PK Dag 1 : Lebbeke 20-04-2019

Met de provinciale kampioenschappen wordt het zomerseizoen traditioneel echt op gang geschoten, maar andermaal blijkt dat het toch nog wat vroeg is voor veel atleten. Nog maar net terug van stage, nog aan het trainen na een blessure of gewoon…geen interesse. Jammer natuurlijk, zeker als je dan op sommige nummers amper drie atleten aan de start krijgt, je bent wel zeker van een medaille dan natuurlijk.

Voor de volledige samenvatting is het nog even wachten, ze komt er in de komende dagen aan, maar in tegenstelling tot bovenstaande alinea zijn er wel nog atleten die zich uitsloven voor een PK. Neem bijvoorbeeld onze eigen nationale kampioen Arne Vegison (schol 800m). Trok naar Lebbeke, knoopte de shoes dicht en stak netjes de titel in zijn achterzak. Deed het ook nog in een prima tijd van 2’01″70…en da’s dan vroeg op het seizoen!

Over tot de volledige orde van de eerste PK-dag, onze verslaggever ter plaatse Chris noteerde tussen enkele paaseitjes door het volgende :

AC Lebbeke had de eer en het genoegen om het zomerseizoen op gang te schieten en dat was ook het weinige positieve dat er over deze organisatie te vermelden valt. Verder ga ik hier geen woorden aan vuil maken. Laat ik maar ineens in gang schieten en dingen vermelden waarover wel iet te vertellen valt. We waren met zijn 35 en dat aantal viel mij toch wel wat tegen of kwam dit door het paasweekend en het goede weer. Kan dus verder geen gezeur om niet op bepaald mensen hun zenuwen te werken.

Ik ga niet beginnen met diegenen die voor het eremetaal gezorgd hebben maar ik ga ze afgaan per categorie. Is iet wat anders en ik vind het spannend. Een gans pak persoonlijke records heb ik mogen noteren en dat is toch al positief.

Met de cadetten dames ga ik de spits afbijten. En laat ik maar beginnen met Maud Verberckmoes op de 400m (45”95) die meteen 1”47 afdeed van haar pr indoor. Hoopvol voor de interclub. France Vande Cavey liet op de 80mh een degelijke 13”84 noteren met 0.9m tegenwind. Bij speer was het uitkijken naar mijns inziens twee meiden die nogal wat last hebben van zenuwen. Emma De Landsheere kon blijkbaar toch iet beter overweg met de zenuwen want zij troefde met 26m65 Marion Van Hulle (26m20) af voor de derde plaats. En meetellen voor die plakjes hé. Dat was er één.

Van de dames naar de heren dan. Bij de 800m liet Ilian Van Der Meiren 2’22”76 optekenen in zijn eerste 800m waarmee hij zijn beide clubgenoten vooraf ging. Robbe Verstraete bolde in 2’23”74 net daarna over de finish kortbij gevolgd door Victor De Munter die eindigde in 2’24”62 (pr met 11”51 verbeterd). Ilian probeerde het ook bij  hoog maar strandde daar met 1m55 op de meest ondankbare vierde plaats. Ook René Clinckspoor zagen we bij hoog aan het werk. Hij werd hier 6e met 1m45 (pr). Aan de start van de 100m waar hij bij zijn eerste deelname hieraan 14”17 liet optekenen. Dat Quinten Braem niet echt een kogelstoter gaat worden mag ik hier wel vermelden. Liet 7m71 noteren. Zette daar tegenover een goeie 26”64 neer op zijn eerste 200m outdoor of liefst 1”47 beter dan zijn indoor beste.

Scholieren dames dan en daar mag wel effe met de voetjes van de grond worden gegaan. Laura Servaes open haar seizoen met een dik persoonlijk beste bij speer. Liet 38m55 optekenen wat meteen goed was voor goud en liefst 2m22 verder dan haar beste van vorig seizoen. Meetellen hé. Beryl Owusu liep voor het eerst in haar prille leven een 400m horden. Niet meteen een denderende tijd maar dat hadden we ook niet verwacht. Haar 70”00 was toch maar goed voor goud. Dat is dan lekker nummer drie. Gedaan zal je vragen, belange niet zeg ik. Op de 1500m drie clubgenotes. Silke Vlaeminck liet van bij de start weten wat haar bedoeling was en hopekee weg was. Wie mij volgen wil zal heel hard moeten lopen zong Urbanus in één van zijn liekes. Goud in 5’02”25. En alsof het nog niet genoeg was liet ook Nilay Capa van zich spreken. Liet het achtervolgende groepje in de steek op zowat anderhalve ronde van de finish om zilver in te pikken in 5’19”03. Aagje Dooms finishte wat verderop in 5’38”87 als 6e in wat voor haar de eerste 1500m was als ik me niet vergis en dat gebeurd al wel eens. Wat een luxe bij die scholieren dames. Dat was nummer vier en vijf.

