Vlaams Kampioenschap cadetten / scholieren 20-01-2019

Vlaams Kampioenschap indoor cadetten/scholieren – zondag 20 januari 2019

Ik ga er mij aan wagen om een verhaaltje neer te zetten over dit Vlaams voor cadetten en scholieren. Ik heb een klein vermoeden dat we sedert een paar weken heel voorzichtig moeten zijn in onze bewoording. Dus wordt dit een verslag om zeker niemand tegen de schenen te stampen.

En toch laat ik mij verleiden. Met amper veertien atlete(s)n die de selectie konden verwezenlijken heb je geen kwantiteit in huis en dan moet ge u niet verwachten aan het behalen van medailles.

Goed geen gezaag hierover en meteen maar van start met de cadetten dames. Naomi Sakwe haar 60m (8”35) was wat minder dan die van het PK maar op haar 200m (27”63) was dan weer goed voor een dik pr (+/- 4/10de seconde). Ook een goed kampioenschap van France Vande Cavey als bleef ze op haar 60m horden (9”96) en haar 200m (28’14) net luttele honderdsten oven haar pr. Maud Vanberckmoes moet gedacht hebben wat anderen kunnen kan ik ook en ze peuterde er op haar 400m (1’07”42) maar liefst anderhalve seconde af. Anna Van De Walle kwam op haar 800m uit op 2’38”73 en ook dit was goed voor een pr met maar liefst 4”.

Bij de scholieren was het zoeken naar iemand op de 60m en de 200m. Toch iemand gevonden en dan nog een speerwerpster die zich aan de 60m waagde. Laura Servaes  liet 8”81 afdrukken. Uitkijken was het naar Lisa Clopterop, 1ste jaars scholiere,  die sedert vorig jaar de 4de plaatsen aan elkaar rijft. En het was nu niet anders. Met 1m59, een pr, kwam ze nog maar eens uit op een 4de plaats. Het zal je maar overkomen. Uitkijken dan naar een andere 1ste jaars Beryl Owusu die het zowel op de 60m horden als op de 400m meer dan uitstekend deed met telkens een persoonlijk beste. In de reeksen van de 60m horden naar 9”13 (pr), in de finale naar 9”17 en afsluitend met een 7de plaats inde finale. Op de 400m, rechtstreekse finale, haalde reekswinst in 60”69 of anderhalve sneller dan haar vorig beste en goed voor een zesde plaats.

Naar de cadetten heren dan waar we er spijtig genoeg maar twee terug vonden. Arnaud Dargent liet op de 800m 2’46”60 afdrukken en dat is ook al 3” beter dan zijn vorig beste tijd. Quinten Braem kon zijn tijd van het pk niet verbeteren en strandde met 12”02 op luttele honderdsten van die besttijd.

Uitgebabbeld over die categorie en dan maar naar de scholieren. Brecht Stevens is nu niet de grootste kwa gestalte maar het is een vechter. Op de 60m horden haalde hij met 9”15 in de reeksen zijn pr met maar liefst 4/10de seconde naar beneden. Opmars ingezet. Ook Emiel Dierckxsens is op de goede weg. Met 8”85 (pr) in de reeksen van de 60m horden haalde hij de finale waarin hij nog maar eens zijn besttijd verbeterde. Zijn 8”82 was goed voor de 6e plaats. Een opsteker voor Miel die ook de goede weg heeft gevonden. Op de 60m en de 200m hadden we Jarne Veldeman die in de reeksen van de 60m (7”56) een tiende seconde boven zijn pr bleef. Haalde hiermee niet de finale. Zijn 200m was dan weer stukken beter. Met 24”05 zette hij een schitterende besttijd neer. Een verbetering met maar liefst 5/10de seconde.

Het beste heb ik dan maar voor het laatst gehouden. Jef Misplon schreef zich in voor 60m horden en kogel. Het eerste verraste mij een beetje, alhoewel, het tweede vond ik dan weer stik normaal. Liep voor zijn doen een schitterende 60m horden (8”57) in de reeksen wat hem een finale opleverde. Daar liep hij met 8”46 naar een knappe 4de plaats in nog maar eens een nieuwe besttijd. Bij kogel (13m61) zat precies de hand van zijn trainster er al in. Verbeterde zich met maar liefst één meter naar een schitterende 5de plaats. Goed bezig.

En het allerbeste heb ik voor het laatst gehouden. Arne Vergison was de enige van de club die voor eremetaal kon zorgen en dat op de 800m. Hoe hij het gedaan heeft gekregen moet ik niet vertellen die hem kent weet genoeg. Met 2’01”65 heeft ie de klus geklaard. Goud in zijn eerste grote wedstrijd van het seizoen. Je moet het maar doen. Uitkijken naar het Belgisch later.

Voila klus geklaard. Als er zijn die commentaar hebben mogen ze mij altijd contacteren. Ik sta open voor discussie. Op naar volgende zondag voor het Vlaams bij de groten.

Opgetekend door Chris