Provinciale Kampioenschappen indoor – Zaterdag 4 januari in Gent

Door omstandigheden hebben jullie al enkele verslagen dienen te missen. Geen nood we gaan er terug tegenaan al is het niet met de volle 100% goesting. En als er mensen zijn die zich storen aan mijn manier van verslagen naar voorbrengen dat ze dan maar laten weten. Ik kan wel tegen een stootje en kritiek is altijd welkom. Na dit van het Pk indoor krijgen jullie komende week nog een overzichtje van de afgelopen wedstrijden veldlopen. Een beetje geduld dus.

Als ik kijk over het geheel van de uitslagen komt bij mij de gedachte op of dergelijke kampioenschappen nog wel zin hebben. Vooral bij sommige kampnummers is het huilen met de pet op maar voor hen die er wel zin in hebben is het dan weer mooi mee genomen. Goed ze zijn er laten we er dan ook maar over beginnen.

Vierentwintig maal stonden ze vorig weekend op het podium en geloof het of niet maar alles netjes verdeeld over de dames en de heren. Beiden met 3x goud, de dames met 5x zilver tegenover de heren 4x en 4x brons bij de dames tegenover 5x bij de heren. Vierentwintig dames aan de start tegenover zeventien heren.

Eer aan de dames om over te beginnen en laat ik maar starten bij de cadetten waar Emma De Landsheere met 10m07 (pr) zilver behaalde bij kogel. Ook Lina Foullane waagde zich hieraan en liet 7m88 (pr) optekenen. Emma nam ook deel aan de 200m waar ze afklokte 29”24 (pr). Maxime Dargent hield het bij 60m horden in 11”51 en bij 60m in 9”28 telkens voor een pr. Ook op de 60m horden vinden we habitué France Vande Cavey terug die finishte in 9”83, op de 200m was ze goed voor 27”88 (sr). In de reeksen va de 60m was er reekswinst voor Naomi Sakwe in 8”29, een evenaring van haar pr dat ze in de finale scherper stelde naar 8”28 goed voor een zesde plaats. Hanne Van Hulle is back on the track en dit op de 200m in een degelijke 28”75. En ook een blij terugzien op het ovaal is Camille Ritière die bij hoog 1m30 liet noteren en het waagde op de 400m in een nette 67”81. Degelijk resultaat.

Op naar de scholieren waar Beryl Owusu zich waagde aan hoog. Met 1m45 bleef ze 5 cm onder haar persoonlijk beste. Op de 200m was haar 26”59 goed voor brons maar bleef ze wel dikke 7/10de boven haar pr. Begrijpelijk want zij keert terug uit blessure aan de achillespees. Lotte Leroy is misschien niet het allergrootste talent in de sprint maar wie haar het afgelopen jaar een beetje volgt weet dat zij al stukken is verbeterd en er toch steeds weer in slaagt om van haar tijden er telkens enkele 100sten weet af te doen. Ook nu weer op de 60m waar ze in de reeksen 8”29 liet optekenen (-0,02/100ste) maar het in de finale niet kon afmaken. Haar 8”36 was goed voor de 7de plaats. Bij haar 200m bleef ze met 27”73 een heel eind van haar pr. Kan gebeuren. Oona Van Hulle bleef een heel lange tijd van competitie verstoken. Na eind vorig jaar haar deelname aan het Bk aflossingen mochten we haar nu bezig zien op de 400m en niet onaardig. Met 66”17 zet ze een eerste tijd neer op deze afstand en ik kijk er al naar uit wat het volgende gaat zijn. Anna Van De Walle was op de 800m goed voor 2’48”78. En ook Nilay Capa waagde zich eens aan indoor en dat op diezelfde afstand. Met 2’25”74 was dit goed voor brons. Marion Van Hulle tenslotte haalde met de kogel 8m79. En we zitten aan drie.

Bij de junioren was het uitkijken of Laura Servaes eindelijk eens die 5m bij ver zou overschrijden na haar 4m95 de week voordien. Met 4m79 lukte het dus weer maar eens niet maar die prestatie was wel goed voor brons en ook dat is mee genomen. Op de 60m liep ze naar 8”69. Cloë Van Der Meulen is schijnbaar aan een opmars bezig en zet haar indoor seizoen schitterend in. In de reeksen van de 60m liep ze in 7”91 naar reekswinst en een pr. In de finale deed ze die tijd nog eens netjes over en dat was goed voor zilver. Op de 200m zette ze de puntjes op de ï door in 25”14 (-0,23/100ste) goud binnen te rijven. Jill Bracke komt van ver terug en het blijkt toch enigszins de goeie kant uit te gaan. In de reeksen van de 60m zette ze 8”21 neer die ze verbeterde naar 8”17 in de finale. Ik ben er van overtuigd dat het met haar na de winterperiode weergoed komt. En we hebben er zes.

Als je van de seniores dames praat op de sprint dan heb je sowieso vuurwerk tussen die van ons. Justine Goossens en Laures Bauwens hebben er op de 60m een lekker onderonsje van gemaakt. Beiden naar reekswinst in respectievelijk 7”71 en 7”82 trok Justine in de finale het tipje van het laken naar zich toe. Winst in 7”64 voor Justine, 7”65 voor Laures en goed voor zilver. Spannender kan het niet. Beiden vonden elkaar terug op de 200m. Ook daar was Justine de betere in 24”54, Laures viel hier met 25”09 net uit de boot voor het podium want voor die 3de plaats was er een derde clubgenote met name Kiné Gaye die haar het brons afsnoepte. Het zal je maar overkomen. Kiné eindigde in 24”91. Laat ik er maar voorzichtigheidshalve bij vertellen dart de dames nog niet aan hun beste niveau zitten en dat er maar moet zijn tegen 26 januari voor het Vlaams kampioenschap. Joke Cambier bleef met 11m096 een zestal centimeter onder haar pr maar deze prestatie was goed voor zilver. Op de 800m was de 2’24”81 van Emma De Keyser goed voor brons en dat zal voor haar ook al een opsteker geweest zijn. Emmelie De Caluwé liep op de 200m naar 28”61 en Lara Serpentier vond ik nu terug op de 400m met een degelijke 62”44. En zijn jullie nog mee. We zitten aan de 12 voor de dames.

