Cross Bornem 26/01/2020 (Miniemen jongens)

Tegen 12:15 moesten we er allemaal zijn en Emiel was (zoals gewoonlijk) weer (veel) te laat. Tijdens het opwarmen waren we goed aan het supporteren en Josse was soms meer aan het zingen (wel niet zo mooi) dan aan het supporteren. We waren aan het opwarmen onder bomen wat niet zo slim was, want er lagen daar veel eikels en de verleiding om ermee te gooien was groot, en we hebben er dus mee gegooid (want niemand zei dat het niet mocht). Dan was het tijd om naar de start te gaan en we gingen er met 8 naartoe waarvan 4 eerstejaars en 4 tweedejaars miniemen. Dan begon de wedstrijd voor de eerstejaars, het was een lange startstrook en al direct na de eerste bocht was het een bergje van zand. Het was 2060 meter, een van de langste crossen die we al hebben gelopen en toch zei na de parcoursverkenning Jerom dat het niet lang leek en daar kon Josse niet mee lachen. Bij de eerstejaars miniemen waren er 41 deelnemers en Jerom Rigole was met de 19de plaats het snelste ratje, dan kwam Pepijn Felix met een 26ste plaats, gevolgd door Mattis Meuleman die de 31ste plaats veroverde en dan kwam Nils Meyvis met een 41ste plaats. Dan stonden de tweedejaars jongens klaar en zij waren met 30 deelnemers waarvan al onze ratjes in  de top 20 eindigden en 3 in de top 10! De eerste van onze ratjes was Emiel De Coster met een 5de plaats, dan kwam Josse Martin met de 8ste plaats. Na Josse volgde Jaron Van der Meiren met een 10de plaats en dan kwam Timon Houthooft, hij was 17de van de 30 deelnemers. En na elke wedstrijd moet je eigenlijk uitlopen, maar velen hebben dat niet gedaan. Ik begon het uitlopen met Josse en Timon, maar dan zei Timon dat hij wat ging eten, maar hij ging naar de prijsuitreiking. En over de prijsuitreiking gesproken: de meisjes moesten 10 meter wandelen en de jongens moesten meer dan 500 meter wandelen, wat ik niet kunnen vind! Het is daar wel een prachtig domein en als je er wilt gaan wandelen is het een aanrader. Goed gedaan jongens!!!! Ik hoop ook iedereen terug te zien in de volgende cross: BK te Brussel.

Jaron Van der Meiren