BK Juniores & Beloften – Indoor – 02-03-2019

Het winterseizoen loopt op zijn laatste dagen en al wint dit kampioenschap al jaren niet meer aan populariteit, het moet gezegd dat dit jaar de afwezigen ongelijk hadden en dat onze aanwezige Ratjes blijkbaar van zin waren om er nog een mooi einde aan te breien. Maar let altijd op…. er op voorhand van uit gaan dat de winst of het podium binnen is…dat doe je maar beter niet, zo bleek eens te meer. Anderzijds, bescheiden toeleven naar wat wel eens de kers op de taart zou kunnen worden, leverde dan wel weer de hoofdvogel op.

We openen dit relaas met Laures Bauwens op de 60m bij de beloften. Liep in de reeksen naar 7″73 wat haar makkelijk in de finale bracht. Kwam daar 1/100e later over de meet, 7″74 dus en dat is dan balen als je er ook nog eens de meest ondankbare plaats mee pakt, de 4e dus. Dan maar zien wat de 60mH kon opleveren, het moest nu toch maar eens lukken, niet ? Knalde in de reeksen naar een PR met 8″78, dat zat dus goed maar helaas liep het in de finale niet zo vlotjes. Dubbel pech dus voor Laures.
Wie nog van pech mag spreken is haar trainingsgenoot Kiné Gaye. Deed op de 60m bij de beloften bijna zo lang als over een 100m outdoor, hier klopte dus iets niet en even later volgde het gevreesde bericht dat Kiné een blessure had opgelopen. De dag was nog niet goed begonnen dus en het zag er dus maar beteuterd uit voor de onzen…. Dedju toch, het ging toch geen waar zijn.

Wout Cherlet (beloften) kwam in het verspringen niet verder dan 6m15 (9e) en in de reeksen van de 60m werd hij met 7″34 uitgeschakeld. Lorenzo De Visscher zou later op de dag op de 200m (jun) gediskwalificeerd worden…nee het zat ons niet mee maar er was licht aan het einde van de tunnel.

Stefanie Dadayeva (jun) wipte met de polsstok over 3m80 en dat was het sein om de trein te doen vertrekken. Pakte hier knap zilver mee, ik ben de tel kwijt maar dit is al het zoveelste hangertje voor Stefanie! Proficiat ! Joke Cambier (kogel beloften, 10m16) en Simon Buffel (60m juniors, 7″31) deden alweer hun uiterste best, Dries Vergaelen ging in deze laatste categorie en nummer nog een stapje verder want hij pakte de 4e pl met 7″06. Vierde is niet goed genoeg moet Dries gedacht hebben, kwam later op de dag nog aan de start van de 200m en daar zette hij netjes orde op zaken door met 22″42 het brons mee te graaien. Mooie afsluiter van het seizoen dus voor Dries.

Brons is niet mis moet Maury Valck (bel) gedacht hebben. Liep al behoorlijke races op de 400m deze winter en dan mag je ambitie hebben natuurlijk. Deed het prima, klokte 58″09 en jawel, Maury mocht aanschuiven voor het brons. Knap!  Nog op de dubbele baanronde liepen Alessia Petrella (jun) en Davide Petrella (bel) respectievelijk naar chrono’s van 62″38 en 50″77.

Chloë Van Der Meulen, en dan zitten we bij de juniores dames, klokte op de 60m 8″13 en op de 200m 25″67, wat haar waarschijnlijk wel tevreden zal stellen na ook al een behoorlijk indoorseizoen.
Dé kers op de taart kwam er echter laat op de dag en wie de voorgaande verslagen gelezen heeft, wist eigenlijk wel dat dit er zat aan te komen. Zelf bleef ze er vooraf bescheiden over, maar kijk….
Justine Goossens (jun) liep al vroeg op de dag op de 60m naar een mooie 7e pl in de finale (7″79) maar haar favoriete nummer de 200m kwam er pas tegen het schermer donker aan. Alle remmen los want na de eerste finalereeks wist Justine dat het snel zou moeten gaan om mee te bikkelen voor de prijzen. Na haar schitterende race met het aflossingsteam enkele weken terug en haar al even schitterende passage op het BK alle categorieën wisten we het stiekem wel…Justine gaat vlammen! 200m later stond een vet PR op het scorebord, 24″46 en wat dacht je…niemand die sneller was ! GOUD, vol ongeloof en een traantje, maar o zo verdiend na een fantastisch seizoen van deze meid! Proficiat!

Justine Goossens sluit een schitterend seizoen af met goud op de 200m.

ALLE UITSLAGEN