EK beloften: er zat meer in voor onze jongens.

Twee vertegenwoordigers hadden we op het EK U23, dat vorige week in Zweden doorging.

De eerste die mocht aantreden was Dylan Owusu op de 400 horden. Zijn doel was om zeker door te stoten naar de halve finales, hij stond op de Europese ranglijst immers in de buurt van  de 10e plaats. En hij lukte in zijn opzet: hij werd tweede in zijn reeks en plaatste zich  gemakkelijk voor de halve finale in een tijd van 51.25. Dit was de 6e tijd van alle deelnemers, dromen van een finale mocht dus wel…

In die halve finale kwam hij echter terecht in een sterk deelnemersveld waarbij rechtstreekse plaatsing moeilijk zou zijn. Het was dus hopen op één van de snelste verliezende tijden om door te stoten.  Dylan startte voortvarend en probeerde met man en macht in het spoor te blijven van een sterke Brit. Helaas ontbrak hij hierdoor de kracht om nog te versnellen aan de 300 m en weg was zijn kans op een finale-plaats…

Onze tweede vertegenwoordiger op het EK was Jennen Mortier. Hij had zich op de IFAM-meeting met een tijd van 13.49.28 geselecteerd voor de 5000 m. Helaas kreeg hij daarnaast last van een blessure aan het scheenbeen waardoor hij enkele weken genoodzaakt was om alternatief te trainen. Geen ideale voorbereiding dus, maar hij hoopte op een tactische wedstrijd met een snelle einde.   En het werd ook een wedstrijd die traag op gang kwam maar helaas zorgde de trainingsachterstand ervoor dat Jennen in de laatste 4 ronden net dat tikkeltje tekort kwam om mee te streden voor een goede plaats. Hij kwam uiteindelijk als 19e over de streep in een tijd van 14.42.00.

Atni over Dylan

Atni over Jennen