2e plaats voor cad-schol dames op interclub!

Interclub cadetten/scholieren dames – 2e Landelijke – Zaterdag 4 mei 2019

Dat het een onaangename dag ging worden hadden de weergoden al voorspeld maar bij momenten was het toch wel wat extreem. Wind en regen maar vooral de wind hebben een cruciale rol gespeeld. Bekijk de uitslagen en bij momenten was en tot 9 m/sec tegenwind bij de loopnummers. Bij verspringen had je dag rugwind tot 7 m/sec. Niet het ideale atletiekweer en dat zullen sommige van onze meisjes wel hebben ondervonden.

Soit het zij zo. Peter en ikzelf hadden een plaats binnen de eerste drie vooropgesteld met een puntentotaal van ongeveer 180 punten en het was allemaal nog beter dan verwacht. Niet al te euforisch doen ook want het was 2e landelijke, wat niks afdoet van de meisjes hun prestaties.

 

Laat ik maar beginnen met de cadetten waar Naomi Sakwe de 300m horden kreeg hiermee 8e. Lotte Leroy kreeg nogal wat tegenwind op de 100m. Haar 14”42 was goed voor de 5e plaats. Bo Van Aerde en Femke D’Hauwers namen de lange afstandsnummers voor hun rekening en beiden met succes. Beiden werden schitterend 2e, Bo op de 800m in 2’32”27, Femke op de 1500m in 5’12”92. France Vande Cavey combineerde ver met de 200m. Een goede 4m75 bij ver bracht haar een 5e plaats op, met haar 28”87 op de 200m werd ze 6e. Maud Verberckmoes mocht de volledige baanronde voor haar rekening nemen en die zal wel wat last hebben ondervonden van de wind. Met 66”99 nestelde ze zich op de 8ste plaats. Maxime Dargent bevestigde bij hoog haar onlangs behaalde pr. Met 1m35 werd ook zij 8ste. Marion Van Hulle mocht een robbertje uitvechten bij speer, benaderde niet haar resultaat van op het pk maar haar 24m27 was toch goed voor een schitterende 2e plaats. En het beste bij de cadetten heb ik voor het laatst gehouden. Emma De Landsheer kreeg kogel en discus voorgeschoteld en op beide nummers heeft ze zowat iedereen verbaasd. Ze ging zowel op kogel als bij discus met de overwinning lopen. 9m88 bij kogel en 29m52 bij discus of telkens een pr. Bij aankomst op de 4x100m verliep het haar minder. Viel letterlijk na aankomst tegen het tartan met alle gevolgen er aan verbonden. Werd afgevoerd naar het ziekenhuis maar mocht vroeg in de avond naar huis. Samen met Naomi, France en Lotte zorgde ze voor een 5e plaats op de 4x100m in 55”26.

Al deze prestaties samen waren goed voor 104 punten.

Als je mij vroeg wie van de twee categorieën de sterkste was dat gaf ik een lichte voorkeur aan de scholieren dames. Beryl Owusu mocht de gebruikelijke 400m horden voor haar rekening nemen en we dumpten haar ook bij kogel. Ze heeft niet ontgoocheld. Met 68”73 werd ze 3e op de 400mH, haar 9m92 was goed voor een 4de plaats. Eev De Lange kreeg de 100m en 200m voorgeschoteld en werd met 14”57 en 29”03 telkens 8ste. Verrassing van de namiddag was wel Nilay Capa als je het mij vraagt want die ging lekker met de overwinning lopen op de 800m in 2’32”02. Van Silke Vlaeminck krijgen we steeds het beste voorgeschoteld en dat we ook nu niet anders. Liet op de 1500m 5’13”18 noteren wat goed was voor de 2de plaats. Yara Valck werd op de 400m uitgespeeld en ook zij zal op die baanronde wel geweten hebben wat  het is met dergelijke windsnelheden. Haar 67”18 was goed voor een 4de plaats. Lisa Clopterop is onze habitué bij hoog waar het de laatste wedstrijden er maar niet wil uitkomen. Met 1m45 werd ze 4e. Kreeg er het ver bij waar ze met 4m57 de 6de plaats innam. Laura Servaes werd bij discus gedropt en mocht binnen het half uur van daar naar speer rennen. Verrassing alom want haar 22m80 bij discus was goed voor een 3de plaats terwijl haar 36m10 goed was voor de 2e plaats. Laura, Eev, Nilay en Beryl werden in 53””75 6e op de 4x100m wat ook niet onaardig is. Al deze prestaties samen waren goed voor 106 punten. Goed hé.

 

Alles samen zaten we dus aan 210 punten en dit was dan weer goed voor een 2de plaats in het eindklassement. En nu maar hopen dat de jongens het op zondag kunnen bewerkstelligen dat ze in 1ste landelijke hun plaats kunnen behouden. Fingers cross.

 

Opgetekend door Chris met dank aan de bronnen.

Resultaten

Eindklassement

Fotoreportage