Brussels Grand Prix : 23-08-2019

Inderdaad, chaos….da’s zo wat de samenvatting van deze Brussels Grand Prix. Mooier kan je het niet krijgen, heel wat Belgische toppers aan de start, aangevuld met een resem buitenlandse (sub)toppers, de ideale voorbereiding dus voor onze landgenoten, precies één week voor het BK en waarom niet wat limieten voor het WK te behalen.
Maar organisatorisch ging men volledig de mist in, tijden die verkeerd zijn of omgewisseld werden, programma uitgelopen en in Nederland hebben ze er blijkbaar een WK-limiet door gemist. De social media lopen er vol van, wij waren er jammer genoeg niet live bij (misschien maar best ook 🙂 ) maar met de info die we links of rechts konden verzamelen zetten we toch de prestaties van onze Ratjes eens netje op een rij.

Met deze voetnoot : indien er tijden gecorrigeerd worden : beste atleten, laat het ons gerust weten.

Laat me beginnen met de uitslag waarvan we zo goed als zeker zijn dat ‘m niet juist is, de 100m bij de dames, heat 2. Imke Vervaet kreeg 11″66 achter haar naam en de 2e pl, de atlete zelf liet ons al weten dat dit “meer dan waarschijnlijk” niet correct is want ze zag zich duidelijk als eerst over de meet gaan. Afwachten hier dus en dus zal ook de tijd van Justine Goossens in deze reeks (11″95 – 3e pl) vermoedelijk ook niet juist zijn. In de andere reeks van deze 100m kwam Laures Bauwens in 11″89 als winnares over de streep, hopelijk is dit wel correct.

CORRECTIE : het is van datte : we kregen zo pas de melding dat heat 2 op de 100m niet de correcte weergave had; Imke wint wel degelijk deze reeks in een tijd van 11″62 !

Meteen nemen we er de 200m bij uit het voorprogramma, met Justine en Laures terug aan zet. Justine klokte hier netjes 24″34, Laures deed precies 24″63 over de halve baanronde. Toch benieuwd wat deze twee dames uit de kuiten gaan slaan volgende week….

Kom ik bij de 200m in de hoofdtabel en dan was het uitkijken naar Imke Vervaet natuurlijk. Heeft er ooit iemand zolang een uitstekende forme kunnen aanhouden ? Blijft maar knallen op dit nummer en ook nu was het van datte. 23″43, alweer snelste Belgische van het pak en een nieuw PR/CR er bovenop want de wind gaf 0.0 aan. (waarbij we ons dus afvragen wat dat twee weken geleden in Noorwegen zou gegeven hebben). Soit, da’s passé en nu met zijn allen duimen voor volgende week.
Nog eentje waar we volgende zondag ons keel gaan moeten voor schrapen is Dylan Owusu. Terug in actie op zijn geliefkoosde 400mH moest hij één landgenoot laten voor gaan ( Julien Watrin) en kwam hij zelf in 51″52 over de meet. Zal op het BK waarschijnlijk in de buurt van zijn PR moeten komen voor het goud, maar als er op zo’n dagen nu één iemand is die zich daar kan op focussen….dan is ’t onze Dylan wel zeker. We duimen alvast!

Nog in actie vrijdagavond was Eline Berings. Was een beetje op de sukkel na die schitterende KBC-Nacht en kreeg in mooi gezelschap (Visser, Boons, Talay) een ideale kans om naar de WK-limiet te mikken. Kwam in de reeksen echter niet verder dan 13″54 op de 100mH, dat wordt dus uitkijken op het BK want als er nog eentje haar zinnen ergens kan op zetten…..juist!

Afsluiten doe ik met de 3000m steeple en als deze uitslag correct is, dan zou ik Bert Misplon voorstellen op de politieke activiteiten nog wat aan de kant te zetten en zich nog een paar jaartjes toe te leggen op de “hup over de waterbak” sport. Als enige landgenoot in het gezelschap netjes naar winst gelopen en gesprongen in 8’31″49. ’t Zal toch niet waar zijn volgende week……?

ALLE RESULTATEN (voor zover ze correct zijn)

J.L.