Nog mee? Goed we zitten bij de scholieren heren. Veldeman Jarne liet in de reeksen van de 100m een dik pr opteken in 11”38. Zijn 25”85 op de 200m was minder maar begrijpelijk met 2,5 tegenwind. Henri Vande Cavey liet in de reeksen van de 100m 12”62 optekenen, net boven zijn 9r, en op de 200m 25”85 eveneens met 1,9 tegenwind; Het zal je maar overkomen. Jens Monsecour haalde in 29”19 een pr op de 200m. Uitkijken was het naar “de” figuur van afgelopen winter op de 800m. Arne Vergison liet ander maal weten wat hij op die afstand in huis heeft. Met 2’01”70 haalde hij zijn eerste goud binnen van het seizoen. Seppe Verstraete, Jorni Monsecour en Tijs Verschuere waren de andere protagonisten op de800m. Seppe eindigde in 2’10″01, Jorni in 2’11″86 (pr) en Tijs in 2’12″35.  Jef Misplon, van alle markten thuis, probeerde het bij discus en kogel. Met 39m91 (pr) pakte hij net naast de podiumprijzen maar dat herstelde hij bij kogel. Zijn 13m90 (pr) was goed voor de derde plaats en dat is wat we van hem gewoon zijn. Nog altijd mee. Dat was zes en zeven.

Bij de junioren dames moest ik niet veel zoeken in de uitslag. Fleur Verstraete was onze enige deelneemster in deze categorie en dit bij speer. Na een week platte rust wegens war ziekjes overtrof ze zichzelf en verbaasde zowel haar trainster als mij. Met 36m79 verbeterde ze haar beste met bijna één meter, goed voor het zilver. Das dan nummer acht.

Naar de junioren heren dan waar we wel even euforisch mogen doen. Jonathan Vanden Eynden Van Lysebet liet een goed indruk na bij zijn eerste optreden op zowel de 100m als de 200m. Haalde op de 100m zelfs de finale waar hij 12”10 liet optekenen na 12”15 te hebben gelopen in de reeksen. Liet 24”75 noteren op de 200m. Dries Vergaelen had blijkbaar een uitzonderlijk dagje zo vroeg op het seizoen en dat mag hij gerust herhalen op 19 mei in Nijvel. Liep in de reeksen van de 100m naar reekswinst in 11”30 maar zette in de finale de puntjes op de i. Liet niemand minder dan Wolf Belien achter zich in een dik persoonlijk beste van 10”95. Goud binnen. Clubgenoot Simon Buffel liet zich op diezelfde afstand evenmin onbetuigd. Ook hij holde in 11”30 naar een pr in de finale na 11”62 in de reeksen. En raad eens ook hij hield Wolf achter zich. Pr goed voor zilver. Beiden kwamen ook uit op de 200m en ook hier met schitterende prestaties. Beiden dienden het nu wel af te leggen tegen Wolf maar Dries met amper 1/100ste seconde. Tweede in 22”39 een nieuw pr. Simon eindigde schitterend derde in 23”39 ook al een nieuw pr. Nog altijd mee. Dat waren dus negen, tien, elf en twaalf. Goe bezig. Op de 800m was het uitkijken naar een paar die pas terug waren uit stage of toch die ene. Moet ik eens navragen. Lennert Dewulf liet 1’59”83 (5de) optekenen wat op zich niet slecht is en Dante Van Poucke liep naar een 7de plaats in een nieuwe besttijd van 2’03”31. Goeie start voor beiden van het zomerseizoen.

Bij de senioren dames liep Maury Valck op de 400m 59”61 wat goed was voor brons en dat is dan meteen nummer 13 als ik goed heb geteld. Mee geteld? Ok. We doen verder. Hannelorre De Lathouwer, het lachebekje van de club, liep een mooi pr op de 1500m. Met 4’45”70 deed ze er liefst vier en een halve seconde af goed voor een 5de stek. Jolien De Schaepmeester eindigde in 4’52”05, Jolien De Meyer in 4’57”28, Lore Van Cauteren in 5’16”37 en Ellen D’Haemer in 5’22”72.

Bij de heren liep Wout Cherlet in de reeksen 11”62 wat goed was voor een finaleplaats. In die finale liet hij een pr optekenen in 11”51 goed voor plaats zes. Jordi Verstraeten tenslotte liet op de 800m 2’08”65 noteren.

Zo dat was het dan voor dag 1 en als ik goed heb geteld kom ik aan 5x goud, 4x zilver en 4x brons wat niet onaardig is al kan het natuurlijk altijd beter; We zien wel wat het op dag 2 wordt.

Opgetekend door Chris

FOTOALBUM (met dank aan Jimmy C.)