PK Jeugd : Ertvelde 29-06-2019

Bescheiden oogst

Een broeiend hete zaterdag en misschien daardoor wel een a-typische uitslag voor een PK. Want flink wat atleten traden op in nummers waar ze, in normale weersomstandigheden, niet in eerste instantie zouden voor kiezen. Bijgevolg mocht geen enkel Ratje zich tot provinciaal kampioen kronen, wel behaalden we twee keer zilver en twee keer brons. Pechvogel van de dag –in zekere zin toch, want hij greep twee keer naast de titel- was miniem Jonas Verschuere. In het verspringen kan in principe niemand aan hem tippen, hij springt makkelijk bijna 5m, maar zaterdag raakte hij niet verder dan 4m59 en dat bleek 1cm(!) te weinig om te winnen. Laten we hopen dat de metingen deze keer correct gebeurd zijn… Anderzijds kon hij als eerstejaars miniem wel al meteen de zilveren plak bemachtigen bij het polsstokspringen met een hoogte van 2m10. Twee medailles op 1 PK: geen enkel Ratje deed beter.  Dé verrassing van de dag zagen we in het hoogspringen met een sublieme Lou Verbiest: ondanks een loden hitte verbeterde hij zijn PR met maar liefst 20 cm tot 1m40! Voor papa én Lou kon dit PK niet meer stuk. Brons was er bij hoog voor Josse Martin met 1m49 en ook nog 2 nieuwe PR’s: voor Jaron Van der Meiren (1m46) en Timon Houthooft (1m25). Door de hitte kozen vele atleten ervoor om niet de 1000m te lopen en geen 2,5 uur te wachten om te kunnen starten in de 80m en allicht daardoor waren er maar liefst 5 reeksen bij de 150m, 26 deelnemers in totaal. Jan Vercruysse werd knap 5e in 20”77, ondanks pijn aan de heup. Bij de miniemen meisjes zorgde Jolien Clopterop voor de verrassing door in het kogelstoten net voor Lotte Braem te eindigen, ze werd 5e met 8m08 en Lotte 6e met 7m75. Jolien was in form, blijkbaar, want in het hoogspringen wipte ze over 1m30 en werd zo 9e op 16 deelnemers. Beste speerwerpster van onze club was Marthe Verheecken, met een worp van 17m53 werd ze 8e op 14 atleten. Raquel Bracke liet zich niet afschrikken door de hitte en liep haar favoriete  1000m in 3’30”42, goed voor een 6e plaats.    

Bij de pupillen jongens plaatste Leke Bada zich voor een finaleplaats op de 60m, liep daarin nog 2h sneller dan in de reeksen maar met 9’02” moest hij genoegen nemen met een 7e plaats. Knappe beurt van Kobe Moerman op de 60H: met 11”85 behaalde hij de 7e plaats op 17 atleten. Er was, in de eerste reeks van de 60H, ook een spannende strijd tussen 2 clubgenoten: Pepijn Felix en eerstejaars Klaas Van Daele. Pepijn haalde het met 13”28 en Klaas deed er 13”55 over.

Opvallende prestatie ook op de 60H van Maïté Van Britsom, eerstejaars bij de pupillen meisjes: ze won haar reeks in 13”20. Goeie beurt voor Kaat De Bock in het hockeybal: met een worp van 25m81 behaalde ze de 6e plaats op 16   deelnemers. En in de 1000m werd Eva Holsbeke 8e op 29 atleten in 3’39”29. Geluk en pech liggen soms heel dicht bij elkaar, dat leerde Jenne Misseeuw van de benjamin meisjes op de 60m. Ze plaatste zich moeiteloos voor de finale, liep nog sneller dan in de reeksen (9”64 tegenover 9”92) maar de fotofinish besliste dat ze net niet op het podium stond…  Lotte Guns eindige net na haar in de finale met 10”12. Revanche dan maar in het verspringen moet Jenne gedacht hebben en dus veroverde ze daarin brons met een sprong van 3m18. Asa Desmet werd 7e van de 26 deelnemers door op 2m87 in de zandbak te belanden. Op de 600m liep Lotte zich naar een 8e stek in 2’15”04. Ook één van onze benjamin jongens raakte in de finale van de 60m, met name Mats Inghelbrecht. Hij finishte als 6e in 9”97. Bij het verspringen kwam Mats 5cm te kort om op het podium te geraken, zijn 3m49 was dus goed voor plaats 4 op 28 atleten. En daar eindigde ook eerstejaars Eromidola Bada in het hoogspringen door op 1m over de lat te wippen.  

Een gedetailleerde uitslag vind je hier.

K.B.