Memorial Rasschaert Ninove – Flanders Cup: 03-08-2019

De Flanders Cup in Ninove staat ervoor gekend om vroeg te beginnen en…zéér laat te eindigen. Ondergetekende beperkte zich tot een kleine drie uur op de piste en met wat hulp links en rechts van andere aanwezigen kom je ook wel tot een relaas, dat we openen met de dames in het hamerslingeren. Wege Van Baelenberghe mocht het opnemen tegen de top twee van het land, dan werp je om 3e te worden natuurlijk en dat behaalde ze ook. Bleef een beetje op de honger zitten omdat ze “alweer” geen 50m haalde, maar geloof me…dat komt goed, als ze maar rustig blijft. Zoals in eerdere verslaggeving al gezegd…het BK is nog even weg. Kwam uiteindelijk uit op een beste worp van 49m83, toch niet mis zeker. Marleen Van Parijs waagde als 55+ ook haar kans en zie eens wat zij uit de polsen slingerde : 30m67, op een zucht van het BR! Dat wordt al uitkijken wat 24u later zal gebeuren op het PK…succes dames!

Er waren tijden dat de lopende Racingers in grote getale naar Ninove kwamen afgezakt, helaas zagen we dit jaar een neerwaartse tendens. De ene is al (nog) op verlof, een ander heeft niet veel goesting of…is het omdat het altijd iets is in Ninove ? De afwezigheden hadden ongelijk want dit jaar zat het goed in elkaar en de weersomstandigheden waren zo goed als ideaal en voor sommigen ook de tegenstand. We gaan hier wijselijk niet verder op ingaan…

Goed, weinig Ratjes dus maar diegene die er waren lieten zich wel opmerken.
Laten we eerst gaan spurten op de 100m bij de dames. Laures Bauwens zet haar opmars na haar wederoptreden verder, zette nog geen knaltijd neer maar het begint met 12″19 netjes te lopen. Blessurevrij blijven nu en dat komt goed. Imke Vervaet knalde op diezelfde 100m naar 11″76, vond dat zelf maar “zo-zootjes” maar kan andermaal op een schitterende 200m terugblikken. Klokte als enige landgenote in de A-reeks 23″58, werd er 4e mee… ’t zal wel zijn dat ze tevreden was.

Nog eentje die tevreden mag zijn is Kiné Gaye. Mocht in de B-reeks aantreden op de 400m en bedankte voor haar selectie voor het European Team Championchip met een knappe 54″83, een tijd waarmee ze in de A-reeks niet eens een blauwtje zou hebben gelopen. Bij de heren op dit nummer kwam Dylan Owusu in actie en naar mijn bescheiden mening heeft Dylan liever dat er wat obstakels staan tijdens zijn race. Kon er nog om lachen aan de aankomst maar met een grote “pffff” erbij. Klokte 49″23.

Het langere weg kon ondergetekende helaas niet live meer bijwonen maar als ik dan zie dat Jolien Demeyer op de 800m 2’15″47 neerzet in de B-reeks dan doet me dit vermoeden dat Jolien met een (zeer) goed gevoel huiswaarts is gegaan. Ja toch ? En nog eentje die fier op zich zelf mag zijn is Bo Van Aerde, op de 1500m. Eén van de allerjongsten in alle reeksen en wat schud Bo uit de kuiten….even lekker naar reekswinst lopen in 4’54″86. Knap! Bij de heren op de 1500m tekende Lennert Dewulf dit keer voor 3’57″06 op de chrono, Matthias Loeys tenslotte kwam op de 5000m in actie – en dan was het inderdaad al laat op de avond – en hij kwam uit op een tijd van 16’02″88, ook hij wordt na lang out te zijn geweest, beetje bij beetje wel weer de oude.

ALLE UITSLAGEN

FOTO’S