Gentse Feestenmeeting (ACM): 21-07-2019

Na de voorinschrijvingen werd het programma lichtjes aangepast, maar goed ook en mede dankzij een klare kijk van enkele juryleden tijdens de dubbel hamer / speer op het middenterrein mogen we zeggen dat alles vlotjes verliep. Een beetje jammer was wel de geringe opkomst van de eigen Ratjes – vandaar ook de geringe lengte van deze samenvatting -, al kunnen we de diverse redenen best wel begrijpen. Daags voordien nog aan de slag op de KBC-Nacht (en nog goed ook), blessures of, hoe kan het ook anders in deze tijd van het jaar….op verlof. Laten we het relaas opsplitsen in de loop- en kampnummes, we beginnen eraan met diegene die de loopshoes dichttrokken.

Meteen op de horden kijken en bij de scholieren heren (110mH) pakte Jef Misplon uit met een goede 15″11 ondanks een lichte tegenwind. Emiel Sierckxsens mocht hem als 3e vergezellen op het podium met een chrono van 16″40.

Stappen we meteen over naar het zwaartepunt van de meeting met de 800m heren, waar Bert Misplon in een van de reeksen het haaswerk op zich nam. In de 2e reeks was het uitkijken naar wat Lennert Dewulf zou vermogen en wat hij uit zijn kuiten zou schudden op eigen terrein. Deed het best prima en finishte in 1’55″49 als 3e in zijn reeks. Mauro De Keyser liet in de zesde reeks van de dag 2’30″94 optekenen.
Op de halve baanronde, de 200m dus vinden we Lara Serpentier terug. Komt tegen de kleppers nog wat tekort, maar voor eigen volk een reekswinst op zak steken moet toch motiverend werken, niet? Knap van Lara dus die 28″61 liet noteren.

En geloof het of niet maar in tegenstelling tot het overgrote deel van de wedstrijdverslagen, zijn we hier al aan het einde van ons Latijn betreffende de loopnummers. Over naar de kampers dus, beginnend met nog niet de minste en dan nemen we er het hamerslingeren bij de heren bij. Remi Malengreaux wou nog eens uitpakken voor eigen volk en ondanks de schitterende openingsronde denk ik dat hij toch een beetje op zijn honger bleef zitten. Kwam in de buurt van zijn PR met 63m79 en dat was genoeg voor de winst. Wim Willems ging de weddenschap aan om de fotografen te raken … maar slaagde daar nagenoeg niet in. Bleef steken op 18m03 maar kan als excuus inroepen dat hij daags voordien nog aan een werp vijfkamp meedeed.
Bij de dames was het uitkijken of Wege Vanbaelenberghe terug zou kunnen aanknopen met een 50-plusser. Leek goed op weg, knoopte de 49m+ aan elkaar maar bleef steken op 49m88 als beste. Mooie reeks dus, lijkt me terug op dreef te komen dus dat zou wel eens goed kunnen uitdraaien eind augustus op het BK. Werd 2e op de GFM.

Gaan we speerwerpen dan en daar mocht Mauro De Keyser bij de cadetten heren de dans openen. Haalde met 29m92 net niet de 30m-grens maar leek me toch best tevreden achteraf, niet ? Bij de scholieren heren had Jef Misplon behoorlijke tegenstand en dan wordt het bikkelen voor de podiumplaatsen natuurlijk. Haalde de meest ondankbare plaats, werd dus 4e, en dit met als beste worp 46m01. Gaan we kijken bij de scholieren dames dan is het jammer te zien dat Laura Servaes geen tegenstand had en dat mag je letterlijk nemen. Liet het niet aan haar hart komen en dropte het tuig 38m02, best aardig om alleen de strijd te moeten aanvatten. Emma De Landsheere had bij de cadetten dames dan wel genoeg tegenstand…en daar maakte ze korte metten mee. Pa Geert had nog maar net gezegd dat ze met een goeie 30m wel tevreden zou zijn…Emma maakte er een vette 30-er van. Winst met 33m20, alstublieft!

Terug werpen aan de overzijde van het terrein en dan duiken we de discuskooi in met Wim Willems die bij de heren 19m48 liet opmeten. Bij de dames deed Joke Cambier het prima, om niet te zeggen uitstekend. In een spannende wedstrijd liet ze als beste poging 35m57 opmeten en pakte er netjes de 3e pl mee. Uitstekend dus zoals ik al zei! Ook in het kogelstoten verging het Joke vrij goed, al kwam ze hier een anderhalve meter te kort om mee te bikkelen voor de prijzen. Niet erg in dit deelnemersveld, Joke kwam uit op 10m66 terwijl Wim Willems hier ook de arena betrad bij de heren en 8m93 niet opmeten door de jury.

Tot slot nog twee prestaties van duiveltje-doe-al Jef Misplon. In het verspringen pakte Jefke uit met een wip van 6m16 bij 1.0 tegenwind en dat leverde hem een 3e pl op in de competitie, in het hoogspringen kwam hij uit op 1m74.

ALLE UITSLAGEN

FOTOALBUM 1

FOTOALBUM 2 (Hamer – Thx to Bernard)

FOTOALBUM 3 (Thx to Jimmy C.)