Beker van Vlaanderen meisjes – 27/04 Bornem

Op zaterdag 27 april mochten de pupillen en miniemen meisjes het beste van zichzelf geven om de kleuren van de Racing te verdedigen. Dat het een moeilijke opdracht ging worden, wisten wij als trainers op voorhand. Bij de pupillen waren er heel wat atleten die voor de eerste keer een wedstrijd meededen, en dat deden ze één voor één allemaal goed! Bij de miniemen waren het zo goed als allemaal 1ste jaars, met uitzondering van 2 atleten.

Met af en toe wat buien en soms enorme windstoten gingen we goed van start daar in Bornem. Bij het kogelstoten werd het voor Lina (miniem) een PR van 8m31, goed voor 8 punten. Ook Lotte, Raquel en Hannah stootten naar een PR. In het hoogspringen ging het deze keer minder goed dan in Deinze, we bleven steken op 1m15. Op de 300m mocht Raquel eens tonen wat ze in huis had, een PR én 9 punten. Het speerwerpen was ook een uitdaging voor de miniemen, hier behaalden we door een worp van 18m86 (door Marthe) 8 punten.

Voor de pupillen was het vooral Kaat die de punten sprokkelde bij de werpnummers. Bij het kogelstoten stootte ze naar 5m64, een verbetering van 1m12! Het hockeybalwerpen deed ze voor de eerste keer, goed voor een worp van 21m22 en 7 punten. Christiana sprong voor het eerst op een wedstrijd onmiddellijk over de kaap van 3m (3m04), zij mocht dan ook de punten op haar naam noteren. Bij de 1000m was het Eva die in een tijd van 3:50.57 de 7 punten binnenhaalde. Kaat liep op haar 1000m maar liefst 8 seconden sneller dan haar vorige PR.

In de andere disciplines behaalden we ook wel wat punten, maar niet genoeg om bovenaan de ranking te eindigen. De trainers weten wat te doen en werken verder op een mooi zomerseizoen.