Veldloop Deinze : 17-11-2019

ZON IN DEINZE

Na Aalter alweer een zonovergoten cross en hoewel het in de Brielmeersen van Deinze heel druk kan zijn, was het er niet over de koppen lopen. Het is er ook erg ruim en het bleek bovendien toch een iets minder drukke editie: zo’n 1100 atleten tegenover 1500 in 2017. Er stonden 109 Ratjes aan de start, 2 minder dan vorige week. Vier podiumplaatsen konden we versieren en flink wat atleten zijn in de top 10 beland. Een greep uit de prestaties…

Lio Bonduelle van de eerstejaars benjamin meisjes ging verder op het goede elan van Aalter en mocht dus weer een zilveren medaille rond haar nek hangen, proficiat! Diede Goeman van de tweedejaars benjamin meisjes liep als 17e over de finish en Nina Lukwiya als 20e. Bij de eerstejaars benjamin jongens was Maxim Ingelbrecht het snelste Ratje: hij werd 26e. De tweedejaars benjamin jongens stonden met maar eventjes 87 aan de start en dus is die 20e plaats voor Willem Lee best wel knap. Lotte Guns van de eerstejaars pupillen meisjes eindigde als 17e op 71 atletes en Mona Coessens als 20e. Bij de tweedejaars pupillen meisjes eindigde Nora De Bois ongeveer in het midden van het pak. Voor de tweede podiumplaats was het wachten tot de eerstejaars pupillen jongens. Winter Van De Cauter liet meer dan 70 atleten achter zich en mocht met een bronzen plak naar huis. Abel Bonduelle van de tweedejaars pupillen jongens werd mooi 14e op 71 deelnemers. Kaat De Bock van de eerstejaars miniemen meisjes eindigde nog net in de top 20. En bij de tweedejaars miniemen meisjes zagen we een zeer fraaie Jente De Wolf, ze behaalde de 6e plaats en legde de 1790m in 7’48” af. Lize De Wilde werd 11e. Leke Bada van de eerstejaars miniemen jongens was goed gestart, hij eindigde als 16e op 58 lopers. Bij de tweedejaars miniemen jongens opnieuw 4 Ratjes in de top 20, net als in Aalter, al zijn het niet allemaal dezelfde atleten. Emiel De Coster verzilverde een 9e plaats, Josse Martin een 11e, Jaron Van der Meiren een 13e (alweer) en Timon Houthooft een 17e. Bij de cadetten meisjes gaat alle eer naar Raquel Bracke die als 14e over de eindmeet kwam. En de cadetten jongens, hebben ze nu 3225m afgelegd –zoals op het officieel programmablaadje stond- of 2720 zoals op de uitslag te lezen valt? Laten we voor de 3km gaan, als je zag hoe ze over de finish kwamen… Robbe Verstraete was onze sterkste loper in die reeks, hij werd 10e in 12’03”. Geen Ratjes bij de scholieren meisjes, maar des te meer bij de scholieren jongens. En ze maakten het nog spannend ook. Want tot de laatste bocht leek het alsof Tijs Verschuere goud zou binnen halen, maar helaas werd hij net voor de spurt nog geklopt door een atleet van Hamme –o zo jammer. Hij werd uiteindelijk wel zeer verdienstelijk tweede en legde de 4125m af in een straffe 12’48”. Seppe Verstraete (bijna onherkenbaar in zijn blauwe truitje) had er 11” meer voor nodig en kon met brons naar huis. En ook al is hij nu officieel een niet-aangesloten atleet: eens een Ratje, altijd een Ratje! Rob Van den Bogaert zakte wat terug in de loop van de race, hij werd 11e op 36 deelnemers en Mauro Dellaert –die zich niet al te goed voelde- eindigde als 17e.

De volledige uitslagenlijst vind je HIER.

Foto’s beschikbaar bij fotoalbums