IFAM – Dylan & Jennen naar EK U23 – 25-05-2019

IFAM en limieten, het gaat al een paar jaar samen en het zit af en toe wel eens mee voor een Ratje ook. Dit jaar zelfs voor twee, Dylan en Jennen plaatsten zich namelijk beiden voor het EK U23 in Zweden.

Laat ik maar meteen met de hoofdbrok beginnen, zijnde de prestaties van bovenvermelde heren. Voor Jennen Mortier wordt het een eerste deelname aan een internationaal kampioenschap op de piste, Dylan Owusu heeft dat al meer een abonnement, zij het dat hij dit keer eens niet naar Polen moet trekken maar naar het hogere noorden.

Dylan slaagde in zijn opzet tijdens de IFAM om op de 400mH naar de EK-limiet te lopen door een chrono van 51″09 neer te zetten. Sjieke dinges en mijn inziens kan hij nog een tikkeltje sneller. Benieuwd wat hij uit zijn kuiten gaat schudden op Zweedse bodem. Jennen Mortier moest wat langer zwoegen om zijn limiet binnen te halen, op de 5000m met name. Hij had er precies 13’49″28 voor nodig, het hing een tijdje aan een zijden draadje maar met een splijtende laatste ronde zette Jennen orde op zaken. Dik verdiend het EK ticket op zak dus en hij mag dus Dylan vergezellen.

Een aantal andere atleten maakten ook hun opwachting op de IFAM en vooral Arno De Feyter en Imke Vervaet zullen zich dat niet beklaagd hebben. Eerst genoemde kon heel tevreden huiswaarts na zijn 5000m (in de reeks van Jennen) met een chrono van 14’04″97 achter zijn naam. Imke, die haar forme steeds maar in stijgende lijn ziet gaan, klokte eerst op de 100m 11″89 om even later te schitteren op de 200m met een evenaring van haar eigen CR/PR in 23″47. Tussen haakjes vermelden we erbij dat er slechts één sneller liep op alle 200m runs tijdens de IFAM….niemand minder dan Dafne Schippers (22″98).

Kwamen nog uit de startblokken op de 100m, Justine Goossens die goed was voor 12″36 en Chloë Van Der Meulen die 12″84 achter haar naam kreeg. Simon Buffel tekende dan weer bij de heren voor een chrono van 11″46, later op de 200m liet Simon 23″23 noteren. De dames hierboven liepen ook op de 200m, Chloë was goed voor 25″41 en Justine dook andermaal onder de 25″ grens met 24″89. Tot slot liep ook Beryl Owusu op dit nummer, zij tekende voor 26″06.

Tussendoor ging Stefanie Dadayeva aan de slag in het polsstokspringen, haar beste wip werd er dit keer eentje van 3m70, ik vermoed dat ze een cartouche achter gehouden heeft voor de Vlaamse kampioenschappen van volgende donderdag.

De laatste lopende Ratjes dan waar we voor Jolien De Meyer op de 800m een tijd van 2’20″58 mochten aflezen. Bij de heren vinden we tussen de vele reeksen op dit nummer Arne Vergison terug. Werd naar eigen zeggen iets te hoog ingeschat en kreeg een (veel) te snelle haas mee. Kwam toch nog uit op 1’57″58, dus dat komt wel goed … na de examens. Op de 400m stond er 57″91 achter de naam van Maury Valck en Bjarne Rasschaert tenslotte liep al laat op de avond zijn 5000m, Bjarne was goed voor 14’57″08.

Foto’s volgen en mocht er ondanks alles eentje door de mazen zijn geglipt, geef gerust een seintje.

 

 

ALLE UITSLAGEN