Veldloop Aalter 10 november 2019

DE EERSTE CROSS EN… DE EERSTE STRESS

Voor de eerste individuele cross trokken we naar Aalter en dit keer was er niet alleen stress voor onze Ratjes, maar ook de zenuwen van heel wat ouders werden op de proef gesteld. Want wie uit Gent kwam, had af te rekenen met een gigantische file door een ongeval in Drongen. Sommigen deden er anderhalf uur over om tot aan de bossen van Maria-Aalter te geraken, anderen keerden onverrichterzake terug. De organisatie besliste dan ook om na de miniemen een pauze van 20 minuten in te lassen in het programma. Niettemin vielen onze Calipage-truitjes behoorlijk op, want maar liefst 1 op de 7 deelnemers liep voor RCG  –we waren er met 111!

Bij de eerstejaars benjamin meisjes stonden er bovendien twee van onze debutanten op het podium: Lio Bonduelle behaalde zilver (na een nek-aan-nek race met nummer 1) en Lotte De Bock finishte 3” later en mocht met brons naar huis. Beste loopster van onze club bij de tweedejaars benjamin meisjes was Lisa De Bois: ze werd 18e, net voor Nooi Haerens. Sterkste Ratje bij de eerstejaars benjamin jongens bleek Freek Coessens, hij liep als 10e over de eindmeet. Onze beloftevolle loper bij de tweedejaars benjamin jongens, Daan Moerman, eindigde net buiten de top tien en Leon Van Pottelberghe veroverde de 13e plaats op maar liefst 61 deelnemers. Lotte Guns van de eerstejaars pupillen meisjes eindigde eveneens 13e. Twee Ratjes van de tweedejaars pupillen meisjes liepen net na elkaar binnen, met name Jinte De Cock en Nora De Bois, ze werden resp. 14e en 15e. Bij de eerstejaars van de pupillen jongens was Brent De Winne onze sterkste troef, hij werd 20e op 52 deelnemers. Een fraaie 8e plaats bleek weggelegd voor Abel Bonduelle van de tweedejaars pupillen jongens. Hij legde de 1105m af in exact 4’00”. Voor nog eens een podiumplaats was het wachten tot de eerstejaars miniemen meisjes van start gingen. Eva Holsbeke liep in 7’31” de 1935m en kreeg hiervoor meer dan verdiend brons. De tengere Jente De Wolf van de tweedejaars miniemen meisjes eindigde knap 13e. Snelste RCG-atleet bij de eerstejaars miniemen jongens was Leke Bada, hij werd 19e. Extra filestress voor een aantal tweedejaars miniemen jongens, maar niettemin eindigden ze met maar liefst 4 in de top 20: Emiel De Coster op 6, Jaron Van der Meiren op 13, Jonas Verschuere op 15 en Josse Martin op 19.

Sta me toe nog even naar de oudere jeugd te kijken. Want Raquel Bracke deed het bijzonder goed in haar eerste cross bij de cadetten meisjes: ze is eerstejaars en rende maar liefst als 7e al over de meet. Ilian Van der Meiren van de cadetten jongens legde de 3160m af in 11”55 en werd 18e op 44 deelnemers. Bij de scholieren meisjes verzekerde Nilay Capa zich van een 8e plaats. En dé revelatie van Aalter was scholier Mauro Dellaert. Met trein en fiets naar de cross gekomen, nog maar aan het trainen bij onze club sinds september en al meteen de 2e plaats wegkapen. Een nobele onbekende, volgens de speaker, maar dat zal niet lang meer duren…

K.B.

ALLE UITSLAGEN

Foto’s beschikbaar bij fotoalbums