KBC-Nacht Heusden-Zolder 20-07-2019

Drie atleten van KRC Gent in het hoofdprogramma van de KBC-Nacht….we mogen fier zijn en als ze er dan ook nog een ferm lap op geven mogen nog meer fier zij. Tot de wind er zich mee gaat moeien…..

Laten we beginnen met Dylan Owusu die na zijn Zweeds avontuur op de piste van Hechtel nog eens zijn duivels mocht ontbinden op de 400mH. Vermoedelijk is het beste van het vat voor Dylan, hij heeft immers zijn grootste doel al bereikt en het BK is nog wel een eindje weg, maar met zijn 51″60 tegen deze mannen mag hij toch best tevreden zijn en de wind zal wel geen bondgenoot geweest zijn. Nog één keer opladen eind augustus…dat moet lukken voor Dylan.

En dan de 200m dames. Imke Vervaet benaderde de WK-limiet al zeer dicht en de wind stond in Hechtel in het voordeel. Een unieke kans en met het kruin van de 200m dames uit eigen land in de andere banen kon ze zich geen betere tegenstand bedenken. Maar wat met de wind in de bocht? Daar doen we nog eens navraag naar want in de rechte lijn kreeg Imke 1.9 in het voordeel, om dan uit te komen op 23″45, of hoe de eerste 100m dus niet gelijk is aan de 2e. Jammer, maar ook hier….waarom niet toeslaan op het BK? Imke hield er wel een nieuw PR/CR aan over en gaf toch (alweer) iedereen het nakijken.

Na de stilte komt de storm….da’s het minste wat we van Eline Berings kunnen zeggen. Sowieso gefocust op het einde van het seizoen met het BK en het WK en hopelijk met zo weinig mogelijk energie de limiet halen. Waarom niet op de eerste afspraak toeslaan ? En dan loopt Eline de nagenoeg perfecte race op de 100mH om af te tikken in …. 12″97 wat de WK-limiet betekent. Tot de windmeter bekeken wordt en 2.1 aangeeft !!! We hebben het niet live gehoord maar we kunnen er ons enkele woorden, beginnend met “God…” bij voorstellen. Dan ook maar op het BK Eline…..?

Alle uitslagen van de KBC-Nacht zijn HIER te vinden, ook van eventuele Racingers die in het voor- of naprogramma aan de slag gingen.

J.L.