7 ratjes in Valencia

Qua citymarketing blijft een stadsmarathon een prima idee want niet minder dan 22000 deelnemers zakten op 1 december 2019 af naar Valencia, waaronder liefst 799 Belgen en 7 Racingers. De Valenciaanse economie vaarde er duidelijk wel bij.

Het is dan ook een goeie keuze voor een (bijna-)wintermarathon: 15 graden aan de start en een graad of 20 aan de aankomst is misschien niet helemaal het ideale loopweer maar aangenaam is het alleszins wel. Met start en aankomst aan de Ciudad de las Artes y las Ciencias (de Stad van de Kunst en de Wetenschap), een prachtig bouwwerk van de Spaanse architect Calatrava, krijgen de loopprestaties bovendien nog een beetje extra grandeur. En voor twee van de zeven Racingers (Katrien en Yassine) was de Valencia-marathon dan ook nog eens goed voor een fraai PR.

Op naar nieuwe marathonavonturen in 2020!

(verslag door Jan Seynaeve)