Naar de cadetten heren waar Quinten Braem zijn kunnen liet zien bij ver waar zijn 4m79 goed was  voor de meest ondankbare plaats op een kampioenschap. Op de 200m liep hij naar een knappe 26”20 (pr liefst 44/100sten beter) en met die prestatie mocht ie op het schavotje om zijn bronzen medaille in ontvangst te nemen. René Clinckspoor werd bij hoog met 1m51 achtste en hij liet op de 60m horden 10”02 optekenen. Wat Quinten overkwam bij ver dat overkwam ook Ilian Van Der Meiren bij hoog. Zijn 1m61 (4cm onder zijn pr) was goed voor een plaats naast het podium.  Geen probleem denkelijk wat dat zette hij recht op de 400m waar hij met 56”34 het brons binnen rijfde. Kersverse Jan Vercruysse was ook goed bezig. De 8”56 op de 60m in de reeksen was iet boven zijn pr maar op de 200m maakte hij duidelijk dat het beter kan. Hij liet een verbetering optekenen naar 26”66. Met deze is de trend gezet naar beter. En we zitten aan twee.

Bij de scholieren heb ik de indruk dat Brecht Stevens toch wat vooruitgang aan het boeken is. Op de 60m horden deed hij me 8”90 liefst 24/100sten af van zijn besttijd en die was goed voor zilver. Op de 60m liep hij in de reeksen naar 7”45, net onder zijn pr en dat deed hij in de finale nog eens netjes over goed voor een 7de plaats. Henri Vande Cavey liep op de 60m naar 7”75 en dat was net boven zijn pr. Dat zette hij recht op de 200m met reekswinst in 24”73 en een nieuwe persoonlijke besttijd. Stef en Rob Van Den Bogaert dat zouden broers zijn heb ik mij laten wijsmaken en Tom Van Den Bogaert dat zou de vader zijn maar over die laatste heb ik het later. Rob liet op de 800m naar een zeer degelijke 2’06”18 optekenen en die tijd was meteen goed voor brons. Het gaat blijkbaar weer de goede kant uit met Rob. Stef kwam uit op de 400m en die haalde 61”16. Als ik me niet vergis zit ik aan vier. Toch?

Bij de junioren heeft ene Miel Dierckxsens mij aangenaam verrast op de 60m horden. Had een degelijke zomer achter de rug maar zet zijn indoorseizoen ook schitterend in. Zijn 9”18 is een aardig begin en die tijd was goed voor zilver. Simon Buffel is blijkbaar naar zijn beste vorm aan het toegroeien. Liet in de reeksen van de 60m al een goeie indruk door naar reekswinst te lopen in 7”25 of 1/100ste boven zijn pr, dat verbeterde hij dan maar in de finale naar 7”17 met zilver op amper 1/100ste van de titel. Goe bezig zou ik zeggen. Jorni Monsecour liep op de 800m naar 2’10”49 en ook dat was goed voor een 3de stek. En meteen zijn we rond met de junioren en de winst was goed voor nog eens drie plakjes en dat komt op zeven.

Naar het grotere geweld dan als we dat zo mogen noemen maar ik denk van wel. En ik ga maar beginnen met een “bijna” ouderdomsdeken in de sprint Yestin Scheldeman die in de reeksen van de 60m naar 7”34 liep, tijd die hij in de finale netjes verbeterde naar 7”31 goed voor een 7de plaats. Dat hij het verspringen nog steeds een beetje onder de knie heeft bewees hij met zijn 6m57, prestatie die hem zilver opbracht. Kersverse senior Dries Vergaelen hield het bij de 60m. In de reeksen was hij goed voor winst in 7”20 en dat verbeterde hij netjes naar 7”15 in de finale goed voor brons. Man in vorm Dylan Owusu gaf zowel op de 60m als op de 200m iedereen het nakijken. In de reeksen van de 60m liep hij met 7”04 naar reekswinst om in de finale onder die 7” te duikelen in 6”97. Goud dus. Dat deed ie netjes over op de 200m waar hij iedereen zijn hielen liet kussen en 22”12 neerzette. Nog eens goud. Je moet het maar doen. Voor de afsluiter zorgde Thijs van der Burgt die zo graag nog eens onder de 4’ had gelopen op de 1500m maar de wedstrijd ontplofte niet. Thijs liet 4’06”68 optekenen en meteen was zij  goud binnen. En bij deze zitten we aan twaalf en twee keer twaalf is volgens mij nog altijd 24 stuks.

Ik heb ook nog twee masters die het aandurfden in al dit jonge geweld. Bennie Van Belleghem liep op de 800m naar reekswinst in 2’15”83, Tom Van Den Bogaert liet op diezelfde afstand 2’21”36 noteren.

Voilà dit was het voor deze kampioenschappen. Op naar zondag in Maldegem waar dat ander PK doorgaat maar dan in het veldlopen.

 

Opgetekend door Chris