Indoormeeting VS 11.01.2020

Cadetten – Scholieren

Het was als zoeken naar een speld in een hooiberg, naar uitslagen van onze “ ratjes” op de meeting van V.S ! Maar aangezien ik nieuw ben in deze “ job “, probeer toch maar een verslagje neer te pennen over degene die wel hun weg vonden naar de Gentse topsporthal. Het provinciaal kampioenschap indoor van vorige week en het kvv cadetten en scholieren van volgende week en het pk veldlopen van deze zondag zullen wellicht aan de basis gelegen hebben van de povere opkomst. Zoveel wedstrijden doen op korte tijd is immers nooit goed he 😉

Laat ik eens de rollen omkeren en beginnen met de jongens ipv de meisjes.

Cadetten jongens

Rene Clinckspoor en Jan vercruysse waren de enige vertegenwoordigers bij de cadetten. Jan spurtte in de 60meter naar een S.B in een tijd van 8.37 wat goed was voor een 3de tijd van alle deelnemers. Knap !De 200 meter legde hij af in 26.76, Rene clinckspoor sprong 5.01 bij het verspringen (PR) en behaalde hier mee een mooie 7de plaats.

Scholieren jongens

Brecht stevens moest in deze categorie helemaal alleen de eer van onze club hoog houden. We vinden hem terug in de uitslagen op de 60m en op de 60H. De 60m liep Brecht een mooie tijd van 7.48 moest dit een kampioenschap zijn kon hij mooi aanschuiven voor een bronzen medaille ! Op de 60H, was zijn tijd 8.91, goed voor een 4de plaats.

Cadetten meisjes

Bij de cadetten meisjes  waren er maar liefst 4 atleten te vinden in de uitslagen. France vande cavey kwam uit op haar lievelingsnummer ( dat denk ik toch), de 60H. Ze snelde in de op papier snelste reeks naar 10.09  (een heel eind boven haar SB van 9.58). Volgende week op het VK neemt France zeker en vast revanche !

Chapeau voor iedereen die zich aan hordelopen waagt, lijkt me geen evident nummer !

Emma De Landsheere, Camille Ritiere en Lina Foullane lieten hun armspieren al het werk doen tijdens het kogelstoten, wat resulteerde in een mooie 4de plaats voor Emma met 9m68, een 14de plaats voor Camille met 8m41 goed voor een SB. Lina die 7m71 uit haar armen schudde werd  knap 17de.

Scholieren meisjes

Lotte Leroy en Beryl owusu mochten het mooie weer maken in deze categorie ! Lotte kwam uit op de 60m, die ze aflegde in 8.40, goed voor een 3de plaats in haar reeks. Op de 200m sprintte ze naar een tijd van 27.69. Tenslotte zagen we Beryl owusu voor het eerst terug sinds haar blessure op haar geliefkoosde 60H. In de snelste reeks was haar 9.20 goed voor een 2de plaats na “ meerkamp” collega Sara van hoyweghen (volh), die haar 60H  liep in een tijd van 9.19. Van een close finish gesproken !

Nu afwachten wat onze ratjes gaan presteren op het VK indoor en het PK veldlopen.

Alvast iets om naar uit te kijken.

Jane Doe

Junioren, senioren, masters

Wat onze cadetten en scholieren er van maakten op deze meeting hebben jullie al op je boterhammetje gekregen. Ik ga er de prestaties van junioren, senioren en masters trachten tussen te duwen. Dat de opkomst van ons ouderen niet zo denderend was zal wel een reden hebben zeker.

Laat ik maar van wal steken met juniore Jill Bracke komt stilletjes maar zeker terug op haar goede niveau. Met 8”10 op de 60m kruipt ze beetje bij beetje naar haar besttijd toe. Ook op de 60m horden mag ze tevreden zijn en of ze dat is vraag ik bij gelegenheid wel eens aan haar. Liet een degelijke 9”27 optekenen.

Laures Bauwens, en dan zit ik bij de senioren, waagde haar aan de 200m en of die 24”85 haar kon bevredigen zal ik ook eens moeten navragen. In vergelijking met die op het pk een week terug is dit toch al een merkelijke verbetering. Ook Dylan Owusu waagde zich terug aan de 200m met een verbetering van zijn beste van vorige week tot 22”11 of exact 1/100ste er onder. Op de 800m liep Jolien De Meyer in 2’24”66 een voor haar mindere tijd maar met de verklaring dat door omstandigheden ze niet meer aan de trainingen van vorige zomer komt. Yestin Scheldeman liet bij ver een 6m46 optekenen.

Vita Van Belleghem, volgens mij een master, kwam ook nog eens in competitie voor en als je het mij vraagt was dit haar eerste optreden deze winter. Liet op de 60m 9”38 optekenen en kwam op de 200m aan in 31”40. Bij de mannen waagde Kristof Jacquemyn zich nog eens aan een 800m. Het was geleden van het Bk indoor vorig jaar en wat denk je. Hij deed het niet onaardig. Finishte in 2’14”81. Daar zit dus meer in. Bennie Van Belleghem liet op diezelfde afstand 2’15”64 optekenen en dat is een verbetering van bijna 2/10 seconde. Dat deed ook  Tom Van Den Bogaert hem na. Hij verbeterde zich op diezelfde afstand van 2’21”36 naar 2’1891. Vraag is waar dit gaat stoppen.

Opgetekend door Chris