BK alle categorieën – Brussel – Dag 1: 31-08-2019

Dag 1 van het BK en we gaan geen grootspraak doen maar we gaan toch hopen, dromen en vooral duimen morgen op de finaledag. Er zijn er die – als de logica gerespecteerd wordt – een medaille moeilijk kunnen missen, anderen zullen hun focus dan weer leggen om die dekselse WK-limiet binnen te halen en ze zullen er verdorie voor uit hun pijp moeten komen.

Bij dat laatste kijken we vooral naar Eline Berings. Makkelijk winst in de reeksen 100mH en door naar de finale, maar 13″40….zal sneller moeten. Deze valt dus in de categorie “duimen”, wat we dan ook gaan doen morgennamiddag.
Dylan Owusu wist me persoonlijk te zeggen….”bwa ’t was op reserve, morgen wat sneller en het komt goed, ik geloof er in”. Voila, deze valt dus in de categorie “podium” en dat Dylan, op de 400mH dus (52″81 vandaag), er alles gaat aan doen om het podium te halen, daar twijfelen we niet aan.

Gaan we naar de 400m vlak met Kiné Gaye, hier durf ik geen uitspraken over doen maar ook zij wist te zeggen dat het “met de handrem op was”, allez, daar komt het op neer. Dat belooft als je met de 2e chrono (55″09) door mag. Op naar de 100m dan waar Laures Bauwens haar start mist en dan netjes orde op zaken zet. Knap gedaan en als beloning met 11″93 naar de finale van morgen, jammer genoeg net ten nadele van clubgenote Justine Goossens die op 11″99 uitkwam en net uit de boot viel. Justine hield er ook een blessure aan over, hopelijk is deze niet al te erg. Van de 100m vlak naar de 100m met hekjes, de horden dus waar naast Eline Berings ook Shari Lammens in actie kwam. Liep met weinig training door beroepsomstandigheden nog matig naar 14″72, niet geplaatst voor de finale maar dat was ook het doel niet. De finale 100mH, met Eline dus, die trouwens de sterkst bezette (in tijden) ooit zal zijn in België.

Nog eentje die de finale mist, is Jolien De Meyer, dit op de 800m al zag het er halfweg nog prima uit maar strandde uiteindelijk op 2’19″13 wat me brengt bij de resultaten van de 200m en hier is er morgen sowieso vuurwerk te zien. Imke Vervaet knalde naar haar zoveelste CR met 23″35 – dus in de reeksen hé mensen – en de tegenstand moest niet onder doen, in tegendeel. Ik denk dat er morgen eentje super gemotiveerd gaat zijn omstreeks 17u30…. En op dat uur zullen we twee banen moeten in het oog houden want ook Laures Bauwens plaatste zich voor de finale van de 200m en dit in 24″40. Horen we nog iemand klagen ? Chloe Van Der Meulen werd, na een behoorlijk goed seizoen, uitgeschakeld, zij liep een chrono van 25″37, iets wat bij de heren ook Dries Vergaelen ondervond op dit nummer, hij klokte 23″44.

Op het langere werk, zijnde de 1500m helaas ook geen finale voor Thijs Van Der Burgt (tenzij ik me mis tel), hij kwam uit op 4’01″19.

Uitkijken morgen dus, nemen we daar nog de werpers Wege Vanbaelenberghe, Joke Cambier en Remi Malengreaux bij en geef dan toch toe…duimen, dromen en….. tja, we zien wel wat het wordt. Succes allemaal !

ALLE UITSLAGEN

FOTO’S (J.L.)