Bashir, winnaar Gouden Spike 2019


Het moet zowat 15 jaar geleden geweest zijn dat Bashir onderweg was naar een cross in Zele.  Een anonieme plaats diep in het deelnemersveld was het resultaat van zijn eerste exploot.  Weinigen zullen het zich nog herinneren wat daar is gebeurd.  Neen, een Facebookpost of Twitterbericht was toen nog niet aan de orde, om het nu even te gaan opzoeken.

Vijftien jaar later was er een heel andere verplaatsing naar Stayen, thuishaven van voetbalclub STVV.  Een zelfverzekerde man begeeft zich naar de ingang met een knappe 12 maanden in de achterzak.  Hij had eindelijk die medaille voor België veroverd. Hij was vader geworden.  Hij ruilde de piste voor de straat, wijzigde van trainer en discipline.  Hij liep tweemaal een marathon en verbeterde evenveel keer het Belgisch record op deze, toch wel, mythische afstand.

De kleine Bashir is groot geworden, diverse tegenslagen werden overwonnen en teleurstelling werd geruild voor intense trots en warme blijken van sympathie van velen.  Na 2 Zilveren Spikes prijkt nu voor het eerst Goud in de trofeeënkast.  Zonder meer een bekroning van een memorabel jaar!

Net als Bashir mogen we fier zijn op deze onderscheiding, die we nu wel via Facebook, Twitter of Instagram digitaal hebben vastgelegd.  “Hard werken wordt ooit beloond” was Bashirs motivatie bij een kampioenschap maar evenzeer na een ontgoocheling. En in atletiek komt succes inderdaad maar na lang werken.  Wij wensen Bashir oprecht proficiat met deze GOUDEN SPIKE!

 

Peter

 

Foto: Jeroen De Meyer (www.atni.be)

https://sporza.be/nl/2019/11/16/abdi-gouden-spike-is-motivatieboost-voor-het-belangrijke-jaar/