BK aflossingen: RCG-vrouwen aan te top!

Laten we maar met de deur in huis vallen: dè prestatie van dit kampioenschap kwam van onze dames op de 4x200m: ze verbeterden het Belgisch record dat al van 1993 op de tabellen stond.

In de reeksen was het zelfs al bijna prijs: daar liepen Cloë Van der Meulen, Kiné Gaye, Sarah Rutjens  en Imke Vervaet reeds een tijd van 1’38″66, amper een secondje boven het BR . In de finale  kwamen Laures Bauwens en Justine Goossens in de ploeg en samen met Kiné Gaye en Imke Vervaet snelden ze naar een onwaarschijnlijke tijd van 1’35″97!!!

Eerder op de dag hadden onze dames al een gouden plak veroverd op de 4x100m. Daar liepen Cloë Van der Meulen, Sarah Rutjens, Imke Vervaet  en Laures Bauwens ook al een toptijd: 46″39! En als ik goed ingelicht ben, betekende deze wedstrijd ook een afscheid langs de grote poort voor Sarah Rutjens. Zij besliste immers om met atletiek op topniveau te stoppen.

Ook de scholieren dames kwamen met een gouden plak naar huis op de 4x800m, waar Beryl Owusu, Nilay Capa, Yara Valck en Silke Vlaminck  met overmacht wonnen in een tijd van 9’44″48.

Op dezelfde afstand vielen onze cadetten dames net naast het podium: Maud Verberckmoes, Femke D’hauwers, Oona Van Hulle en Bo Van Aerde werden vierde in een tijd van 9’55″88.

Eveneens een vierde plaats was er op deze afstand weggelegd  voor de scholieren jongens: het viertal Jorni Monsecour, Sem Schokaert, Tijs Verschuere en Rob Van Den Bogaert finishte in een tijd van 8’46″18.

De cadetten jongens (Quinten Braem, Viktor De Munter, Mauro De Keyser en Ilian Van Der Meiren) liepen op hun 4x800m naar een 9e plaats in een tijd van 9’35″54.

Uitslagen

Foto: Jasper Jacobs