PK Aflossingen : Deinze – 25-08-2019

En dan val ik meteen in huis met de ploegen die helaas onder de noemer “drama” vallen, zijnde de heren M40 op de 4x200m en de dames seniores op de 4x100m. De eerst vermelde ploeg met Jurgen Craeymeersch, Thierry De Vreese, Wim De Bois en Karel Ingelbrecht haalde helaas de finish niet, de reden hieromtrent is me tot op heden echter onbekend. Jammer en nog veel jammer is wat de damesploeg op de 4x100m overkwam….. in principe was de buit op voorhand al binnen, maar dan moet je wel het stokje meenemen tot aan de meet. Dit gebeurde niet, het leverde Laures Bauwens, Sarah Rutjens, Justine Goossens en Chloe Van Der Meulen een “DIS” op achter hun naam.

Van het negatieve naar het positieve dan met de 4x200m dames waar hetzelfde kwartet dat de mist inging op de 4x100m het nu wel netjes afwerkte. En hoe ? Eventjes de turbo laten aanslaan en met 1’38″10 het CR op amper 5/100 benaderen. Goud op zak en als hier wat finetuning bij komt dan mogen we dromen van BK-goud binnenkort.

Wat de dames kunnen dat kunnen wij ook moeten de scholieren heren gedacht hebben, zijnde op de 4x800m. Jorni Monsecour, Sem Schockaert, Tijs Verschuere en Rob Van Den Bogaert knalden naar winst in 8’45″44, goud nummer twee op zak dus.

En we doen er nog eentje bij, een zilveren dit keer, met name voor de masters M45, ook al op de 4x800m. Bennie Van Belleghem, Karel Ingelbrecht, Thierry De Vreese en Wim De Bois tekenden hiervoor in een tijd van 9’21″03, wat hen meteen op de tabellen brengt der clubrecords !

En van onze verslaggeefster ter plaatse kregen we dit relaas van de jeugd binnen….met dank aan K.B.

EEN WALM VAN ZONNECREME EN ZWEET

Na een herfstig intermezzo en aan het begin van de 3e hittegolf deze zomer trokken vele Ratjes naar Deinze voor het PK Aflossingen. De jeugdreeksen stonden gelukkig in de voormiddag gepland, maar niettemin, wie de grote schaduwplek bij de bomen wou bereiken, moest zich door een walm van zonnecrème en zweet wurmen. De behoorlijke wachttijden tussen sommige nummers- gevolg van een nieuw computerprogramma en chaos bij de wedstrijdkaartjes- deden de temperatuur nog meer stijgen…                                De miniemen meisjes beten de spits af met 16 teams op de 4×80. RCG1, met Raquel Bracke, Lotte Braem, Jolien Clopterop en Mano Inghelbrecht, haalde een chrono van 48”26, goed voor de 14e plaats. RCG2 met Marthe Verheecken, Jente De Wolf, Lina Foullane en Hannah Van Vlem finishte in 51”43. Bij de miniemen jongens was het afwachten of onze enige ploeg, met 3 eerstejaars, zou kunnen standhouden tussen al dat andere jong geweld. Wat bleek? Jonas Verschuere, Jan Vercruysse, Josse Martin en Jaron Van der Meiren verbaasden ei zo na zelfs hun trainer door in 41”97 over de eindmeet te lopen en zo het brons te pakken, op 26h van het team van Eendracht Aalst. En, zo beloofden de jongens, volgde keer pakken we ook dat clubrecord dat amper 50h lager ligt. De zomer zal nog heter worden…                                                                                                                             Bij de pupillen jongens leken Pepijn Felix, Sander Vanden Herrewegen, Kobe Moerman en Leke Bada ook op weg naar een ereplaats op de 4×60 tot de laatste wissel net iets te snel gebeurde en de stok niet tot aan de eindmeet raakte. O zo jammer. Onze pupillen meisjes strandden halfweg het klassement van de 4×60: Kaat De Bock, Eva Holsbeke, Christiana Xanthopoulou en Maïté Van Britsom lieten 36”77 opmeten.                                                                                                                                       Voor team 1 van onze benjamin meisjes (Lotte Guns, Mona Cuvelier, Asa Desmet en Jenne Misseeuw) leek het brons binnen tot de jury onverbiddelijk bleek: één van onze lopertjes was even haar baan bijster en dat betekende… een diskwalificatie helaas. Regels zijn regels, maar dan moet je als jury misschien de lijn doortrekken en een atleet van de thuisploeg die geen nummer draagt, ook aan de kant zetten, lijkt me. RCG2 met Lisa De Bois, Julie Van Vlem, Mona Coessens en Nore Vyncke legde de 4×60 in 47”71 af. Baanwissel in plaats van stokwissel bleek ook het probleem bij RCG2 met Dario Poelman, Louis
Lanssens, Tuur Dejaegher en Erlend De Smet, en dus volgde ook voor deze benjamin jongens een diskwalificatie. RCG 1 deed het gelukkig zeer voortreffelijk. Daan Moerman, Themistoklis Xanthopoulos, Eromi Bada en Leon Van Pottelberghe werden 7e op 20 teams met 39”84. 

De miniemen meisjes mochten de 3×600 openen en ons eerste team, met Jolien Clopterop, Jente De Wolf en Raquel Bracke, haalde in 6’00”96 een voortreffelijke 8e plaats op 17 teams. RCG2, met Marthe Verheecken, Mano Inghelbrecht en Lotte Braem, legde diezelfde afstand af in 6’31”26. Bij de miniemen jongens eindigde RCG1 met Josse Martin, Timon Houthooft en Jan Vercruysse 9e op 17 ploegen van de 3×600 in 5’31”44. RCG2, met Jaron Van der Meiren, Titus De Bois en Wout Holsbeke klokte af op 5’59”34.                   De pupillen meisjes stonden met 20 teams aan de start van de 3×600. Ons ploegje –met Nora De Bois, Kaat De Bock en Eva Holsbeke- werd 14e in 6’45”04. 28 teams bij de pupillen jongens en onze Ratjes (Kobe Moerman, Sander Vanden Herrewegen en Leke Bada) eindigden als 16e op de 3×600 in 6’27”32.                                                                                                               Bij de 3×600 van de benjamin meisjes liepen Nore Vyncke, Lotte Guns en Jenne Misseeuw zich naar een 9e plaats op 19 ploegen met een tijd van 7’17”71. RCG2, met Asa Desmet, Mona Coessens en Lisa De Bois, kwam over de streep op 7’38”82. Drie ploegen Ratjes betwistten elkaar op de 3×600 van de benjamin jongens en RCG3, met Lee Willem, Themistoklis Xanthopoulos en Eromi Bada, bleek de sterkste van onze club. Ze lieten 6’45”86 opmeten en versierden daarmee de 13e plaats op 24 teams. RCG 1 (Erlend De Smet, Viktor Vandeweghe en Daan Moerman) had 7’00”44 nodig voor diezelfde afstand en
RCG 2 (Louis Lanssens, Leon Van Pottelberghe en Tuur Dejaegher) deed er 7’05”34 over.                                                                                                                               Volgende zondag, op de laatste dag van de zomervakantie, mogen onze jongens en meisjes alweer de spikes aanbinden voor de allerlaatste interregio-meeting van dit seizoen. 

ALLE UITSLAGEN

FOTO’S JEUGD (D.H.)