Cross Cup Mol : 10-11-2019

Jaarlijks sturen er wel een aantal hun kat naar Mol, teveel zand hoor je dan, maar da’s nu eenmaal ook een onderdeel in het crossen….door het zand kunnen lopen. Door de jaren heen toch telkens een aantal Ratjes te bespeuren en eigenlijk deden de meesten het al meer dan behoorlijk daar rond het Zilvermeer.

Steve Van Damme trok er wel al meermaals de spikes aan, heeft dus wat ervaring op dergelijke ondergrond en zie eens wat hij presteerde bij de masters. Werd knap 5e en in zijn categorie, M40, leverde hem dat zelfs een podiumplaats op want hier werd Steve schitterend 2e. Prima start van het veldloopseizoen dus voor Steve !

Ook al wat ervaring in Mol, heeft Jolien Deschaepmeester en dan zitten we bij de dames seniores. Verging het dit keer iets minder goed, eindigde 23e maar het seizoen is nog lang. Laten we het als een goede aanloop beschouwen voor Jolien, net als voor haar teamgenote Hannelore De Lathouwer die kort na Jolien 24e werd.

Twee heren dan met op de korte cross Jordi Verstraete die zich in de meute naar een 60e pl knokte, Bjarne Rasschaert deed het méér dan behoorlijk bij de juniores, hij kwam uit op een 16e pl.

Tot slot komen we bij de scholieren dames en het is dan misschien “maar in Mol” – wie dit beweert mag er eens aan beginnen -, maar wat twee dames hier uit hun kuiten hebben geschud mag gezien worden. Hebben we nieuwe “Zandratjes” in aantocht ? Wie weet, maar het ziet er alvast veel belovend uit. Femke D’Hauwers liep naar een fantastische 2e plaats in Mol, maatje Bo Van Aerde volgde niet veel verder op een knappe 6e pl. Proficiat dames en nu ben ik eens benieuwd of zij zich ook aan de Cross Cup in Roeselare gaan wagen….Succes !

UITSLAGEN CC MOL

FOTO’S (J.C.)