BK Junioren / Beloften : Lebbeke 29-06-2019

Sommigen doen wat ze moeten doen, anderen laten het liggen en nog anderen verbazen………….

Of zoals het er eentje uitdrukte wat het weer inhield op deze dag “je hebt warm, je hebt warm warm en je hebt dit hier” En daarmee bedoelde hij snikheet en dat zal voor sommige van de deelnemers wel iet te veel geweest zijn. Anderen voelen zich in de warmte dan weer als een vis in het water. Geen excuses echter.

En onze junioren en beloften deden het verre van slecht in deze loden hitte. Belofte Dylan Owusu was diegene die deed wat van hem werd verwacht, winnen en dit op de 400m horden. Met 51”72 verwees hij de anderen naar de achterliggende plaatsen. Meer hadden we van hem niet nodig. Het guitige nadien kregen we er gratis bij.

Wie ons dan wel verbaasde was Fleur Verstraete, 1ste jaar juniore en hard aan het trainen en op voorgaande wedstrijden steeds goed in mindere omstandigheden. En vandaag zat het nu eens wel mee. Zonnig en wat meewind en wat moet een speerwerpster meer hebben. Matig begin, goede tweede poging en bij de derde was het bingo. Met 39m81 verraste ze niet alleen haar trainster maar ook alle anderen en zeker haar tegenstandsters die een klap in het gezicht kregen. Bang afwachten vanaf dan of er nog iemand roet in het eten kwam gooien maar neen. Eerste grote confrontatie en meteen met het goud naar huis. Schitterend.

Andere juniore Justine Goossens was naar Lebbeke gekomen om toch op zijn minst met één plakje terug huiswaarts te keren. In de finale van de 100m kwam ze wat te kort met haar 11”96 (1/10ste boven haar pr) en werd ze naar de meest ondankbare 4de plaats verwezen. Op de 200m haalde ze dan wel haar gram en haar 22”41 was goed voor het zilver en een nieuw pr.

Bij afwezigheid van Enkele toppers en van onze Kiné Gaye (gekwetst op een slecht moment) was het uitkijken naar Maury Valck op de 400m bij de beloften. In een spannende strijd met vier kon Maury in de laatste rechte lijn haar zilver plaksken consolideren. Met 57”23 zette zij tevens een nieuw pr neer.

Op naar de 1500m bij de heren waar Lennert Dewulf het voor ons diende waar te maken. Het werd een zeer tactische wedstrijd die slechts lichtjes begon te smeulen bij het ingaan van de laatste ronde en de explosie kende op een dikke 200m van de aankomst. Lennert diende tot op de eindstreep te vechten voor het brons. Pikte aan in 4’09”38, ver boven zijn besttijd maar met dergelijke wedstrijd normaal.

Ook zo iet op de 5000m bij de junioren of niet, waar Bjarne Rasschaert, lijstaanvoerder op deze afstand, hoopte op een medaille en als lijstaanvoerder had hij daar een zeer goede kans op. Ook hier een tactische bedoening en dat is voor Bjarne niet de ideale wedstrijd, dus maar meteen de beuk er in en dat is hem niet goed bekomen. Tikte aan in 15’37”16, nam brons mee maar of ie daar zal kunnen mee leven zal ik hem de komende dagen wel een vragen. 

Dit waren dan de medaillewinnaars. Bij de ontgoochelingen zal Stefanie Dadayeva wel de grootste zijn vermoed ik. Met 3m90 op de tabellen kwam zijn zeker in aanmerking voor een medaille maar ook zij zelf zal het beter weten dan eender wie wat er met haar aan de hand was. Met 3m70 kwam zij niet verder dan een 5de plaats. Wie eveneens uitzicht had op een medaille was junior Dries Vergaelen maar ook hij liet het hier vandaag effe liggen. De ene dag is de andere niet. Met 11”26 op de 100m naar de finale waar hij met 11”10 eindigde op de 5e plaats. Op de 200m verging het hem nog minder want met 23”55 zat ie ver boven zijn persoonlijk beste.

Belofte Jolien De Schaepmeester bleef in de 5000m voor beloften dik boven haar besttijd maar ook hier zal het weer op deze afstand wel zijn stempel gedrukt hebben. Met 19’16”01 bleef zij haperen op die verdomde 4de plaats.

Ook belofte Joke Cambier had het niet onder de markt met haar tegenstandsters. Bij kogel bleef ze steken op 10m21 en dat is bijna een meter onder haar beste. Bij discus ging het wat beter en met 35m58 werd ze 5de. Hier kwam ik aan de weet dat dit kampioenschap veel te vroeg aan de examen vielen en dat voor velen wel het geval geweest zijn.

Junioren Emmelie De Caluwé en Alessia Petrella kwamen uit op de 400m en ik zag ze al puffend over de eindstreep bollen. Beiden bevestigden hun eerder gelopen tijden. Emmelie liet 64”34 optekenen, Alessia haalde 62”73. Juniore Cloe Van der Meulen kwam net als Justine Goossens uit op de 100m en 200m. Liet op de 100m 13”02 noteren en op de 200m 25”66 waarmee ze 7de werd.

Ook junior Simon Buffel diende uit te komen op de 100m en de 200m. Op de 100m reeksen liet hij 11”39 noteren waarmee hij in de finale kwam. Hier eindigde hij in 11”33 waarmee hij 7de werd. Was niet aan de start van de 200m of vergis ik mij. Matthias Loeys, junior en lange tijd van het ovaal verwijderd wegens kwetsuur, liep zijn eerste groot kampioenschap en dit op het loodzware 3000m steeple. Liep met 10’26”24 naar de 9de plaats en dicht bij zijn besttijd gevestigd op het pk. 

Heb ik nog Lore Van Cauteren die op de 1500m bij de beloften schijnbaar ook zwaar leed onder de hitte. Werd 7de in 5’05”92.

Wie ik niet gezien heb op dit kampioenschap dat was Wout Cherlet die wegens weet ik veel niet aan dit kampioenschap heeft deelgenomen in het verspringen. 

En zoals eerder aangehaald was de grote afwezige wegens kwetsuur Kiné Gaye die zal vloeken bij het zien van de uitslag want het goud ging naar een concurrente die bijna 2 volle seconden trager liep dan zij liep op het Vlaams alle cat. Het zal je maar overkomen.

FOTOALBUM (Jimmy C)

Opgetekend  door Chris