Interclub Heren KBAB 19-05-2019 : 9e pl

Als je bij voorbaat dagen nodig hebt om een min of meer degelijke ploeg in elkaar te steken dan weet je dat je bibbergeld betaald om er in te blijven en dat was voor de atleten, trainers en bestuur ook wel de bedoeling. Als je dan aan de eindmeet met een totaal van 103 punten tot de vaststelling komt dat je daarmee de negende plaats bekleed dan mag je “mijn gedacht” spreken van een “zak vol piet”. En nee dit is niet negatief bedoeld maar aanhalen van de realiteit. De dagen voor de interclub heb ik eens de laatste drie/vier jaar bekeken en kwam ik tot de vaststelling dat je minimaal 106 punten nodig hebt wil je er in blijven. Vorig seizoen op eigen terrein was dit zelfs niet genoeg want Dampicourt ging er uit met 106 punten en Namur bleef er net in met evenveel punten. Dan weet je dat je door het oog van de naald bent gekropen dank aan de zwakte van bepaalde nummers en die van andere ploegen. Kijk maar eens onderaan het verslag naar de punten van de laatste drie jaar.

Neemt niet weg dat ik alle atleten bedankt voor hun tomeloze inzet en vooral de Chineze vrijwilligers op een bepaald nummer die niet helemaal of helemaal niet hun ding is of zij die in laatste instantie de plaats dienden in te nemen van een ander.

Over naar de resultaten van de dag. Remi Malengreaux bij hamer was zowat de enige zekerheid dat hij de 13 punten ging binnen rijven al weet je bij werpnummers maar nooit. Remi opende op zekerheid en eindigde zijn competitie met een fraaie 63m91. Eerste gewin was binnen. Van Dylan Owusu verwachte ik ook wel het één en ander en geluk was aan zijn zijde toen zijn voorganger in de rechte lijn zich verslikte in de laatste horde. Overwinning voor Dylan, met dank aan het gestuntel van zijn concurrent, in 52”25. Vraag is of Dylan dank u  heeft gezegd aan zijn onfortuinlijke concurrent. Moet ik hem een vragen. Dries Vergaelen mocht indruk maken op de 100m maar met een plaats in de snelste reeks krijg je toch wel den bibber op je lijf als je die straffe “peten” naast Driesje ziet staan. Maakte hem blijkbaar weinig uit. Met 11”09 werd hij knap 7e. Goed van onze junior.

Andere junior die voor de leeuwen werd geworpen was Arne Vergison op de 800m. Met een goed pr net onder de 2’ was het uitkijken wat Arne kon verwezenlijken. Een niet al te snelle eerste ronde speelde in zijn voordeel, diende de kopgroep te laten voor wat hij was maar raapte er met zijn snelle eindspurt toch nog een tweetal, of waren het er drie, op om naar een nieuw persoonlijk pr te denderen. Met 1’55”39 verbeterde hij zijn pr met maar liefst 3”58/100ste. Moet er nog zand zijn. Thijs van der Burgt werd van 800 naar 1500 getorpedeerd. De tegenstand mocht er wezen. Thijs ging goed mee met de kop maar diende na halfweg af te haken. Met 4’05”60 raapte hij nog 4 punten op voor de club.

Yestin Scheldeman werd gevraagd om eens speer te doen en hij zal het wel geweten hebben. Als Chineesje, en nog ne knappen ook, kan je niet meer dan je best doen. Haalde het verhoopte punt binnen. Met 22”88 op de 200m verbeterde hij zijn seizoen beste maar hij kwam een paar tienden seconde te kort om 9de te worden. Niet getreurd ik ben ervan overtuigd dat hij zijn best heeft gedaan. Lorenzo  De Visscher, eerst uitgespeeld op speer en 400m maar door omstandigheden getransfereerd naar ver en 400m, heeft zijn uiterste best gedaan. Was na de 400 zelfs helemaal kapot en had behoorlijk wat last van zijn knie. Ik moet nog eens navraag doen hoe het nu met zijn lichaamsdeel is gesteld. Haalde bij ver met 5m90 3 punten binnen en was met 50”64 op de 400m goed voor de 9e plek.

