IFAM & BK 4x200m : Berings naar EK en dames kampioen !

ELINE BERINGS NAAR HET EK, DAMES 4x200m BELGISCH KAMPIOEN, BLESSURE VOOR DYLAN

Op de IFAM wordt altijd wel iets van geschiedenis geschreven en het zou dit jaar niet anders worden. Kwalificaties voor grote kampioenschappen, CR’s die gebroken worden, kampioen worden…we zijn er al een paar jaar sterk in met KRCG. Helaas hoort ook dramatiek bij atletiek want waren onze heren op de 4x200m op weg naar een schitterende podiumplaats, het brons was zo goed als binnen, op 50m van de aankomst sloeg het noodlot toe. Yestin Scheldeman, Wout Cherlet en Dries Vergaelen hadden prima geopend, Dylan Owusu was op weg om het knap af te werken maar dan sloeg de kramp er in en dat mag je letterlijk nemen. Dylan probeerde trekkebenend nog de meet te halen, doch de pijn was niet meer te houden. Strompelend en kermend van de pijn rolde hij letterlijk over de meet, met het jammerlijke erbij dat hij de aflossingsstok net vóór de finish had laten vallen. Weg podium en een “Disq” er bovenop. Spijtig maar het was niet anders, wij duimen nu alvast dat Dylan snel terug op de been is en dat hij nu al kan broeden op revanche met zijn team genoten!

Van l.n.r. : Justine Goossens, Laures Bauwens, Sarah Rutjens, Imke Vervaet

Drama dus en hoe dicht het bij euforie kan staan werd bewezen op deze zaterdagavond.
Amper er kwartier eerder waren immers onze dames aan zet geweest op hetzelfde nummer, 4×200 dus en ook hier was de inzet de nationale titel. Zij hadden hun titel te verdedigen en eigenlijk wisten we het al op voorhand…als het feilloos verloopt zijn ze niet te kloppen. Imke Vervaet opende met grote bravoure (in wat een forme zit die toch) en zette Laures Bauwens met voorsprong op gang na één ronde. Laures diepte de voorsprong enkele meters uit, Justine Goossens was de volgende in het rijtje der Ratjes. De jongste van het viertal deed het schitterend, pakte nog enkele metertjes bij en Sarah Rutjens mocht de klus afwerken. Sarah, die in het voorprogramma haar 60m de mist zag ingaan “zo ziek als nen hond” – zoals ze ons zelf zei, vond nu wel het goede ritme en het “al wie dat mij volgen wil” verhaal werd schitterend afgewerkt door Sarah. Andermaal GOUD voor onze dames in een schitterende 1’38″59, wat meteen (alweer) een nieuw CR is voor hen. Proficiat !

Eline Berings op weg naar Glasgow…

Tot daar het BK aflossingen en dan maar meteen over naar de hoofdbrok, zijnde de passage van “De koningin van de Topsporthal” zoals de speaker haar aankondigde, Eline Berings op de 60mH.
Op zoek naar de EK limiet voor Glasgow (8″09) kwam ze er onlangs al dicht tegen (8″10). Voor eigen volk moest het toch lukken ? Met de Nederlandse klepper Nadine Visser als tegenstand had Eline meteen de bijna perfecte gangmaker, want tot nader order, is deze Nederlandse toch nog net ietsje sneller dan Eline. (hopelijk voor niet lang meer hé).
In de reeksen werden beide tenoren nog gescheiden van elkaar en Eline wachtte niet tot de clash in de finale. Meteen de beuk erin en hopla, 60m later wees de chrono 8″07 aan en het ticket voor Glasgow was meteen binnen. Alweer euforie in de Topsporthal….alweer voor eentje van KRCG !
In de finale volgde dan wel het duel met Visser en het zag er lang naar uit dat Eline de bovenhand zou halen. Op de laatste horde ging Visser echter nog ietsje versnellen, won de race en Eline knap naar de 2e pl in een nieuwe verbetering van haar SB, 8″04. Koffers pakken nu en richting Glasgow, daar kan het zeker nog ietsje sneller en we duimen nu al voor Eline ! GO!

Vooraf dit alles werd ook in de namiddag al gelopen en gesprongen en ook hier mochten we meer dan tevreden prestaties noteren van onze deelnemende clubgenoten. Hoger hebben we al vermeld dat het voor Sarah Rutjens wat tegenviel op de 60m en ook Yara Valck zag ik niet zo tevreden knikken na haar 800m (2’33″72). Jammer natuurlijk op zo’n dag, maar het jaar is nog lang en beterschap komt er zeker. Jolien De Meyer zal dan wel weer tevreden geweest zijn, denk ik toch, want haar 2’18″61 op de 800m was een van haar betere de laatste tijd, ja toch ? Bij de heren op dit nummer liet Arne Vergison 1’58″56 afdrukken in dit voorprogramma.

Naast Sarah (8″04) nog een pakketje dames op de 60m en Imke Vervaet zag haar knappe 7″53 (reekswinst) beloond worden met een stek in de reeksen van het hoofdprogramma, waar ze 7″57 uit de spikes schudde. Laures Bauwens won eveneens haar reeks in een chrono van 7″68, Kiné Gaye tekende voor 7″95 en Chloë Van Der Meulen zette 7″99 achter haar naam, wat ook haar de reekswinst opleverde.  Bij de heren tenslotte tekende onze Dries Vergaelen voor 7’18.

Viel hij uit in de aflossingen met een blessure, vooraf had Dylan wel meer geluk op de 400m. Liep knap naar een chrono van 48″70 en er  moet bij de “Owusu’s” flink gegeten zijn die zaterdagnamiddag want zus Beryl klokte even daarvoor 60″58 op hetzelfde nummer, leverde haar reekswinst op en een mooi nieuw scholieren CR ook! Knap !
Over CR’s gesproken, Stefanie Dadayeva mocht tussen het internationale veld van polsstokspringers aantreden en al zijn deze dames nog iets te hoog gegrepen (letterlijk) voor Stefanie, met 3m80 deed ze prima en vestigde hiermee ook al een nieuw dames CR. Note hierbij, bij de scholieren wipte zij al eens over 3m82, we kijken dit na naar de a/c toe, iets waar we deze week onze alles ziende secretaris voor inschakelen 🙂

Na afloop van deze IFAM konden we dus andermaal tevreden naar huis met enkele mooie tot zeer mooie prestaties in de achterzak. Duimen nu voor Eline in Glasgow, voor Dylan bij zijn uitslag van de kwetsuur en ons kampioenen van de 4x200m, het abonnement is aangevraagd om nog een paar jaar door te gaan !

ALLE UITSLAGEN

FOTO’S