PK Cross Maldegem 2020 (Cadetten-Scholieren)

Nadat vorige week de provinciale indoorschildjes werden uitgedeeld, in de topsporthal was afgelopen zondag A-C Meetjesland “the place to be” voor de veldlopers uit onze provincie! Door de minieme hoeveelheid regen die er de dagen voorafgaand aan dit kampioenschap viel, was het eerder een snel , technisch parcours dan een omloop voor voor de “MODDERDUIVELS”. Laten we eens overlopen hoe onze racingers het er van af brachten! Aangezien bij deze races de eerste en tweede jaars samenlopen is dit de kans voor de jongsten om zich eens te meten met hun oudere categoriegenoten

 

Cadetten meisjes

Raquel Bracke stond hier moederziel alleen aan de start om onze club kleuren te verdedigen, maar ze deed dit super en finishte als 18e op 42 deelnemers maar in de 1ste helft van het pak (werd zelf 7e eerstejaars)

 

Cadetten jongens

Wat een weelde in deze categorie waar maar lieft 7 ratjes het beste van zichzelf gaven. Robbe Verstraete was hier de snelste racinger , hij liep naar een welverdiende 16e plaats. In de buurt van Robbe was Ilian van der Meiren goed voor plek 22! Quinten kwam uit op de 44e plaats ( na een valpartij) Eerste jaars cadetten Wout Holsbeke, Yaron Devreese kwamen aan op de respectievelijke 41e, 47e, 51e en 56 plaats. Knap gedaan mannen!

 

Scholieren meisjes

Dit was (zonder afbreuk te willen doen aan de prestaties van de andere lopers) de race waar er het één en ander van verwacht werd! Konden Femke D’hauwers en Bo Van Aerde als eerste jaars , hun goede vorm van dit seizoen bevestigen met een podiumplaats? Jawel hoor , geen probleem voor deze twee “rasechte crossertjes’ Femke ging voortvarend van start en had in deze spannende race lange tij uitzicht op het zo beheerde speldje ging uiteindelijk als derde , na Laure Bilo (asvo) en Elena Kluskens (Lebbeke) over de meet ! Ze mocht wel als 2e eerste jaars de zilveren medaille in ontvangst nemen! Bo finishte een 15 tal sec later op de 4de plaats ( 3e eerstejaars) en mocht Femke vergezellen op het podium met een bronzen medaille rond de nek.

Nilay Capa (een beetje afgeremd door rugproblemen) kwam deze keer aan op een 12e plaats! Ze werd hier wel 3de tweede jaars mee en ook zij mocht mee het podium op! Sien Dombrecht tenslotte weerde zich knap en liep als 16e dame over de eindmeet!

 

Scholieren heren

Op 42 deelnemers stonden in deze reeks maar liefst 6 club genoten klaar om het beste van zichzelf te geven in hun 4800m lange cross! Tijs Verschure werd hier over verdiend 3e , maar wel 2e tweedejaars en dus mocht hij op het podium klimmen om de zilveren medaille overhandigd te krijgen . Even verderop in de uitslag vinden we Mauro Demlaert terug op een uitstekende 13de plaats.Viktor De Munter ,Wout De Wilde, Marco Sadones en Mauro de Keyser kwamen uit op een achtereen volgende 31e ,37e,38e & 41e plek de medailleoogst voor KRCG op dit kampioenschap , 2 keer zilver en 2 keer brons. Het kan altijd beter natuurlijk maar zolang iedereen  het beste van zichzelf blijft geven op training en wedstrijden , kunnen we niet anders dan dik tevreden zijn toch?

Volgende afspraak KVV cadetten – scholieren indoor.

 

Jane Doe