European Team Championship met liefst 4 clubgenoten !!!

Volgend weekend, van vrijdag 9 t.e.m. zondag 11 augustus, vinden in het Noorse Sandnes de European Team Championship plaats en voor België betreden maar liefst 4 (!) atleten van KRCG de arena.

U leest het goed ! Met liefst 4 atleten is KRCG één van de hofleveranciers voor de nationale ploeg op het ETC van volgende week in Noorwegen. Alleen OEH vaardigt meer atleten af, met name 6. Voor de leken onder de lezers, het ETC is de vroegere Europacup voor landenteams, de competitie is zowel voor dames als heren en de punten worden achteraf samen geteld. België mag aantreden in de FIRST LEAGUE, da’s de op één na hoogste in Europa, er bestaat ook nog een SUPER LEAGUE. Er wordt gestreden met 11 landen, de winnaar stijgt en de laatste 5 hebben het vlaggen…

Netjes verdeeld over 2 heren en 2 dames, trekken er dus 4 atleten van KRCG mee met het nationale team. Het hadden er ook 5 kunnen zijn, Eline Berings geeft helaas verstek.
Wie zal dan wel uit de pijp moeten komen om punten te verzamelen ?

Bij de heren mag Remi Malengreaux de hamer zo ver mogelijk laten slingeren, hij zit in een redelijk goede forme dus wie weet mogen we ons opmaken voor iets moois. Dylan Owusu is die andere heer die mag aantreden. Op zijn geliefkoosde 400mH zal hij alle zeilen moeten bijzetten van bij de start om goed uit de verf te komen, benieuwd of ook dat vonken zal geven….’t zou me niet verwonderen.

De dames dan en daar loon naar werken voor Imke Vervaet. Al een gans zomerseizoen top op de 200m en daar kon men niet naast kijken. Krijgt misschien wel de ideale kans om naar de WK-limiet te vlammen….we’ll see. (Imke zal zich in Sandnes ook klaar houden om eventueel in de 4x100m aan te treden). Tot slot is er dan nog Kiné Gaye die het team van de 4x400m mag gaan versterken. Bij de Cheetah’s zijn enkele afzeggingen om welke reden dan ook, Kiné nam de aangeboden kans graag in ontvangst. Of zij effectief in de ploeg zal staan weten we op het laatste moment, maar deze uitnodiging alleen al is een rijke ervaring.

Volgen wat onze Racingers doen kunnen we via DEZE LINK waar alle verdere info te vinden is. (deelnemers, tijdschema, plaatselijke website enz…)

Rest ons alleen nog om te duimen voor onze Ratten, succes !