Marathon Gent 27/10 – verslag van de trainer

Gisteren  publiceerden we al een getuigenis van de joggers zelf waarin  vooral de trainers/motivators Danny, Marc en Robert in de bloemetjes gezet werden. Vandaag laten we Marc  zelf aan het woord en voegen we er enkele foto’s aan toe:    

Op een mooie winterdag in januari 2019 rijpte er bij het trainersduo van de joggers een totaal nieuw idee ! In plaats van onze jaarlijkse of tweejaarlijkse buitenlandse trip naar Parijs, waarom niet eens een trapje hoger mikken : misschien eens een marathonopbouw ? 

Het hoefde (nog) niet ver te zijn, en daarom viel ons oog op onze eigen Gentse marathon die op 27 oktober 2019 zou plaats vinden.

Na een rondvraag bij onze joggers bleek al gauw dat de interesse groot was, ook al omdat er buiten de marathon er ook de mogelijkheid was tot een halve marathon, een 10 km en zelfs een 5-km loop. 

OK, de basis was gelegd ! We wisten al de wààr en wanneer … nu nog de ‘hoe’ !

Stilaan werden achter de schermen gewerkt aan verschillende opbouwschema’s voor de diverse afstanden. Trainer Danny had hiervoor de deskundige hulp van Robert Bracke ingeschakeld en samen hebben ze haalbare trainingsschema’s in elkaar geknutseld die voor elk van onze joggers in het bereik waren.

De 13 marathonlopers waren reeds op 29 juli aan de eerste trainingen begonnen … week na week werden de afstanden en intensiteiten opgebouwd, werden de grenzen voor sommigen verlegd … maar gestadig voelden ze dat de trainingen effect hadden op de prestaties !

Deelnemers marathon

6 weken later begonnen ook de deelnemers aan de 10 km (7 lopers) en de halve marathon (9 lopers) aan hun trainingen met evenveel inzet en verbetenheid om goed voorbereid aan hun wedstrijd te beginnen !

Deelnemers halve marathon

Deelnemers 10 km

En dan … op 27 oktober 2019 : D-day ! Het is zover ! Sommigen hadden een goede nachtrust gehad … anderen dan weer niet … hoe gaat de wedstrijd verlopen ? Ga ik het wel halen ? Ga ik niet (te)(veel) afzien ? Zal ik een betere tijd neerzetten dan de vorige keer ? Tientallen vragen gierden door de hoofden … en binnen een paar uur gingen we de antwoorden kennen …. Spannend !!!

De eerste aan de beurt waren de marathon lopers die om 9u ’s morgens startten. Om kwart voor 9 staat stond iedereen buiten en zagen dat de verwachtte regenzone ondertussen Gent had verlaten … Oef ! Ze konden alvast droog vertrekken ! Het was trouwens duidelijk dat sommigen boordevol energie zaten en bij de opwarmingsmuziek efkes uit de bol gingen … en nee … ik ga geen namen noemen hé Danny … lol. 

Dan iets over 9u ging het startschot en weg waren ze ! Op een naar een – voor sommigen – onbekend avontuur die zo’n 4 uur zou duren !

Terwijl de marathon lopers hun eerste uur achter de kiezen hadden, klonk het startschot voor onze 7 lopers voor de 10 km ! Ook zij konden genieten van een prima loopweertje rond het groene Drongen en iedereen was veilig en voldaan de eindmeet over gekomen ! Proficiat !

De marathon lopers maalden ondertussen hun kilometers verder af … rond 12h30 kwamen reeds sommigen van onze joggers aan, anderen deden het rustiger aan en kwamen later over de eindstreep, maar wat het belangrijkste is : iedereen is veilig en wel terug in de Topsporthal aangekomen én met een glansprestatie voor élk van onze joggers : chapeau allemaal !

Als laatste groep mochten om 14h00 ook de halve-marathonlopers aan de start komen voor hun tochtje langs de idyllische Leie. Ook bij hen niks dan woorden van lof voor hun prestaties ! Ze werden zowel tijdens de run door supporters vooruit gejuicht, en ook aan de laatste 200m voor de aankomst nogmaals door een horde Racing supporters werd al hijgend – maar gelukkig –  de laatste sprint ingezet.

Onze dag van glorie werd dan feestelijk afgesloten met een gezamenlijke Italiaans etentje waar we de (wildste ?) verhalen nog eens konden aanhoren en alweer andere toekomstplannen konden smeden …

De welverdiende pasta

Conclusie : wij kunnen als trainers van de joggers niet anders tevreden én fier zijn op al onze joggers die elk één voor één een zeer mooie prestatie hebben neergezet !

Het lijkt er zelfs sterk op dat sommigen de marathon-microbe te pakken hebben gekregen ☺

Tot ….. who knows ! 

KRC Gent Joggers

https://www.facebook.com/joggersrcgent