BK cadetten & scholieren – Indoor : 03-03-2019

Opletten wat we neerpennen of straks gaat de stormwind niet alleen buiten te keer gaan, maar we kunnen er nu eenmaal zelf geen atleten en/of medailles zelf bij verzinnen. Zij die paraat tekenden deden hun best en als je dan al favoriet bent en het ook nog met verve kunt afmaken, dan nemen we met plezier onze pet af.

We overlopen eerst de cadetten dames en zien dat Naomi Sakwe dubbelde op de 60m en de 200m. Deed het met 8″30 op dit eerste nummer behoorlijk, op de 200m pakte Naomi met een chrono van 27″17 zelf de winst in haar reeks. Nog dubbelen in deze categorie deed France Vande Cavey. Zij koos eveneens voor de 200m waar ze 27″92 liet optekenen, voor het 2e nummer kroop France in de startblokken van de 60mH. Voor zover ik een tijdje geleden vernam nog steeds haar lievelingsnummer, liet hier 10″09 optekenen, nog niet rap genoeg voor de prijzen maar stap voor stap komt dat wel goed met France.
Laatste cadette in de strijd was Anna Van De Walle en dit op de 800m. Anna liet 2’37″15 achter haar naam zetten op dit BK.

Of ik heb er naast gekeken maar de cadetten heren zijn precies zoek geraakt, dus stappen we meteen over naar de scholieren dames waar ook al gedubbeld werd door Beryl Owusu. Tekende op de 60mH voor 9″65, ik vermoed dat hier meer in zat ? Op de 400m schudde Beryl later op de dag 60″64 uit haar spikes. Yara Valck was onze 2e scholiere op dit BK en zij nam de 800m voor haar rekening, wat resulteerde in een 2’32″02 chrono. Als 3e scholiere noteren we er ook eentje in het hoogspringen en dan weten we natuurlijk dat het over Lisa Clopterop gaat. Wipte over 1m56 en werd daar 6e mee.

De scholieren heren dan met nog een zogenaamde dubbelaar, met name Jarne Veldeman op de 60m en 200m. Tekende op het kortste spurtnummer voor 7″60 in de reeksen en op de 200m voor 23″81. Emiel Dierckxsens klokte op de 60mH 8″84, Jorni Monsecour deed precies 56″81 over de 400m bij deze scholieren.

En ik sprak in de inleiding al over een favoriet die het waar maakte, wel hier komt ie. Arne Vergison ging van start op de 800m scholieren heren en rondde het af in stijl. Na een harde wedstrijd pakte Arne uit met zijn ondertussen gekende eindsprint (en die mag er best wezen) en dook hij voor de 3e keer dit seizoen onder de 2′ grens met 1’59″04, wat genoeg was voor de gouden medaille. Proficiat en een terecht fiere Arne ging nog even op de fototoer nadien, hij stuurde ons het resultaat toe. (zie hieronder)

Arne Vergison : goud op de 800m scholieren heren

ALLE UITSLAGEN