Kampioenschap van Vlaanderen veldlopen : Rotselaar 10-02-2019

Behoorlijke trip naar het Vlaams Brabantse Rotselaar om er het Vlaams Kampioenschap veldlopen te betwisten en met een aantal top 10 plaatsen, waarvan enkele knappe top 5 plaatsen, zijn we daar behoorlijk weggekomen me dunkt. Of heb ik het mis ?

Of er in alle reeksen een “officiële” titel wordt uitgereikt ontsnapt me nu even, en dan heb ik het meer bepaald over de korte cross. Hoe dan ook, het zal Pascal De Pauw een zorg zijn geweest, met of zonder lintje stak hij toch netjes de zege bij de M45 op zak in deze race. Bij de seniors die deelnamen aan deze korte cross was het uitkijken naar de mannen in form, Stijn D’Heer (14e) en Jeroen Meuleman (20e) deden het meer dan behoorlijk. Jordi Verstraeten sloot de Racing-rangen op plaats 49.

We blijven bij de heren met bij de juniores de bevestiging van Bjarne Rasschaert. Werd knap 9e, hij mag straks in Brussel dit nog eens overdoen van mij. Lennert Dewulf vinden we wat verder, werd 23e. De iets jongere categorie, de scholieren, leverde een 10e pl op voor Seppe Verstraete bij de 1e jaars. Kleine kanttekening hierbij : Seppe werd in de start aangetrapt en na een kleine ronde moest hij op één spike verder. Dan noemen we dit toch een ferme uitslag zenne !  Bij de cadetten heren (waar ze met liefst 87 aan de start stonden) liep zijn broer Robbe naar een 14e stek, ook al bij de 1e jaars. Merlijn De Pauw tekende hier voor de 39e plaats. Bij de 2e jaars cadetten was Viktor De Munter goed voor de 24e pl en legde Mauro De Keyser beslag op de 36e.

Eén Ratje bij de seniores heren en dan spreken we natuurlijk over Jennen Mortier. Mikte “redelijk hoog” dacht ik ergens opgevangen te hebben en dat resulteerde in een 8e pl. Niet mis mijn gedacht en het leverde hem ook de titel op bij de U23. Als laatste categorie bij de heren kijken we eens naar de resultaten bij de masters. De organisatie deed zich de moeite om de verschillende leeftijdsgroepen te scheiden, hopelijk klopt het ook en maken we hier nu zelf geen fouten.

Bij de M50 noteren we een knappe 4e pl voor Philip Rahoens, of wie had je gedacht ? Is al een ganse winter op niveau aan het crossen, hopelijk volgt de kers op de taart nog… Met zijn 13e pl zal Dieter Houthooft (M35) ook wel best tevreden zijn denk ik, lijkt me ook week na week sterker te worden. Tot slot de mannen van de M40 reeks waar Thomas Valcke (8e) en Kurt De Smet (9e) voor een dubbele top 10 zorgden. Rembert Jans volgde ietsje verder op de 12e pl en Christophe Stokx sloot de Racing groep op de 23e pl.

De vrouwelijke resultaten dan op dit Kampioenschap van Vlaanderen waar Carine De Bruycker bij de masters M50 ook al netjes in de top 10 eindigde, werd 8e en het lijkt me alsof deze wedstrijd niet erg in trek is bij de dames want eveneens bij de seniores dames en de scholieren dames vinden we maar één clubgenote terug. Jolien Deschaepmeester liep in deze eerste categorie naar een 15e pl, Silke Vlaeminck strandde op de 4e bij de 2e jaars scholieren, maar daar zal Silke het niet bij laten vermoed ik, revanche in Brussel dan maar? We duimen alvast.

Rest ons nog de cadetten dames en hier mochten we terecht hopen op eremetaal. En waarom geen dubbel ? Femke D’Hauwers en Bo Van Aerde zijn immers aan een prima seizoen bezig en als alles wat mee zou zitten was het mogelijk. Of het echt fout liep weet ik niet, het kan ook de forme van de dag zijn geweest, maar hoe dan ook mogen deze meiden met hun 2e plaats (Femke) en 5e plaats (Bo), bij de 2e jaars, meer dan tevreden zijn. Net als Silke bij de scholieren mogen zij dromen van een knap resultaat op het komende BK, het zou een mooie afsluiter zijn van een sterk seizoen.

ALLE UITSLAGEN

FOTO’S (Jimmy C.)