Resten mij nog vier individuele loopnummers. Als je op de 3000m Bouchikhi Soufiane in uw directe nabijheid ziet staan dan weet je waar je aan toe bent als je Jennen Mortier noemt. We kennen Jennen en die deed wat ie moest doen. Laat Soufianke maar zijn  ding doen ik neemt wel de dichtste ereplaats voor mijn rekening en dat was dus de tweede. Die haalde hij in 8’17”67 na een prangende eindspurt. Knap. Op de 5000m zaten wel enkele kleppers zoals ene Kimeli, Tasama, Basemans en ik had een vermoeden dat Arno De Feyter toch wel enigszins onder de indruk was. Liet zich tijdens de wedstrijd echter niet van zijn stuk brengen en hielp mee de kopgroep bevolken tot een dikke rond voor het einde. Haalde met 14’40”41 toch een knappe 5de plaats binnen met de daaraan verbonden 8 punten. En denk nu eens wie we uit de kast hebben gehaald voor de 110m horden. Juist Daan Deberdt. En hij heeft het allerminst onaardig gedaan. Na twee jaar geen horde meer gezien te hebben liet hij 16”69 neerzetten goed voor een 10e plek. Hannes D’heer op de 3000m steeple dan nog. Opgevist in laatste instantie of omgeruild in laatste instantie, jullie mogen zelf kiezen. Ging van bij de start mee vooraan met de groep maar bekocht dit halverwege  zijn wedstrijd. Niet getreurd echter want hij sleepte nog 4 punten uit de brand in 10’18”46.

Dan hebben jullie nog enkele kampnummers te goed en de aflossingen. Jef Misplon werd door zijn broer bijna zedelijk verplicht om hoog met polsstok te combineren goed wetende dat dit geen sinecure is als beide nummers aan beide uiteinden van de piste liggen en op het verdomde zelfde uur. En ook wetende dat de beginhoogte 1m70 is bij hoog dan ga ik er vanuit dat je met vuur speelt. Het is allemaal goed afgelopen al heb ik toch mijn bedenking waarom Jef maar 3m60 haalde bij polsstok terwijl hij een pr heeft van 3m90. Sprong bij zij eerste poging over de gevraagde beginhoogte en liet het daarbij. Kersverse master Didier Van Hamme werd van stal gehaald om te kijken hoever hij stond van zijn verleden bij kogel en discus. En hij deed het blijkbaar met plezier of heb ik dit mis. Haalde bij kogel met 12m65 de 8ste plaats en zijn 40m30 bij discus was zelfs goed voor een 5de plek. By the way twee nieuwe clubrecords bij de masters 35. Niet onaardig na een aantal jaren van de piste te zijn weg geweest. En alvast bedankt Didi om je inzet.

Op de 4×100 moesten Simon, Dylan, Yestin en Dries er toch wel iet kunnen van maken, hoopten een aantal van onze meegereisde toeschouwers. Eerste wissel goed, tweede was den Owusu te snel weg en de laatste wissel was een ware ramp. Dries kon waarschijnlijk weer zijn polleke niet stil houden en dan weet je het wel. Het liep al bij al nog goed af. Achtste in 42”98. Voor Arne, Thijs, Creo en Dylan was een zware opdracht weggelegd op de 4x400m en dat wisten we. Met 3’30”91 haalde ze de broodnodige 2 punten binnen.

Eindresultaat: 7e Vac met 116, 8e kaag met 106,50, 9de Rcg met 103, 10e Ea met 102, 11e Smac met 93 en 12e Ser met 91,50.

Als je een vergelijking wil met de twee voorgaande jaren dan krijg je

  • 2018 – 9e Rcg met 113, 10e Smac met 106, 11e Damp met 106, 12e Avka met 69,50
  • 2017 –  9e Ser met 110, 10e Smac met 107, 11e Csf met 89, 12e Acme met 86

Eind goed al goed zullen we maar zeggen maar zonder te vergeten dat het geluk dit jaar aan onze zijde was. Nogmaals een welgemeende dikke merci aan de atleten voor hun tomeloze inzet, bedankt aan de trainers en supporters en bedankt Peter voor de cava achteraf want ik had het nodig.

Opgetekend door Chris  

Uitslagen  /   Klassement

Foto’s (Jimmy C.)