Flanders Cup Lokeren 23-06-2019 : Een EK-ganger erbij

Ondergetekende kwam net het stadion binnen om de heren van de 4x100m te zien voorbij flitsen op weg naar….de EK-limiet voor juniores. Startloper van het team was onze eigen Dries Vergaelen en hij zette zijn teamgenoten met een sterke eerste 100m op weg naar de limiet. Al scheelde het amper 1/100, maar 41″49 is dus snel genoeg om de koffers te pakken richting Boras in Zweden. Proficiat aan Dries en zijn maats en doe dat goed ginder in het noorden.

Het zal in Zweden wellicht iets frisser zijn dan hier, in Lokeren startte immers “De Warmste Week” met de eerst temperaturen tegen de 30°. Al viel het voor de atleten nog wel mee, de wind zorgde regelmatig voor wat afkoeling, maar daar heb je het dan natuurlijk….de wind. En de spurters zullen het geweten hebben, eens -3.2 en dan weer +4.0…om maar te zeggen.

Goed, naast Dries was ook Justine Goossens van de partij in het aflossingsteam 4x100m, deze dames zijn al geplaatst voor het EK U20, of Justine uiteindelijk tot de ploeg zal behoren die naar Zweden afreist valt nog af te wachten.

De baanronde dan van precies 400m en bij de heren mochten we in Lokeren een tijd van 55″84 optekenen voor Jorni Monsecour, Thijs Verschuere kreeg 57″20 achter zijn naam. Bij de dames klokte Maury Valck een niet onaardige 57″82, Beryl Owusu tekende even later voor 58″39, waarmee ze haar reeks kon winnen. Zus Dyllis liet 63″07 noteren, Emmelie De Caluwe werd helaas gediskwalificeerd.

Spurters en wind zei ik al en de onzen hadden geluk. Op de 100m bij de heren kregen Simon Buffel en Liesbeth Vanden Eynden respectievelijk een duwtje in de rug van 0.1 en 0.8m/s en dat leverde tijden op van 11″27 en 12″22. Voor Simon een SB als ik me niet vergis?  Later kwam Liesbeth nog uit op 24″81 op de 200m race. Bij de dames 200m mochten we voor Lara Serpentier een chrono van 28″71 noteren en voor Pauline Van De Velde 29″08. Op de 100mH kwam Shari Lammens in actie. Weinig kunnen trainen de laatste week door beroepsomstandigheden maar toch vlotjes naar een SB van 14″44. Ook hier met een toegelaten wind van 1.4 m/s, komt wel goed.

Als we horden zeggen dan denken we natuurlijk ook aan onze andere “Zweedse EK-ganger” (maar dan bij de U23), zijnde Dylan Owusu. Op zijn geliefkoosde 400mH kwam hij dit keer uit op 52″27, dat ziet er goed uit voor wat komen moet.

Tot slot kwamen in Lokeren nog enkele 800m lopers aan de start en bij de dames liep Jolien De Meyer deze keer naar een chrono van 2’18″51. Yara Valck kwam uit op 2’27″13, Lore Van Cauteren op 2’27″86 en zus Lize Van Cauteren tekende voor 2’29″69.
Bij de heren kwamen we – mogen we toch zeggen – iets beter uit de verf want Lennert Dewulf schudde een knappe 1’55″73 uit de kuiten en dat was dan nog in een behoorlijk sterke reeks. Mooi zo! Rob Van Den Bogaert kon even later zelfs zijn reeks winnen, Rob zette 2’05″95 op de tabellen.

Tot slot zagen we één atlete “in het veld” aan het werk, Stefanie Dadayeva zal nog een beetje op haar honger moeten blijven zitten eer die 4m00 sprong er uit komt met de polsstok want dit keer bleef ze steken op 3m63, al zou het me niet verwonderen dat ook zij last had van de wispelturige wind?

ALLE UITSLAGEN

FOTOALBUM (Jimmy C.)