Knappe seizoenafsluiter in Nijvel

Acht Ratjes overleefden de -dit jaar toch wel strenge- selectiecriteria voor het Nationaal Criterium in Nijvel –het officieuze Belgisch Kampioenschap voor de jongste atleten: 3 benjamins, 2 pupillen en 3 miniemen. Tussen de felle regenbuien door gaven ze nog één keer alles.

Jenne Misseeuw, tweedejaars benjamin, was onze grootste hoop op een medaille, ze staat namelijk derde in de nationale ranking op de 60m. En ze maakte onze hoop helemaal waar: ze plaatste zich voor de finale met de 4 e tijd (9”38) en werd uiteindelijk 3e in 9”48. Dat leverde een mooie bronzen medaille op. Had ze even snel kunnen lopen als in Ertvelde (9”26), dan was ze zelfs kampioen van België geworden.  In het verspringen lukte het haar voor het eerst om de tips van haar trainer perfect uit te voeren en vanop de plank af te stoten: daardoor belandde ze op maar liefst 3m62 in de zandbak: alweer goed voor brons!
Lotte Guns, tweedejaars benjamin en vijfde in de nationale ranking van het hoogspringen, maakte er een spannende wedstrijd van door bijna altijd bij de 1 e poging over de lat te geraken, in tegenstelling tot de andere deelneemsters. Haar hoogste sprong was 1m11 en dat leverde haar een 4 e plaats op. De dag erna deed ze nog straffer: in Lommel wipte ze feilloos over 1m17: als dat in Nijvel ook was gelukt, hadden we er een Belgisch kampioene bij gekregen.
Brent De Winne, tweedejaars benjamin, evenaarde zijn PR bij het hockeybalwerpen: zijn 31m65 leverde hem een 5 e plaats op.
Kobe Moerman, tweedejaars pupil, was mega-trots dat hij naar Nijvel mocht en wipte enthousiast over de 60mH. Hij werd 4 e in zijn reeks in 12”07.
Maïté Van Britsom, eerstejaars pupil, mocht ook meedoen aan de 60mH en ondanks de felle wind verstevigde ze haar PR tot 12”91.
Twee van de drie miniemen die geselecteerd waren voor Nijvel zijn eerstejaars: Jonas Verschuere en Jaron Van der Meiren. Jonas liep de 5 e chrono in zijn reeks op de 80m (11”02) en op de 80mH dook hij voor het eerst onder 14”: hij werd 3 e in zijn reeks met 13”91. Ook Jaron wist –ondanks een mysterieuze valse start- zijn PR scherper te stellen: hij finishte als 3 e in zijn reeks in 14”40. En tweedejaars miniem Jan Vercruysse was niet zo tevreden over zijn 80m: hij klokte af op 11”00 en eindige als 5 e in zijn reeks. Maar hij nam revanche op de 300m in een knappe tijd én een versteviging van zijn PR tot 41”86 –goed voor een 7 e plaats.

Met deze mooie seizoenafsluiter zetten we een punt achter de outdoor- wedstrijden van 2019. Na wat rust kunnen onze jonge atleten zich volop beginnen voor te bereiden op het crossseizoen. Eerste afspraak is de oefencross in Beernem op zondag 13 oktober. Be there!

 

Opgetekend door Krista