BK & PK Masters Indoor : 10-03-2019

We bewaren het beste voor het einde moeten onze masters gedacht hebben. De algemene deelname was niet overrompelend, en daar maakten de Ratjes gretig gebruik van. Velen zelfs zowel voor het PK als voor het BK en zij die er niet op mochten….’t zal voor volgend jaar zijn want zo ver waren ze er nu ook weer niet af.

Neem bijvoorbeeld Wim Willems in het kogelstoten bij de M50. Een regelmatig seizoen achter de rug en dan net dat tikkeltje te kort komen …werd 4e op het BK met een beste worp van 9m91. Of Carine De Bruycker in de W50 klasse. De 400m is niet echt haar ding, klokte daar 1’23″77 maar ging op de 1500m voluit haar kans. 6’03″72 was ook net niet goed genoeg en dan pak je natuurlijk de meest ondankbare plaats op een BK, de 4e dus. Graaide hier wel de Provinciale titel mee met deze prestatie, toch ook mooi.

Rembert Jans was er nog zo eentje die “net ietsje minder was”. Kwam uit op de 400m bij de M40 en klokte 61″41. Philip Rahoens (M50) bevestigde dan weer zijn regelmaat van het seizoen door op de 1500m 4’47″20 op het scorebord te zetten, goed voor brons in het BK en de Provinciale titel! Proficiat.

Bart Bleyaert, en dan zit ik eveneens bij de 1500m maar bij de M40 liep naar een 4’42″12 chrono en die was eveneens goed voor de PK-titel en het leverde Bart eveneens brons op in het BK. Om bij de lopers te blijven noteren we Ilse Rotsaert op de 400m W45 met een tijd van 66″88. Goed voor het zilver op het BK en eveneens de Provinciale titel. En het was niet genoeg voor Ilse, deed er op de 800m nog een schepje bovenop met eveneens zilver op het BK en idem dito in het PK met een tijd van 2’42″08. Komen we terug bij de heren, M40 meer bepaald, waar Koen Eylenbosch in het hinkstapspringen met 8m01 de beste provinciegenoot werd en 4e op het BK, met de kogel bleef Koen steken op een beste poging van 6m64. Nog eventjes lopen dan met twee heren bij de M45 op de 800m. Bennie Van Belleghem kroonde zich tot PK op de 800m in deze klasse met een tijd van 2’13″54, op de voet gevolgd door Kristof Jacquemyn in 2’14″08.

Verspringen dan met Sabine Versluys in de categorie W45. Wipte 2m97 ver, goed voor zilver in het BK en goud in het PK. Vita Van Belleghem (W40) haalde dezelfde medailles in haar categorie met een wip van 4m07. Het laatste kampnummer dat we moeten vermelden is het kogelstoten bij de dames W50 waar Patricia Van Delsen zich met 9m12 naar het nationale brons gooide, inclusief de Provinciale titel.

Rest ons nog de spurtnummers en dan kijken we bij de horden waar Vita Van Belleghem (W40) brons pakte op de 60mH in 11″41, inclusief zilver voor het PK. Sabine Versluys (W45) pakte op hetzelfde nummer (13″69) zilver op het BK en goud op het PK. Niet mis hé van deze dames?
Eén heer bij de master aan de start tussen de sprinters, maar niet de minste. In de categorie M70 (!!) onze André Janssens. Scoorde waarschijnlijk de mooiste dubbel van de dag, of moet ik hier zeggen, de dubbel dubbel. Ja zeker hé want zowel op de 60m als op de 200m viel André in dezelfde prijzen. BK zilver en PK goud op de 60m in 9″88 en dezelfde hangertjes op de 200m na een race die precies 35″38 duurde. Proficiat André en diep respect!

UITSLAGENBORD

foto van de “Beernemse Dames”, met dank aan Wim W.