PK Hamer en gewichtwerpen : St.Niklaas – 04-08-2019

In de Nieuwsbrief die eerstdaags verschijnt haalt onze voorzitter het aan, we zijn al augustus maar er is nog heel wat bedrijvigheid. We trekken met een aantal clubgenoten Europa in, maar ook kleinschaliger, op Provinciaal vlak dan, mogen we ons nog bewijzen en dat werd gisteren gedaan op het PK hamerslingeren en gewichtwerpen te St.Niklaas.

Op deze kampioenschappen pakten onze Ratjes 5 titels, we geven een overzichtje – met dank aan Wim voor de berichtgeving – maar niet zonder eerst te vermelden dat ouderdomsteken Chris Dupré zijn zinnen had gezet op dit PK maar helaas forfait moest geven met een pijnlijke knie. We wensen hem alvast spoedig herstel.

Naar de wedstrijden dan en het zal niemand verwonderen dat Remi Malengreaux bij de heren in het hamerslingeren de titel pakte. Hij deponeerde de hamer precies 62m46 ver. Nog met de hamer was de titel bij de dames voor Wege Vanbaelenberghe met 47m79, Chucha Vanbaelenberghe kon niet achterblijven en pakte het goud bij de scholieren met een worp van 44m07. Marleen Van Parijs, goed op dreef de laatste tijd pakte de dubbel. Met de hamer had ze 32m72 nodig om te winnen, in het gewichtwerpen pakte ze de titel met 8m98.

Tweemaal zilver was er weggelegd voor master Wim Willems die met de hamer 21m15 haalde en in het gewichtwerpen 9m87, wat ook een nieuw CR is in de M55.

Patricia Van Delsen tot slot mag een beetje de “pechvogel” van de dag genoemd worden, zij kwam 2x net niet op het podium. Met het gewicht kwam ze uit op 8m40 (ook al CR) en de hamer deed ze landen na 20m32, wat haar toch een nieuw PR opleverde.

In de rand van deze kampioenschappen stonden er ook nog enkele andere nummers op het programma in St.Niklaas, al deze uitslagen (en die van het PK) kunnen nagelezen worden op DEZE LINK, waar we o.a. Jef Misplon terugvinden met 2 nieuwe PR’s.

FOTO’S (met dank aan Bernard)