Beker van Vlaanderen jeugd: weekend 27-28 april 2019

Tussen half april en half mei worden in de Vlaamse atletiekwereld traditioneel de interclub wedstrijden gehouden en steevast zijn het de jongste atleten die de eer krijgen om de dans om de Vlaamse Beker te openen. De cadetten en scholieren volgen later, de seniores mogen het dan, op nationaal vlak zelfs, afsluiten.

Eerst de jongsten dus en deze pupillen en miniemen kwamen afgelopen weekend aan de start voor hun schiftingswedstrijden. Onze meisjes trokken op zaterdag naar Bornem, de jongens gingen een dag later aan de slag in Hamme.

Over deze laatste groep, die overigens een schitterende 4e pl behaalden in de eindstand, krijgen we eerstdaags nog een relaas van onze verslaggever ter plaatse.
Voor de meisjes is het ons (voorlopig ?) behelpen met wat we zien in de einduitslag en daar noteren we jammer genoeg dit jaar een wat minder goede beurt. 10e pl op 11 ploegen…we deden ooit beter maar opgelet…niet getreurd. Dit kan een goede leerschool zijn, zo weet men waar aan te werken om telkens dat beetje beter te worden en we zijn er dan ook rotsvast van overtuigd dat de resultaten van deze meiden in de komende zomermaanden steeds maar beter gaan worden. Dus laat het zeker niet aan jullie hart komen, stap voor stap komt het wel goed.

Samenvatting Jongens :

ALLES GEVEN voor de BEKER

Het nieuws over Bashirs superrace in Londen verspreidde zich als een lopend vuurtje in Hamme. Iedereen verrast en blij en onze Ratjes leken met nog meer vuur de clubkleuren te verdedigen. Bij een eerste tussenstand stonden we dan ook op plaats twee, bij de volgende update waren we 1 plaatsje gezakt, op amper 4 punten van de tweede, maar met slechts 1 puntje meer dan de vierde. En dan bleven de tussenstanden uit, het was dus koffiedik kijken waar we zouden belanden. Tweede plaats of net niet? Vol overgave sprongen, gooiden en liepen onze jongens de ziel uit hun lijf. De PR’s sneuvelden als sneeuw voor de zon en de aangekondigde buien bleven gelukkig uit. En wat bleek? Zelfs al verschillende eerstejaars verzamelden punten bij de vleet. Uiteindelijk, vrij snel na de aflossingen, kwam de uitslag van deze Bekerselectie: we zijn op de 4e plaats geëindigd, maar met evenveel punten (158,5) als de club die 3e werd (AVKA) –zij hadden echter 3 keer de maximale 13 binnen gerijfd en wij maar 1 keer. Dus, in ons hart zijn we eervol 3e, ook al is het volgens de officiële uitslag 4e.

De miniemen waren veruit de grootste puntenpakkers: geen enkele overwinning, maar wel 4 keer een 11: in het hoogspringen met Josse Martin (1m45), op de 80m met Jonas Verschuere (11”01), in het verspringen met alweer Jonas (4m62) en op de 150m met Jan Vercruysse (20”71). Velen met mij waren ervan overtuigd dat Jonas, bij de aflossingen, de concurrent van ACW nog net inhaalde voor de finish, maar de uitslag leert ons dat Jaron, Jan, Josse en Jonas  –ocharme- 5 honderdsten trager hebben gelopen, goed voor een 3e plaats en 10 punten. Hun chrono op de 4×80: 43”64. Twee keer 9 punten verdienden de miniemen, met name bij de 80H met Jaron Van der Meiren (15”30) en op de 300m met Jonas (45”47). Op de 1000m liep Emiel De Coster, dankzij een enorme supportersboost in de laatste rechte lijn, naar een nieuw PR, 3’13”05, goed voor 8 punten, Jan kreeg 6 punten bij het kogelstoten (6m99) en Josse 5 voor het speerwerpen (19m30).

Onze pupillen haalden 1 overwinning binnen, daar zorgde Leke Bada voor op de 60H (11”42). Hij belandde ook op een gedeelde 2e plaats bij het hoogspringen (1m30, goed voor 10,5 punten) en bij de 60m werd hij 3e in 9”05 (10 punten). Acht punten waren weggelegd voor Kobe Moerman in het verspringen (3m64) en in de 4×60 met Arthur-Robert Verhoeyen, Sander Vanden Herrewegen, Kobe en Leke (37”33). Sander kreeg ook een 7 voor het hockeywerpen (29m39). In het kogelstoten maakte Janus Vankeirsbilck zijn wedstrijddebuut en met een worp van 6m04 verdiende hij al meteen 6 punten. Kobe tenslotte liep een onwaarschijnlijk knappe 1000m en kreeg met een chrono van 3’39”75 nog eens 5 punten.

De volledige uitslagenlijst kan je HIER nalezen. K.B.

Uitslagen meisjes en eindstand.

FOTOALBUM (met dank)