BvB cad/sch jongens – Sint-Niklaas 5 mei

Na de prachtige prestaties van de meisjes in Wervik was het uitkijken geblazen de dag erna wat de jongens gingen presteren. Aan het weer zal het wel niet gelegen hebben. Koud was het maar toch stukken beter dan in Wervik de dag voorheen. Toch reisde den dezen met een bang hartje naar St Niklaas met de cadetten was het wel een slag in het water. Bijna allemaal eerste jaars en dan weet je het wel. Maar geen probleem hoor ze hebben allemaal hun uiterste beste gedaan en wat we wilden hebben ze verwezenlijkt. Binnen de top tien blijven zodat we volgend seizoen een grote kans zouden maken om in de hoogste afdeling te blijven. Is gebeurd ook mede door enkel sterke prestaties van de scholieren.

 

Laat ik maar beginnen met de cadetten waar er enkele waren die voor de leeuwen gegooid werden en een rare combinatie voor de voeten gegooid kregen. Denk ik maar aan Viktor De Munter die 300m horden en 1500m mocht combineren. En raar maar waar hij bleef er (uiterlijk) nog kalm bij ook. Liep in 46”27 een degelijke 300mH goed voor een 8ste plaats. Overmoedigheid overviel hem bij het ingaan van de laatste 250m op de 1500m. Hij voelde zich goed genoeg om er een paar te pakken maar bij het uitkomen van de laatste bocht hadden die kerels weer te pakken. Toch knap 8ste in 4’58”76. Opdracht volbracht. Quinten Braem mocht polsstok en 100m horden combineren. Bij zijn eerste optreden bij polsstok haalde hij 2m00. Kan beter zou ik zeggen maar alle begin is moeilijk. Haalde hiermee toch drie punten binnen. Zijn 18”47 op de horden waren dan weer goed voor 4 punten. En hiermee zat ik met mijn analyse op schema, zelfs voor op mijn schema.

Speer was voor Mauro De Keyser en hij had het er toch enigszins wat moeilijker mee dan tijdens het Pk. Twee nul worpen hielden hem bij zijn derde poging van een betere prestatie. Met 26m55 haalde hij 3 punten binnen. Hij kreeg er in laatste instantie kogel bij en dat is niet echt zijn ding dat weten we maar al te goed. Raapte toch 3 punten met 7m40. En ik zat nog steeds op schema bij de cadetten. Dat was tot dusver nog altijd positief. René Clinckspoor mocht zich uitleggen bij ver en op de 200m. Deed dat behoorlijk en liet zelfs met 28”30 op de 200m een pr noteren. Goed dus. Bij ver haalde hij 4m64 goed voor 3 punten. Dat Rune Bossu niet echt een sprinter is dat wisten we maar hij kwam toch maar propertjes van het verre Beernem naar St Niklaas afgezakt om zijn 100m af te haspelen in 14”59 goed voor 2 punten. Bedankt Rune. Frele Robbe Verstraete stond op zijn normale afstand zijnde de 800m en hij kreeg er discus bij omdat we anders niemand voor handen hadden. Was er blijkbaar heel gelukkig mee. Met 2’25”12 op de 800m natuurlijk en 17m72 bij discus scharrelde hij voor de club 5 punten mee. Komen we bij Ilian Van Der Meiren die het gebruikelijke hoog en de 400m op zijn boterham gesmeerd kreeg. Met een goeie 59”32 voor zijn eerste 400 haalde hij 4 punten binnen. Bij hoog was zijn 1m60 goed voor een nieuw persoonlijk beste en 9 punten. Restte ons de 4x100m en daar hadden we wel een heel uitzonderlijk viertal voor samen getrommeld. Quinten, Ilian, René en Robbe moesten zich maar eens bewijzen op deze discipline. Hebben dit uitstekend gedaan in 53”96 maar je moet ik moet er bij vermelden dat er toch wel wat niet sprinters bij liepen.

 

Goed de voorzitter en ikzelf zagen het wel zitten met de cadetten en wonder wat de scholieren er gingen van bakken want het was op die heren dat wij met ons tweetjes rekenden om het vooropgestelde resultaat te behalen. Constant hingen we te bengelen tussen de 8ste en de 10de plaats en toch maakte dit me een beetje nerveus. Goed, uitkijken dus wat hij bij de oudere jongeren was.

