BK Masters: kleine delegatie met fijne resultaten.

Het BK Masters werd dit jaar in Sint-Niklaas afgewerkt, niet ver van de deur eigenlijk: we konden dus hopen op een uitgebreide delegatie aan Ratjes. Het tegendeel was echter waar: een aantal vaste waarden waren er niet bij door blessures of door familiefeesten… Maar niet geklaagd de Ratjes die wel ingeschreven waren, waren dus niet van de minste en konden met fijne resultaten huiswaarts keren.

Op zaterdag werd al direct het voorbeeld gegevens door onze ouderdomsdeken André Janssens (M70): op de 100 m behaalde hij brons in 17’43 en op de 200 m zilver in 35″76.

Hilde Rotsaert (W45)  mocht nog een trapje hoger op het podium: Belgisch kampioen dus en dit op de 400 horden, in een tijd van 77″30.

Over naar zondag dan. Daar zagen we Philip Rahoens (M50) rustig van start gaan op de 1500m en op het einde uitpakken met een mooie versnelling; goed voor 5e plaats in een tijd van 4’50″57 .

Ilse Rotsaert tekende zondag opnieuw present, ditmaal op de 800 m. Vooraf had ze wel wat schrik voor de afstand maar daar was in de wedstrijd niks van te merken: ze loop in een sterke tweede ronde overtuigend naar zilver (2’35″92).

Patricia Van Delsen (W50), een vaste waarde voor medailles, mocht op zondag 2 keer aantreden: op kogel haalde ze brons met een worp van 9m56. Later op de dag deed ze nog beter met de discus: ze gooide de schijf in haar laatste poging 28m54 ver en dat was ruimschoots voldoende voor goud.

Steve Van Damme, tenslotte,  wou als kersverse veertiger een mooie resultaat neerzetten op de 5000 m.  En hij deed dat ook: hij liep, door een sterke laatste ronde, naar het zilver in een tijd van 15’51”. Toch overheerste er teleurstelling bij hem, direct na de wedstrijd. Hij had de man die met het goud aan de haal ging immers al meerdere keren geklopt… helaas werd de wedstrijd gestart onder een stralende zon, en laat dit nu net niet het favoriete wedstrijdweertje van Steven zijn… Gelukkig kon er op het podium toch al een mooie glimlach af.

 

Uitslagen dag 1

Uitslagen dag 2

Door de ogen van onze secretaris zog het er dan zo uit : 

Tweedaagse Belgisch Master Kampioenschap – St Niklaas – Zat/zon 15/16 juni 2019

Je hebt het meegemaakt bij de interclub masters en je maakt het ook nu weer mee. Forfait en nu amper deelname aan dit Bk. Waar zitten onze masters. Gekwetst en of ? Zielig.

Goed dat diegenen die er wel waren de clubkleuren met hand en tand hebben verdedigt en er toch iet mooi van gemaakt hebben.

Met zijn vijven netjes verdeelt over zaterdag en zondag. Er was er zelfs eentje die het er voor over had om twee keer de afstand Beernem – St Niklaas te overbruggen en met succes zowaar. Ilse Rotsaert is de naam. Op zaterdag behaalde ze in 77”30 goud bij de W45, op zondag was ze goed voor zilver op de 800m in 2’35”92 en het had evengoed goud kunnen zijn want ze heeft al beter gepresteerd op die afstand maar het ene jaar is het andere niet. Andere dame in de categorie W50 Patricia Van Delsen heeft blijkbaar net op tijd haar betere vorm te pakken. Bij kogel liet ze 9m56 optekenen waarmee ze brons behaalde. Later in de namiddag (bijna avond) volgde ik stilletjes haar discus en dat was de laatste wedstrijden niet haar betere nummer. Haar eerste worpen (25.01, nul en 24.16) lieten dan ook niet het beste verhopen maar bij haar 4de (28.12) en haar 6de (28.54) liet ze toch maar weer haar “klasse” zien. Goed voor goud deze keer.

Gevestigde waarde in de sprint bij de M70 André Janssens kon bij al dat vrouwengeweld niet achterblijven en ook hij deed zijn duit in het zakje. Eremetaal ook voor hem met brons op de 100m in 17”42 en zilver op de 200m in 35”76. Steve Van Damme, en dan zitten we de M40, lust de lange afstand wel. Podium was voor hem een must en hij heeft niet ontgoocheld al zat er volgens zijn coach toch misschien wel meer in. Liet op zijn 5000m 15’5165 optekenen en dit was goed voor zilver. De meest ongelukkige plaats op een kampioenschap kwam toe aan Philip Rahoens die bij de M50 op de 1500m afklokte na 4’50”57 en daarmee op de 4de plaats eindigde.

Al bij al degelijke prestaties van vijf aanwezigen die zorgden voor 2x goud, 3x zilver en 2x brons en een vierde plaats. Schitterend en dikke proficiat gewenst.

Opgetekend door Chris