BK Indoor : Eline pakt goud, Imke dubbel in het zilver ! (17-02-2019)

Met Eline Berings waren we quasi zeker van goud op de 60mH en met de in de forme van haar leven verkerende Imke Vervaet kon een medaille op de 200m ook al moeilijk mislopen. Maar hing er meer in de lucht? Het hoeven daarom niet altijd medailles te zijn, maar hier en daar eens een knappe prestatie, een finaleplaats…. het zou er van komen op die zondagnamiddag in een nog eens redelijk goed gevulde Topsporthal, met veel ambiance en spannende wedstrijden. En er zaten Ratjes tussen die voor de spanning zorgden…

Laten we deze samenvatting beginnen bij het begin en dan moesten  twee aanwezige kampers meteen aan de bak (de derde komt straks…). In het polsstokspringen Stefanie Dadayeva en in het kogelstoten Joke Cambier, die zich nog net als laatste had kunnen op de deelnemerslijst zetten. Met laatste bedoelen we niks verkeerd, in tegendeel, Joke was er toch maar weer eens bij en schoof zelfs even op in de stand. Moest met haar beste poging van 10m35 uiteindelijk toch de meerderen erkennen, niet erg want er is zeker nog marge voor de toekomst.
Aan de overzijde van de piste was het uitkijken of Stefanie kon bevestigen na die knappe prestatie op het KvV. Wipte deze keer opnieuw over 3m80, bevestigde dus en op 3m85 ging ze maar nipt de mist in. Werd zo 6e in het concours en ook hier….marge genoeg op in de toekomst nog hoge ogen te gooien.

Eline Berings op weg naar de titel 60mH

Op het middenveld werd met de loopnummers geopend met de reeksen van de 60mH. Eline Berings kreeg steun uit Wit-Rusland om haar naar een knaltijd te loodsen, met name van Alina Talay. In de reeksen bleef het echter bij 8″17, Laures Bauwens zag zich met 8″80 net uitgeschakeld worden voor de finale. In die finale werd Eline perfect op gang genomen door Talay, zij aan zij werd het een spannend duel waarin de Wit-Russische aan het langste eind trok en waarbij Eline een chrono van 8″06 achter haar naam kreeg. Ook hier nog marge mijn inziens, in Glasgow moet het dan maar gebeuren voor Eline, met dit GOUD op zak zal de motivatie er alvast zijn.

Gaan we op de 60m vlak kijken met één deelnemer van de Ratjes bij de heren, met name Dries Vergaelen. Werd verre van weggelopen in de reeksen maar zijn 7″20 was toch het eindpunt. Ook hier naar de toekomst….. juist, komt wel goed.
Drie dames op dit nummer en met 7″65 lukte het Laures Bauwens nu wel om zich, zelfs vrij makkelijk, te plaatsen voor de finale. Chloë Van Der Meulen (8″00) en Justine Goossens (7″85) werden uitgeschakeld, maar deze laatste zou nog wel wat buskruit over houden voor later op de dag. In die finale dan leek Laures me haar start een beetje te missen en op amper 60m is het dan niet eenvoudig om dat recht te zetten natuurlijk. Kwam uit op 7″74 en een 7e pl.

6m11 in de zandbak : goed voor zilveren Imke

De reeksen van de 200m slaan we even over en alvorens we er het langere loopwerk bijnemen kijken we even bij die derde kampster, Imke Vervaet in het verspringen. Kon ze die stunt van op het Vlaams overdoen, of toch op zijn minst een medaille pakken ? Imke geloofde erin en als zij er in gelooft….dan heeft de tegenstand een probleem. Stond bij de laatste poging op plaats 3 met een wip van 5m88, maar da’s niet goed genoeg voor Imke. Alles uit de kast en naar 6m11 in de 6e beurt, meteen goed voor ZILVER na de ongenaakbare Maudens. Schitterend!

Dus het langere werk dan met een jammerlijke opgave van Thijs Van Der Burgt op de 3000m. Wat er aan de hand was is me onduidelijk, feit is wel dat het inderdaad niet draaide bij Thijs. Op de 800m kwam Jolien De Meyer in actie en zij leek lang op weg om na haar Vlaams Kampioenschap er opnieuw een betere tijd uit te persen. Moest toch wat gas terugnemen op het einde en kwam zo uit op 2’20″91. Maury Valck opende prima op haar 400m, moest eveneens wat minderen naar het einde toe maar kwam met 59″18 toch uit op een 8e tijd, wat verre van slecht is me dunkt.

Justine Goossens op de 200m : wat een seizoen!

Kregen we tussendoor nog wat spektakel op dit BK, o.a. in het hoogspringen, met Kevin Borlee en op de 400m dames waar het BR sneuvelde, op het afsluitend nummer, de 200m, zou er ook wel vuurwerk komen en daar hadden wij ook nog wat ijzers in het vuur.
Laat ik eerst vermelden dat bij de heren Yestin Scheldeman de reeksen als eindstation zag, kreeg 22″44 achter zijn naam, een botsing met een fotograaf (gelukkig net voorbij de finish) er bovenop. Yestin kwam er goed vanaf….
De dames dan op deze 200m waar in de reeksen Imke Vervaet 24″13 neerzette, met een vette “dedju” erachter want haar grootste concurrente Lucie Ferauge liep iets sneller, wat baan 6 betekende voor Imke in de finale. Nog in de reeksen; Chloë Van Der Meuelen, zij bleef steken op 25″81 en Justine Goossens. Sprak ik van nog vuurwerk ? Hier finale halen was haar droom na een schitterend KvV en dat buskruit van hierboven ontplofte. Bevestigde met 24″71 en mocht mee met Imke naar de finale. Twee op zes Racingers in de finale….wie doet beter ?
In die finale werd Imke snel bijgehaald door Ferauge (baan 5), werd op achterstand gezet in de bocht en dan….kwam de spannendste 50m van de dag. Waar de zege voor de Waalse al binnen leek, besliste Imke er anders over. Kwam meter voor meter terug maar helaas was de race…. een meter te kort. Klokte een schitterende 23″74 (alweer een nieuw CR) en mocht voor de 2x het ZILVEREN hangertje gaan ophalen. Justine Goossens bleef op 25″40 hangen (6e), maar uit baan 1 zo een schitterend indoorseizoen beëindigen….hier gaan we nog plezier aan beleven!

ALLE UITSLAGEN

FOTOREPORTAGE