Heropstart trainingen

Beste atleten en ouders,

Fase 2 van de lockup komt eraan (vanaf maandag 18.05). Zoals de lockup in fases gebeurt, zo ook zal onze club gefaseerd zijn trainingen hernemen. Onze A (+)/B/C – atleten konden in een vorige fase al hun training hernemen in beperkte setting.  Vanaf 18.05 zullen een aantal groepstrainingen heropstarten volgens een aangepast uurrooster. De trainers staan zelf in voor het meedelen van de details en toegang tot de training van hun atleten.

Er wordt terug opgestart vanaf de leeftijd van 12 jaar (miniemen) en ouder. Het respecteren van 1.50 m afstand is zeer belangrijk.  Het bestuur was van oordeel dat we dat bij onze jeugdige atleetjes nog niet konden realiseren op een veilige wijze.  Ook de aanwezigheid van een coach is vereist.  Indien er geen coach is kan een trainingsgroep niet hernemen.  Niet alle trainers waren bereid of kunnen hun trainingen hernemen vanaf 18.05.  Wij vragen ook respect voor de engagement van onze vrijwilligers-trainers. Als bestuur hebben wij ook een aantal trainers afgeraden om training aan te bieden (wegens o.a. hun leeftijd).

Het hernemen van een aantal groepstraining is aan een aantal voorschiften onderworpen:

  • Trainingen gaan door achter gesloten deuren
  • Ouders en andere toeschouwers worden niet toegelaten op training : enkel coach en atleten kunnen op de accommodatie.
  • Enkel de ingang langs de E. Hielstraat wordt gebruikt. De trainers openen en sluiten de poort.
  • De WC’s buiten zijn geopend, de kantine, douches, etc blijven gesloten
  • Gelieve stipt op tijd te komen en na de training niet te blijven hangen om het kruisen van trainingsgroepen te voorkomen.
  • Trainers en/of atleten ontsmetten het gebruikte materiaal voor en na gebruik.
  • Het middenterrein mag niet worden betreden tem 08/06 wegens herstelperiode van het gras na onderhoud
  • Buiten de groepstraining is de piste gesloten.
  • Ben je ABC atleet of heb je speciale noden dan kan je het bestuur contacteren voor toestemming buiten de groepstraining.

De groepen die in fase 2 voorlopig uit de boot vallen (kangoeroes – benjamins – pupillen, maar ook recreanten en masters) willen wij toch perspectief bieden.  Zij staan bij aanvang van fase 3 vooraan om ook hun training te hernemen.  Aanzetten daartoe zitten al in onze planningen.  Maar wij wensen ook ervaring op te doen in fase 2 zodat we in alle veiligheid en met respect voor de regels en voorschriften, de trainingen kunnen aanbieden.

Als bestuur zijn wij de bereidwillige trainers dankbaar dat zijn hun taak al terug willen opnemen.

Wij vragen begrip voor deze uitzonderlijke situatie en hopen dat wij al onze leden, zo snel als mogelijk, in goede gezondheid kunnen begroeten.

Bedankt,

Het bestuur.