Imke Vervaet schittert op Memorial Van Damme – UPDATE: …en mag naar DOHA !

Na een fantastisch seizoen, met als bekroning de nationale titel op de 200m vorige week, kreeg Imke Vervaet een uitnodiging om op de legendarische Memorial Van Damme te starten, vrijdagavond 6 september, maar wel op de 400m. Reden : er zijn nogal wat “Cheetahs” die met blessures kampen en vers bloed is altijd welkom. Bijkomend…het is jaarlijks op de interclub wedstrijden geweten, Imke kàn een 400m schitterend afwerken.

Maar doe het maar eens voor een vol (of toch bijna) Boudewijnstadion, wetende dat ze zo al stress genoeg heeft als ze het woord “vierhonderd” hoort. Omstreeks 19u40 kroop ze dan maar in de startblokken, met de Belgische leading lady van de 400m Camille Laus ook aan de start, evenals Manon Depuydt, vice kampioene op de 200m. Voor de rest, mooi internationaal gezelschap.

Een kanonstart van Imke en mee “met den hoop” zoals we dat zeggen maar dan vrees je toch de terugbots……niet ??? Op tv zag het er alvast uit dat ze bij het ingaan van de bocht té snel was gestart en achter de feiten zou aanlopen maar…denken we dat ook niet elk jaar op de interclub ? En het was andermaal van dat, dus gaan we er van uit dat dit allemaal ingecalculeerd was. Eens op de laatste rechte lijn sloeg de turbo nog eens aan. Imke in 4e positie met zowat 15m achterstand om Camille. De Amerikaanse Okolo was een maatje te groot maar de 2e plaats kwam plots in het vizier. Dan doen we dat toch gewoon (nou ja) even….. Tot op de meet bleef Imke alles geven met een schitterend resultaat, 2e plaats in 53″22 en zowat 8 tienden beter dan haar PR.

De social media liepen al snel vol en terecht want dit is toch een mooie grote kroon, bovenop een fantastisch seizoen ! Proficiat “Cheetah” 🙂 !

UPDATE : IMKE NAAR HET WK IN DOHA !!!

Net na de publicatie van dit artikel kregen we de bevestiging van Imke dat ze met de Cheetahs naar het WK Atletiek in Doha mag….die kroon wordt dus nog iets groter. Over dit WK later meer !