Belgisch Studenten Kampioenschap indoor 2019

In de laatste dagen van het indoorseizoen heel wat wedstrijden, als ook het Belgisch Studenten Kampioenschap, kortweg het BSK genaamd.

Vond plaats in de avond, 9 maart, na onze laatste jeugdmeeting en vermoedelijk hebben we op de club niet veel studenten meer….dit als klein grapje natuurlijk.

Aangezien iedereen voor dit kampioenschap inschrijft onder zijn of haar school / universiteit, is het derhalve ook nog niet te simpel om iedereen te gaan toewijzen aan alle clubs. Tja mijn excuses, ik ken nu eenmaal ook niet alle leden der Ratjes.

Ik beperk me dan ook met een (zeer) snelle blik op enkele spurtnummers, het volledige uitslagenbord is te vinden op DEZE LINK, met dank voor het begrip.

Eens ongewoon doen dacht ik, dus beginnen we ook maar eens met de prestaties van enkele heren op de 60m. Simon Buffel klokte 7″30, Wout Cherlet 7″35 en Davide Petrella 7″33. Het zat hier dus allemaal op de zogenaamde zakdoek, jammer dat er geen finale aan vast hing voor deze kerels.  Bij de dames lukte Laures Bauwens wel in deze opzet, liep vlotjes naar de finale waar ze 7″66 in klokte en daarmee 3e werd op dit BSK.

Eerder op de avond was Laures nog aan de start gekomen van de 60mH. Deze wedstrijd had heel wat om handen waardoor Laures uiteindelijk (chrono 8″61) hier de titel op zak mocht steken. Clubgenote Shari Lammens mocht op dit BSK na 10 maanden haar wederoptreden vieren. Wel wat moeilijk als de startblok het begeeft in de start natuurlijk. Niet de eerste keer de afgelopen weken in de Topsporthal, jammer want wat als …. ? Shari vroeg een herkansing en kreeg die ook waardoor ze toch nog een geslaagd wederoptreden had.  Ze kon hier ook nog op een mooie gebaar rekenen van een ander atlete! Grote madam…speelde er zo haar titel wel mee kwijt en daar door kon Laures de winst op zak steken.

Werp ik nog even de blik op twee Ratjes op de 200m, met name kersvers juniores kampioene Justine Goossens bij de dames en Davide Petrella bij de heren. Justine liep deze keer naar een tijd van 24″99 en mocht daar het zilver mee in de achterzak steken, Davide liet een aardige 22″80 achter zijn naam zetten. Op het langste nummer van de avond, de 3000m, sloot Bjarne Rasschaert – voor het eerst indoor dacht ik dit jaar – knap af met een mooie 2e pl, dit in 8’51″62.

FOTOALBUM (dank aan Jimmy C.)