Jef Misplon nam zoals gebruikelijk de hoogtenummers voor zijn rekening. Bij hoog viel het mij op dat hij regelmatig aan zijn scheenbeen zat te friemelen en dat gaf mij geen goed gevoel. Haalde toch 1m71 maar de drie cm meer waren er te veel aan. Vierde en dat stemde mij tevreden. Bij polsstok diende ik een paar keer de adem in te houden want het ging er niet helemaal goed aan toe. Met 3m60 bleef hij lichtjes onder zijn mogelijkheden maar hij werd er toch maar weer vierde mee. De ene Jef had de andere Jef opgetrommeld om toch nog maar eens zijn werpschoenen aan te trekken deel te nemen aan kogel en discus. Al een aantal weken niet meer aan het trainen maar dat was Jefke Mons niet aan te zien. Tweemaal een dik pr zowel bij discus met 28m79 (9e – +3m96) als bij kogel met 11m75 (3e – +1m45). Goed voor 14 punten. En dan ga je stoppen met atletiek. Emiel Dierckxsens is op de horden goed aan het trainen en dus was het niet meer dan normaal dat we hem op de 110m horden uitspeelden. Hij kreeg er van mij nog speer bij en ik was benieuwd wat hij daar ging op presteren. En of ik verbaasd was bij speer. Met drie degelijke worpen waaronder een nul worp haalde hij 40m68 of niet minder dan 7m69 verder dan zijn  pr van vorig seizoen en dat allemaal zonder trainen. Waarom zou je. En terwijl hij toch bezig was met hoge ogen te gooien liet hij op de 110m horden 15”74 optekenen of 69/10ssten beter dan zijn vorig pr. Dat doet er mij toe besluiten als hij zo verder doet dat het nog een goeie gaat worden. Haalde voor de club 17 punten binnen. Merci Miel.

En de persoonlijke besten bleven maar sneuvelen bij de scholieren. Op de 100m deed ook Jarne Veldeman zijn duit in het zakje door in 12”30 3 punten mee te graaien. Rob Van Den Bogaert werd op de 800m uitgespeeld en zijn gouwgenoot Tijs Verschuere op de 1500m. Rob heeft het na zijn virus besmetting kennelijk moeilijk om het goeie ritme van vorig seizoen terug te vinden. Ging nog goed mee tot het ingaan van de tweede ronde maar dan brak de veer. Eindigde in 2’14”05 goed voor een 9de plaats. Tijs loopt niet zoveel 1500m vermoed ik maar dat liet hij niet aan zijn hart komen. Goed mee met de kopgroep om lichtjes te breken naar het einde toe. Er verschiet niet maar met 4’27”44 werd hij knap 6e en deed hij er netjes 7”67 af van zijn persoonlijk beste. Niet onaardig toch. Henri Vande Cavey had het niet onder de markt op de 200m. Aangemoedigd door moeder Reneé met een meermaals “pak hem, pak hem” mocht het toch niet baten. Eindigde in 25”25 en dat is al een heel pak beter dan zijn prestatie van het Pk. Ewout De Jonge mocht een robbertje uitvechten op de 400m horden en kon er achteraf het voor hem ongebruikelijke verspringen bij nemen. Won zijn reeks van de 400m horden overtuigend in 58”93 en dat was achteraf bekeken goed voor de 2de plaats. Niet slecht voor een eerste 400mh. Ver dat niet echt zijn ding is liet hij toch maar 5m78 optekenen of 40 cm verder dan zijn beste van een paar jaar terug en goed voor een 7e plaats en 17 punten. We waren toen al op goede weg. Arne Vergison werd dit maal op de 400m uitgespeeld maar na zijn wedstrijd vertelde hij mij dat hij naar het einde toe wat verzuurde. Kan gebeuren. Met 51”53 en een 3e plaats kon ik mij wel tevreden stellen maar Arne misschien wel niet.

Goed restte ons nog de 4x100m en daar hoopte ik toch op een goed prestatie van Ewout, Jef Misplon, Jarne en Arne. En ze hebben mij niet ontgoocheld. Wonnen met overtuigend gemak hun reeks in 45”69 en dat was goed voor de 2de plaats.

In de eindstand werden we negende en bij zijn thuiskomen is Peter aan het rekenen geslagen hoe we er komend jaar gaan voorstaan. Eindresultaat van deze tweedaags Beker van Vlaanderen. We gaan samen met de meiden naar 1ste landelijke volgend jaar. Als dat niet goed is.

 

Bedankt aan alle deelnemers en vooral aan de cadetten om zich te weren als duivels in een wijwatervat. Ook merci aan de ouders die hun mannekes hebben bij gestaan. En bedankt Peter om mij te brengen en weer thuis af te zetten. Ondanks het zenuwachtige gedoe heb ik genoten .

 

Opgetekend door Chris

Resultaten

Eindklassement