KVV en PK Masters – Deinze: goed weer, dicht bij de deur en toch weinig Ratjes aan de start

Vermits het KVV bij de masters niet met voorinschrijvingen werkt, is het altijd een beetje nieuwsgierig uitkijken de dag zelf hoeveel clubgenoten er aan de start verschijnen. Vermits het kampioenschap op Oost-Vlaamse bodem doorging en er een mooie nazomer-zonnetje scheen hadden we toch wel een mooie delegatie van onze Ratjes verwacht. Dit was echter fout gedacht: we vonden slechts 5 clubgenoten terug in de uitslag, 3 lopers en 2 kampers.

Onze 3 lopers hadden dan nog het geluk dat ze samen aan de startlijn mochten staan voor de 5000m (M35, M40 en M45 liepen in één reeks) . De clubgenoot met de meeste ervaring op dit nummer – Sam Samain – bleef aanvankelijk in het spoor van Stef Verhelst. Deze laatste moest na 3 km wat gas terug nemen maar Sam kon op zijn elan doorgaan en werd, onder het goedkeurend oog van trainer Robert, provinciaal kampioen bij de M45 in een  mooie tijd van 17’38”. ‘Haas’ Stef slaagde er nog in om onder de 18′ te finishen (17’58”). Hier had onze derde man, Dieter Houthooft, ook op gehoopt. Het lukte  echter net niet maar met een tijd van 18’06” mag hij toch terug blikken op een goed debuut op deze afstand.

Bij de kampers hadden we 2 Racingers die telkens 2 nummers voor hun rekening namen. Wim Willems  (M55) haalde bij discus 26m76 en bij kogel 9m46. Afsluiten doen we met de enige vrouw in ons gezelschap: Patricia Van Delsen (W50). En naar goede gewoonte bracht zij nu ook weer  medailles mee huiswaarts: zowel bij discus (26m50) als bij kogel (9m20) mocht zij het podium op voor een zilveren Vlaamse medaille en het Oostvlaamse schildje.

 

Uitslag