knappe 6e pl en werd daar trouwens 3e eerstejaars mee in totaal. Aagje Dooms legde beslag op de 9e pl, Mira Storme op de 14e en Hannah Beckers liep naar een 16e pl in deze wedstrijd.
Bij de scholieren heren 6 Ratjes aan de start. Seppe Verstraete liep hier in het verleden al mooie wedstrijden bij de jeugd als ik me niet vergis, bij de scholieren moet dat ook lukken moet hij gedacht hebben want Seppe schreef een knappe 3e pl bij op zijn palmares. Nog drie kerels in de top 10, met name Sem Schockaert die zich naar een 6e pl knokte, Tijs Verschuere werd 7e en Luka Leroy 8e. Iets verderop in de uitslag vinden we dan nog Stef Vincke terug op een 14e stek, Rob Van Den Bogaert eindigde uiteindelijk 20e.

Komen we bij de dames waar de juniores, masters en seniores een gezamelijke wedstrijd afwerkten. Dat resulteerde in een 13e pl voor Ellen D’haemer bij de seniores en bij de juniores verzamelden het trio Ratjes de 7e, 8e en 9e plaats. In die volgorde weggelegd voor Lotte De Wilde, Febe Maes en Fleur Verstraete.

De masters heren (categorie 50+) dan waar we twee knappe top 10 plaatsen mogen noteren. Philippe Rahoens liep naar een 6e en Walter Verstraete sleepte een 8e pl mee uit het Aalterse bos. Knap mannen! Philippe Bultinck eindigde iets buiten de top 10 op een 15e stek, nog iets verder vinden we Roland De Bois terug met een verdiende 21e pl. Hendrik Maes volgde Roland kort op de 23e pl, Hugo Huygebaert sloot de Racing-garde af op de 24e plaats.
Bij de masters (35-50 jaar) kwam Wim De Bois net ietsje te kort om zich op het podium te hijsen, het werd een (weliswaar mooie) 5e pl voor Wim en Kurt De Smet deed het met een 7e pl ook al verre van slecht. Wat verder in het peloton vinden we dan nog Pascal De Pauw en Dieter Houthooft terug. Deze heren eindigden respectievelijk op de 26e en 27e plaats.

Tot slot het grote geweld met de seniores heren en met de juniores waar we…de hoofdvogel mee konden nemen. Eerst de seniores en dan is het zoeken waar “duivel doet al” Bert Misplon zich ergens ophoudt in de eindstand, hij legde dit keer beslag op de 5e pl en als broer Louis de volgende keer een klein tandje bijsteekt dan hebben we binnen de kortste keren 2x een Misplon in de top 10 want Louis deed het met een 11e pl in Aalter meer dan behoorlijk. Kort na Louis werd Thiebe De Pestel 15e en wat verder vinden we op een 20e pl nog Michiel Christiaens, kort gevolgd door Marlon Claeys op de 21e stek.

De juniores zei ik al met de hoofdvogel….inderdaad want in Aalter was er niemand opgewassen tegen onze Bjarne Rasschaert. Liep de tegenstand als het ware naar huis, iet wat we toch wel kunnen zeggen als je met meer dan 1′ voorsprong eindigt. Knappe prestatie Bjarne ! Victor Peeters maakte het feestje bij de juniores nog ietsje groter, Victor liep immers naar de 3e pl en mocht zo mee op het podium. Proficiat mannen !

Volledig uitslagenbord

Fotoalbum Jimmy 

Fotoalbum Beernem

K.B. & J.L.