BK Meerkampen – Brugge : 17 & 18-08-2019

Jef Misplon was tot op heden de enige deftige, zeg maar meer dan deftige, meerkamper in onze rangen. Vanaf heden heeft hij er een collega, vrouwelijke dan, bij en ook eentje die het nog verder dan schoppen dan tot wat zij het afgelopen weekend liet zien.

Goed de resultaten van afgelopen weekend waar de weersomstandigheden niet slecht maar dan ook weer niet goed waren. Te veel wind, voornamelijk op zondag, gooide her en der toch wat roet in het eten. Vooral bij polsstok scholieren heren dan op zondag waar menigeen het na het nemen van de aanvangshoogte het voor bekeken hield maar niet onze vertegenwoordiger.

Laat ik maar beginnen met scholiere Beryl Owusu die het ondanks haar allereerste grote ontmoeting meer dan behoorlijk deed, al kan het natuurlijk altijd wel wat beter. Een degelijke 200m in 26”21 en een prachtig persoonlijk beste op de 100m horden in 14”53 waren de uitschieters op dag 1. Bij hoog evenaarde ze haar pr van 1m50 maar kan gerust nog een vijftal centimeter bij misschien zelfs meer. De stijl is niet altijd alles. En bij haar kogel liet ze zomaar eventjes 1m84 liggen tegenover haar pr. Dat moet in dergelijke wedstrijden wel kunnen benaderen.

Dag 2 begon voor haar veelbelovend met een persoonlijk record bij ver (5m19). Speer verliep dan weer wat minder. De techniek op wedstrijd laat haar kennelijk in de steek. Voorzichtige start bij de 800m maar een felle eindsprint bracht haar pr op 2’30”54. Zoals ze mij zelf zei zat de schrik er wat in om met de kop mee te gaan en toch blijf ik er bij dat iemand die 58”34 kan op 400m dik onder de 2’30” moet kunnen op 800m. Ik denk dat Beryl mijn mening toch wel zal delen.

Als bij al een schitterende prestatie, eindigend op de vijfde plaats met 4539 punten en een nieuw clubrecord dat er op die zevenkamp al veel te lang stond. Verder op deze weg doorgaan is de boodschap.

Dat Jef Misplon de persoonlijke records maar blijft bij elkaar sprokkelen is toch wel verbazend. Waar blijft die kerel dat halen. Minder goede weersomstandigheden of niet alweer was hij goed voor maar liefst acht persoonlijk beste prestaties waarvan vijf op de eerste dag.

Zijn resultaten op dag 1: 100m in 11”99 (-17/100ste), 400m in 54”18 (-7/100ste), hoog 1m82 (+6cm), ver 6m26 (+4cm) en kogel 14m81 (+15cm). Je moet het toch maar weer voor elkaar krijgen. Bij de 100m en ver had hij windvoordeel en dat scheelt soms wel een slok op een borrel al was het zondag wel wat minder goed wat de wind betrof.

Op dag 2 liet hij meteen een goede indruk op de 110m horden met een nieuw pr in 14”76     (-35/100ste) wat niet min is toch. En ook bij zijn 2de nummer die dag liet hij een zeer goede indruk al was zijn techniek dan ook weer niet altijd wat het zou moeten zijn bij discus. Sommige waren echte laagvliegers. Toch deed hij er bij zijn beste poging maar liefst 4m12 bij. Goed gelezen vier meter en 12 centimeter. Kwam met zijn pr op 44m03. 

En dan kwam de clou van de dag. Door een gat in de insteekbak van het polsstok diende men van kant te wisselen bij de vorige reeks, wat heel wat tijd in beslag nam door het opnieuw in stellen van de aanloop en inspringen. Daardoor dienden de scholieren heel wat langer te wachten voor ze aan de “bak” kwamen. Niet getreurd Jef deed niet zoals zovelen en ging door tot het einde zijn pr van een paar weken terug evenarend. Kwam ook met tegenwind tot 4m.

Bij speer liet hij het dan helemaal afweten en liet daar toch wel wat punten liggen. Haalde amper 40m75 en dat is maar liefst 9m73 minder dan zijn beste. Wat daar aan de hand was heb ik niet meer gezien want ik was reeds naar huis vertrokken. Toch wil ik hier wel het fijne van weten. Zijn 1500m dan liep hij op niveau in 4’34”16 amper 6/10de boven zijn besttijd.

Al bij al een meer dan degelijke 10-kamp want hij totaliseerde maar 6765 punten, 234 punten beter dan zijn vorige beste. Je moet het maar doen. Hij heeft nu nog het Pk meerkamp waar hij er nog wat meer kan van maken.

Prachtige resultaten van beiden. Zilver voor Jef en een knappe vijfde plaats voor Beryl waar meer in zat maar het moet er ook maar uitkomen. Beloofd voor de toekomst.

Afspraak op 21 en 22 september te St Niklaas voor het Pk meerkamp.

 

Opgetekend door Chris