Cross Cup Roeselare : 24-11-2019 – Femke en Bo bevestigen bij de scholieren.

En laten we dan maar meteen de man vermelden die voor de enige podiumplaats zorgde in Roeselare, met name master Steve Van Damme. Was ook in Mol al in goede doen en hij is een van die Ratjes die bevestigde, dit keer met een knappe 3e pl bij de M40.

Gaan we dan maar meteen een kijkje nemen bij de heren seniores want daar stond niemand minder dan onze “Gouden Spike”, Bashir Abdi aan de start. Was lang op weg naar een podiumplaats maar zakte op het einde toch een klein beetje weg. Maar voor “een training” best aardig die 5e pl en hij leek er ons dan ook best tevreden mee, ’s avonds op de tv.  Van de heren naar de dames met dezelfde twee Ratjes als in Mol aan de start en dat het Molse zand niet echt hun ding is werd bewezen door de stukken betere uitslagen die ze dit keer behaalden. (of was het een gewone off-day in Mol?) Hannelore De Lathouwer mag best tevreden zijn maar haar 12e pl en Jolien Deschaepmeester kwam ook al beter voor de dag, Jolien werd 16e in Roeselare.

Komen we bij de juniores heren dan met een 18e pl voor Bjarne Rasschaert, een omgeving in de uitslag waar hij blijkbaar wel meer vertoeft in dit gezelschap wat dus betekent dat Bjarne aan redelijk egale wedstrijden bezig is. Niet slecht me dunkt. Lennert Dewulf verzeilde dit keer wat meer in de achtergrond, ik weet niet of daar een reden voor is, hij legde beslag op de 43e pl.

Ook een korte cross voor dames op het programma in “de Westvloanders” en daar kwamen de zusjes Van Cauteren zich nog eens meten. Lize knokte zich naar een 28e pl, zus Lore naar een 31e terwijl Jolien De Meyer zich netjes tussen de tweeling plaatste, op een 29e pl met name.

Rest ons nog de dames uit de titel en die heb ik bewust tot het einde gelaten. Het doet me trouwens plezier om te zien dat er zich nog eens wat in het Cross Cup circuit gaan wagen i.p.v. wekelijks “rond de kerktoren” te gaan lopen. Niks mis mee natuurlijk, maar het niveau in de CC’s is toch nog iets anders. Blijkbaar bevalt het beide dames echter want na de knappe prestatie in het Molse zand, kunnen ze ook nu op een meer dan degelijk resultaat terug kijken. Femke D’Hauwers en Bo Van Aerde bleven dit keer zelfs nog meer in elkaars beurt, hebben we hier een nieuwe tandem gevonden? Wie zal het zeggen, feit is wel dat de uitslag niet liegt met voor beiden een prima resultaat want Femke werd 6e en Bo zat haar op de hielen met een 7e pl. Proficiat dames !

 

UITSLAGEN

FOTO’S (met dank aan Jimmy C.)